Ερασιτέχνης

Μυλώσης: “Ο στόχος του Άρη είναι πάντα η κορυφή”

Ο Δημήτρης Μυλώσης, προπονητής του κολυμβητικού τμήματος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “ο ερασιτέχνης έχει φωνή” με την Ελένη Γρηγοράκη και τον Ιάσονα Μίσχο.

Ξεκίνησε χαρακτηριστικά με μια δήλωση

Το χρονόμετρο είναι ο καλύτερος κριτής. Δεν κάνει λάθος σχεδόν ποτέ. Ο πιο σκληρός κριτής αλλά δίκαιος.

Για το Χριστουγεννιάτικο Grand Prix

Είναι ουσιαστικά ο τελικός του Grand Prix και επειδή μονίμως γίνεται αυτή την εποχή, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έχει ονομαστεί από την ομοσπονδία ως τελική Grand Prix Χριστουγέννων.

Έγινε στο Καρπενήσι, από την Παρασκευή έως την Κυριακή που μας πέρασε. Σαν Άρης κατεβήκαμε με 12 αθλητές. Πολλοί περισσότεροι είχαν δικαίωμα συμμετοχή αλλά είτε λόγω απόστασης είτε λόγω μαθημάτων κάποιοι αποφάσισαν να μην συμμετέχουν. Αλλά κατεβήκαμε με μια πολύ αξιόμαχη αποστολή και τα αποτελέσματα μας ήταν πολύ καλά.

Πήραν μέρος ομάδες από όλη την Ελλάδα, ήταν πάνω από 45 σωματεία. Σαν ένα μικρό πανελλήνιο εικοσιπεντάρας πισίνας.

Για την κατάρριψη των ρεκόρ

Πέραν των ατομικών ρεκόρ που όλοι σχεδόν κατεβαίνοντας στο Καρπενήσι καταρρίψανε γιατί ίσως ένας από τους πρώτους αγώνες μέσα στην σεζόν για κάποιους αθλητές. Είχαμε και το πανελλήνιο ρεκόρ του Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη στα 200 πεταλούδα, ο οποίος κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 2:06:46. Φέτος πρέπει να έχει καταρρίψει τον ενδέκατο προσωπικό του ρεκόρ. Είναι πολλά. Ξεκίνησε πριν δύο χρόνια να καταρρίπτει και τώρα είναι σε συνεχή φάση κατάρριψης.

Για τους μελλοντικούς στόχους

Οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες της σεζόν είναι το χειμερινό πρωτάθλημα που θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, αγώνες πρόκρισης για παγκόσμια και πανευρωπαϊκά εφήβων – νεανίδων που έχει φέτος. Ουσιαστικά εκεί πέρα είναι οι επόμενοι στοχικοί αγώνες της ομάδας. Στο ενδιάμεσο έχουμε φυσικά άλλες 3-4 διοργανώσεις τις οποίες θα λάβουμε μέρος.

Για το χειμερινό πρωτάθλημα

Δεν θα μιλήσουμε για θέσεις επειδή στα χειμερινά χωρίζεται η Ελλάδα στα δύο έχουμε το χειμερινό Β. Ελλάδας και το χειμερινό Ν. Ελλάδας, δεν είναι όπως το πανελλήνιο το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι έχουμε τα πανελλήνια πρωταθλήματα από όλη την Ελλάδα, όλες τις ομάδες με πολύ περισσότερο κόσμο. Δεν πάμε να κερδίσουμε μια συγκεκριμένη θέση στο χειμερινό, ο στόχος του Άρη προφανώς και είναι πάντα η κορυφή, εννοώ όμως ότι ουσία  δεν έχει το να είσαι πρώτος η δεύτερος στο χειμερινό. Είναι οι πιο δυνατοί αγώνες πριν το πανελλήνιο του καλοκαιριού.

Για το κλίμα στο κολυμβητικό

Το «κάθε χρόνο και καλύτερα» είναι ένα μότο που το ακολουθούμε τα τελευταία 4-5 χρόνια στο κολυμβητικό του Άρη και νομίζω αποδεικνύεται  από τις επιτυχίες τις ομάδας. Είναι μια σκληρή και επίπονη διαδικασία αλλά στο τέλος μας βγάζει ασπροπρόσωπους και εμάς και τους αθλητές και τους γονείς και όλη την οικογένεια του Άρη. Αυτό που κυνηγάμε είναι πάντα η κορυφή, πάντα τα ρεκόρ, να έχουμε πάντα όσο γίνεται περισσοτέρους αθλητές στις Εθνικές ομάδες ώστε να ακούγεται και ο σύλλογος να ακούγονται και οι αθλητές. Φυσικά να έχουμε αθλητές σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια και ολυμπιακούς αγώνες νέων, όπως πρόσφατα ο Θώμογλου.

 

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button