ΕρασιτέχνηςΜπάσκετ

Μπουσβάρος: “Υπάρχουν πολλά προβλήματα στη καθημερινότητα για τον Άρη. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα μόνοι μας”

Ο Δημήτρης Μπουσβάρος, προπονητής του εφηβικού και παιδικού μπάσκετ, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και στην εκπομπή με την Ελένη Γρηγοράκη και τον Ιάσονα Μίσχο.

Τόνισε αρχικά

Ξεκίνησα κυρίως με το εφηβικό. Έχω πέντε χρόνιά που ασχολούμαι με το εφηβικό. Επέβλεπα όλα τα αγωνιστικά τμήματα και πριν αλλά φέτος επειδή προέκυψε η αποχώρηση του κ. Τσάικου ασχολήθηκα και με το παιδικό.

Για εφηβικό

Έχει σταθερή αξία η ομάδα, έχουν σταθερή αξία τα παιδιά. Δεν μου αρέσει να μετράω μόνο τους πόντους που πετυχαίνει κάθε αθλητής, μου αρέσει να μετράω και ασσιστ και πολλά άλλα.

Νομίζω πως υπάρχει μια «φουρνιά»  από καλά παιδιά στην ομάδα. Στην αρχή ίσως δεν ξεκίνησε τόσο καλά γιατί είχαμε τα προβλήματα μας που τα κουβαλούσαμε σε αυτήν. Κάποιά στιγμή επειδή η ομάδα έχει ένα δέσιμο από πέρυσι και από το πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτσαμε, τα βάλαμε όλα κάτω, τα βρήκαμε και λύσαμε τα θέματα μέσα στην ομάδα. Προχωρήσαμε δυναμικά και πιστεύω το τελευταίο σερί που κάναμε (με τον Ηρακλή εκτός, τον Μαντουλίδη εντός και με τον ΠΑΟΚ εκτός), παίζοντας και καλό μπάσκετ, είναι μια καλή ροή των πραγμάτων.

Για τις σερί νίκες

Η ομάδα είναι καλό να έχει παίκτες πρωταγωνιστές. Όταν έχει παίκτες πρωταγωνιστές θα κερδίσει αν μπει σε έναν τρόπο λειτουργίας. Τώρα σιγά-σιγά εμείς μαζί με αυτά τα τρία παιδιά,  τον Βλάσιο τον Κουρτίδη και τον Σιδηροηλία, προσπαθούμε να εμπολιάσουμε κι άλλα παιδιά, παιδιά που έρχονται από το περσινό παιδικό και παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύνολο έχουμε βέβαια ατέλειες και τις ξέρουμε γι’ αυτό παλεύουμε να τις φτιάξουμε. Είναι καλά αυτά τα πρωταθλήματα γιατί παίρνουν παιχνίδια τα παιδιά και γίνονται καλύτεροι δείχνουν τι μπορούν να κάνουν, πως μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες και στα δύσκολα παιχνίδια.

Για την συμμετοχή παιδιών από το εφηβικό στην Α1

Είναι κάτι που με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο. Παιδιά που είχα εγώ στο εφηβικό και έχουν πάρει συμμετοχή είναι μέχρι στιγμή ο Δημήτρης Φλιώνης, ο Στράτος Βουλγαρόπουλος, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (που έφυγε), ο Βαλάντης Κουρτίδης που πήρε φέτος και ο Κώστας Βλάσιος που ήταν στην 11 στον τελευταίο αγώνα και πιστεύω κάποια στιγμή θα ακολουθήσει και Γιάννης Σιδηροηλίας.

Για το επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Αγγέλου

Η δουλειά που κάνουμε εμείς σε αυτά τα κομμάτια, στο αναπτυξιακό μπάσκετ είναι αυτή κι εκεί τελειώνει η δουλειά μας. Δηλαδή να μπορούμε να παραδίδουμε παιδιά που έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την συμμετοχή στην ανδρική ομάδα, να την γλιτώσουν από 2-3 συμβόλαια, να μπορέσουν να πλαισιώσουν το ρόστερ, να δώσουν κάποιες έξτρα λύσεις. Σημαντικό είναι να έρχονται από τα μικρότερα τμήματα του συλλόγου ώστε να γνωρίζουν τον σύλλογο καλύτερα και σαν νοοτροπία και σαν ιδέα και σαν κόσμο και σαν όλη αυτήν την φιλοσοφία που λέγεται μπάσκετ του Άρη. Είναι μια δουλειά που βλέπω πως προχωράει μέχρι στιγμής  τώρα η εξέλιξη δεν σταματάει.

Σε τι βαθμό είναι ευχαριστημένος με αυτό το «οικοδόμημα»

Είχα μια συζήτηση με ένα φίλαθλο μετά την  λήξη του αγώνα Άρης – ΑΕΚ και προσπαθούσα να τον πείσω και προσπάθησα να επισημάνω να μην μένουμε τόσο πια σε αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν τι γίνεται τελικά, γιατί ο αρειανός φίλαθλος έχει την έφεση να επισημάνουμε τα αρνητικά πράγματα. Θα φέρω ένα τυχαίο παράδειγμα.  Παίζουμε με τον Προμηθέα το Σάββατο. Ο Προμηθέας έχει ένα ολόκληρο πλάνο για να βγάλει κάποια παιδιά και να προωθήσει ένα πρότζεκτ για νέα παιδιά. Ξοδεύει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο σε αυτό το κομμάτι με καινούργια γήπεδα, με ιδιωτικά σχολεία, μαζεύει παιδιά από όλη την Ελλάδα τα παρέχει εστία και όσα χρειάζονται και βλέπεις πως θα βγάλει 1-2 παιδιά. Εμείς τώρα όχι με τα πενιχρά, με τον 1/10 των εξόδων έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μπορούμε να λέμε ότι προχώρησαν 5-6 παιδιά.

Για τα έξοδα των παιδιών

Βοηθούσε για αρκετό καιρό η ΚΑΕ και βοηθάει σε αρκετά πράγματα και οικονομικά. Γίνεται μια διαχείριση κάποιων χρημάτων που μαζεύονται για να μπορούν να εξυπηρετούνται όλα αυτά τα αναγκαία και για να μπορεί να προχωράει αυτό το πρόγραμμα. Πάμε με τα απολύτως αναγκαία και ίσως λιγότερο από αυτά.

Οράματα, επικοινωνία με τον Γουλιέλμο, και βοήθεια

Έχω πολύ μεγάλο όραμα γι’ αυτό το κομμάτι. Το καλοκαίρι σε συζητήσεις με τον κ. Γουλιέλμο και με τον κ. Αγγέλου ήθελα να πάω με την ομάδα αν μπορούσε, να ενισχυθεί, στο “Euro League under 19” που παίζουν τα παιδιά όπως πήγε πέρυσι ο Ολυμπιακός και ο Προμηθέας. Υπήρχε διάθεση να γίνουμε πολλά πράγματα. Ο Άρης αυτήν την στιγμή παλεύει την κάθε ημέρα για να επιβιώσει τώρα, καταλαβαίνω πως είναι πράγματα που μπαίνουν πιο πίσω. Σίγουρα υπάρχει καλή διάθεση από όλους τους ανθρώπους να βοηθήσουν αλλά το οικονομικό είναι μεγάλο αγκάθι αυτήν την στιγμή για τον Άρη και για την καθημερινότητα του.

Υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον κ. Γουλιέλμο. Ο άνθρωπος αυτός έχει επωμιστεί ένα μεγάλο φορτίο και με την ανδρική ομάδα, που παλεύει να κρατήσει μια χρονιά από την αρχή, γίνεται μεγάλος αγώνας. Είναι επομένως τόσα τα καθημερινά προβλήματα της μεγάλης ομάδας που δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν κα με αυτά. Δεν γίνεται. Πάντως είναι διαθέσιμος σε ότι του ζητήσουμε.

Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα μόνοι μας. Υπάρχει κι ένα κομμάτι, οι ακαδημίες, που κι αυτές έχουν τα θέματα τους είτε με τους προπονητές είτε με τα γήπεδα γιατί έχει περιοριστεί ένα κομμάτι των εγκαταστάσεων στο «Μάκης Νάτσης» δεν υπάρχει κάτι άλλο  και όσο μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Παλέ. Στο «Νάτσης» πάνε μόνο τα μικρά τμήματα. Δεν μπορούν είναι δύσκολο, είναι πολύ μικρό το γήπεδο. Είναι πρόσφατα ανακαινισμένο αλλά είναι μόνο για τις υποδομές. Ο Άρης αυτή την στιγμή αν και είναι  σε επίπεδο που είναι μια ομάδα μεγάλη με  τόσα χρόνια ιστορίας, με τόσους τίτλους, με πορεία στην Ευρώπη, είναι γνωστός Αυτοκράτορας δεν έχει μπορέσει αυτό να το χτίσει και να αποκτήσει σοβαρές υποδομές.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button