Μπάσκετ

Μπράουν: “Μου αρέσει η επωνυμία Αυτοκράτορας”

Ο Κεν Μπράουν μίλησε στο basketplus.gr για το παρών και το μέλλον στον μπασκετικό Άρη.

Αναλυτικά:

“Περιμένω τις εξελίξεις όπως όλοι. Είναι η ίδια κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες στιγμές περνάς ώρα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους».

Για τη διακοπή της σεζόν για τον Άρη:

“Συμφωνώ ότι ήταν δύσκολη στιγμή για τη διακοπή. Μπορεί η κατάσταση να ευνοήσει τον Άρη, αφού δε θα έχει θέμα να μείνει στην Α1, όμως πιστεύω ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή ήμασταν σε αγωνιστική άνοδο, είχαμε βρει τις λύσεις που ψάχναμε και ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε… θόρυβο. Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και σκληρή φέτος για τον Άρη και έγιναν κάποιες αλλαγές σε παίκτες και προπονητές για να βελτιωθεί η κατάσταση. Είχαμε αρχίσει να γινόμαστε ένα και πιστεύω ότι θα καταφέρναμε να κάνουμε κάποιες νίκες εκτός έδρας προς το τέλος της σεζόν, κάτι που δεν καταφέραμε στο υπόλοιπο της χρονιάς».

Για την απόφασή του να υπογράψει στον Άρη:

“Ήταν δύσκολη απόφαση. Ως παίκτης η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για να αγωνιστείς. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η οικονομία στην Ελλάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση και πως πολλές ομάδες καθυστερούν στις πληρωμές τους. Κάθε παίκτης ως άτομο πρέπει να σκεφτεί τι θέλει στην καριέρα του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πήρα την απόφαση να βοηθήσω την ομάδα να σωθεί και να συνδέσω το όνομά μου μ’ αυτήν τη σωτηρία. Ήταν καλό και για την καριέρα μου να έρθω”.

Για την κατάσταση που βρήκε στην ομάδα:

“Ήρθα στα μέσα της σεζόν και ο Άρης είχε διάφορα προβλήματα. Η νέα διοίκηση που ανέλαβε την ομάδα προσπάθησε να επαναφέρει τον Άρη στην κατάσταση που του αξίζει να βρίσκεται. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Προσπαθούσαν συνεχώς να βρίσκουν χρήματα και βγήκαν μπροστά ώστε ο Άρης να μην καταρρεύσει. Να πληρωνόμαστε στην ώρα μας. Τους βγάζω το καπέλο σ’ αυτήν την προσπάθεια Δεν ξέρω πολλές ομάδες που οι διοικήσεις οι οποίες δεν έχουν πολλά χρήματα, να βάζουν από την τσέπη τους, ειδικά σε μια χώρα όπου η οικονομία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ήταν πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις ανθρώπους να νοιάζονται τόσο για την ομάδα τους”.

Για τα καλά λόγια του κόσμου:

“Είναι σημαντικό όταν πας σε μία ομάδα και προσπαθείς, να αναγνωρίζεται αυτή η προσπάθεια. Μερικές φορές είναι δύσκολο για κάποιον να εκφράσει την εκτίμησή του. Όταν αυτό γίνεται, είναι πολύ ευχάριστο, γιατί εγώ προσπαθώ να δώσω τα πάντα για την ομάδα μου”.

Για τις στιγμές που ξεχώρισε στη σεζόν:

“Είναι στιγμές που τις θυμάμαι έντονα. Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα τοπικά ντέρμπι. Η προετοιμασία για τον αγώνα και το όλο κλίμα. Ειδικά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Έχω παίξει σε ντέρμπι, όταν με τη Λιέτουβος Ρίτας αντιμετωπίσαμε τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά αυτό ήταν διαφορετικό. Από τον τρόπο που μας φύλαγαν, η σεκιούριτι, οι αστυνομικοί για μία απόσταση πέντε λεπτών, οι φίλαθλοι έξω από το γήπεδο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν έχεις άλλη επιλογή από το να παίξεις καλά. Ήταν μία μεγάλη εμπειρία. Από την προπόνηση, στην ημέρα του αγώνα, μέχρι την προθέρμανση ήταν κάτι διαφορετικό που δεν εκφράζεται με λόγια”.

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο:

“Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Μόνο για το λόγο που είχαν στον πάγκο έναν πρώην προπονητή μου, τον Βαγγέλη Ζιάγκο με τον οποίο συνεργάστηκα στο Λίβανο. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στον Άρη και εκτός έδρας. Ήταν δύσκολο για μένα γιατί στο ντεμπούτο μου με τον Άρη ως ο νέος πόιντ γκαρντ, έπρεπε να μπω για κάποια λεπτά και να δείξω κάποια πράγματα, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Είχαν τον πρώτο σκόρερ της λίγκας (σ.σ. Φράνκαμπ) και ο κόουτς έκανε πολύ καλή δουλειά στο να οδηγεί τους παίκτες του να αποδίδουν το μάξιμουμ που μπορούν”.

Για τον αγώνα που θα έδινε ο Άρης στο Περιστέρι:

“Πιστεύω ότι θα το κερδίζαμε αυτό το ματς, το οποίο επίσης ήταν απέναντι σε έναν πρώην προπονητή μου, τον Νίκο (σ.σ. Παπανικολόπουλο) ο οποίος ήταν ασίσταντ στον Κόροιβο. Θα κερδίζαμε στο Περιστέρι. Είχαμε εξαιρετικό μομέντουμ, τους είχαμε κερδίσει στον πρώτο γύρο οπότε είχαμε και το κίνητρο. Δεν είχαμε κάτι να χάσουμε. Αν είχαμε και τον κόσμο, θα κερδίζαμε σίγουρα”.

Για το ρόλο του ελληνικού κορμού στην ομάδα:

“Θα φέρω το παράδειγμα του Lefty (σ.σ. Μποχωρίδης). Ήταν νέος, αλλά ο αρχηγός της ομάδας. Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Τραυματίστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν και όταν είσαι αρχηγός ή ηγέτης, είναι δύσκολο να είσαι εκτός παρκέ. Πιστεύω ότι μετά από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έκανε μεγαλύτερη και πιο κατανοητή την ηγετική του ικανότητα. Αυτό μας βοήθησε πολύ ως ομάδα και είναι ένας από τους λόγους που πιστεύω ότι θα πηγαίναμε καλύτερα στη συνέχεια. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι πιο έμπειροι παίκτες και ο κόουτς που έδωσαν τις δικές τους συμβουλές. Ο Λευτέρης έχει το χάρισμα να μπορεί να ηγηθεί”.

Για το πρότυπό του όταν ξεκινούσε την καριέρα του:

“Ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Μάικλ Τζόρνταν. Αλλά λόγω του στιλ παιχνιδιού μου, θα έλεγα και τον Άλαν Άιβερσον. Ήμουν μεγάλος φαν του Λ.Α., και λόγω της οικογένειάς μου, οπότε σε μεγάλο βαθμό και ο Κόμπι”.

Για το αύριο του Άρη:

“Μου αρέσει η επωνυμία Αυτοκράτορας. Η παρουσία μου στον Άρη συνδυάστηκε με μία μεταβατική περίοδο. Στην αναζήτηση των θεμελίων για να ξαναχτιστεί η Αυτοκρατορία. Όπως λέμε, δεν μπορείς να χτίσεις τη Ρώμη σε μία νύχτα. Δεν μπορείς να ξανακάνεις τον Άρη μεγάλο σε μία σεζόν. Θα πάρει χρόνο. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτήν τη στιγμή η πιο δυνατή ομάδα. Ο Άρης είναι μία ιστορική ομάδα και έχει πολλά εξαιρετικά στοιχεία. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν πληρώνεσαι στην ώρα σου, όμως αν η ομάδα μπει σε ένα μονοπάτι στο συγκεκριμένο κομμάτι, θα μπορέσει να ξαναφτάσει ψηλά πιο γρήγορα. Σ’ αυτό το κομμάτι, η ομάδα τώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο:

“Να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα. Να μην προσπαθούν να διορθώσουν με αρνητικό τρόπο κάτι που νομίζουν ότι δεν πάει καλά. Να σέβονται τους παίκτες και τον κόουτς. Είναι πολύ παθιασμένοι φίλαθλοι και πολλοί στο εξωτερικό δεν το καταλαβαίνουν αυτό μερικές φορές. Να συνεχίσουν να είναι πιστοί στην ομάδα και να στηρίζουν τους παίκτες, οι οποίοι τρέφονται από αυτή τη στήριξη. Όταν έχεις τέτοια υποστήριξη, δε γίνεται να χάσεις στην έδρα σου”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button