Ποδόσφαιρο

Μπουγαΐδης: «Παρά τα σαράντα κύματα που πέρασε ο Άρης, βγήκε ζωντανός – Ήρθε η στιγμή για το κύπελλο!»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Box to box» φιλοξενήθηκε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Ένας παίκτης που συνδέει τις δύο ομάδες και στο παρελθόν έχει «αντιμετωπίσει» τον σημερινό διαιτητή του Άρης-ΑΕΚ

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Προκάλεσε σε πολλούς παίκτες προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι στην χθεσινή προπόνηση παρά την βροχή ο κόσμος βρέθηκε εκεί.

Θεωρώ ότι και οι ίδιοι οι παίκτες το γνωρίζουν αυτό, πως ο κόσμος αν δεν μπορεί να είναι μέσα στο γήπεδο μαζί τους θα είναι απ’έξω. Ο κόσμος έχει δείξει σε όλες τις καταστάσεις πόσο μάλλον τώρα σε κάτι που το περιμένει τόσο πολύ θα είναι πλάι στην ομάδα. Το περίμενα και εγώ η αλήθεια είναι!

Ας ξεκινήσουμε με το καθαρά αγωνιστικό, πως βλέπεις τον σημερινό αγώνα;

Είναι δύο ομάδες των οποίων το ρόστερ είναι πολύ καλό, αλλά επειδή έχω μια συμπάθεια στην ομάδα μας, θεωρώ πως όταν παίζει μέσα στο γήπεδο της έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα. Ελπίζω το κίνητρο που έχουν, το να φέρουν δηλαδή ένα κύπελλο στην πόλη μας μετά από πολλά χρόνια, να το δείξουν και να καταφέρουν την πρόκριση.

Ακόμη και τώρα χωρίς κόσμο πιστεύεις ότι παίζει ρόλο η έδρα;

Ναι το πιστεύω, σίγουρα το ότι δεν θα είναι ο κόσμος μέσα δημιουργεί διαφορετική ατμόσφαιρα αλλά επειδή είμαι πολύ τυχερός που έπαιξα σε αυτό το γήπεδο, μπορώ να πω ότι και μόνο που το πατάς και το νιώθεις δικό σου… φτάνει! Μπορεί οι οπαδοί να μην είναι μέσα και δεν θα τους βλέπεις, αλλά θα τους ακούς!

Στο μεταξύ τους παιχνίδι το Σάββατο είδαμε έναν Άρη που «έκοψε» την φόρα και την μαγκιά της ΑΕΚ, αυτό παίζει ρόλο στο ψυχολογικό κομμάτι;

Σίγουρα παίζει ρόλο το ότι υπήρξε μια μεταξύ τους σύγκρουση πολύ πρόσφατη, ίσως αυτό να κάνει και τις δύο ομάδες πιο «διαβασμένες» και η ΑΕΚ να έρθει πιο προετοιμασμένη. Ωστόσο ο Άρης, σίγουρα απέδειξε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπόρεσε να πάρει τον βαθμό που είναι εξίσου βασικός στην συνέχεια.

Ποια θα είναι κατά την γνώμη σου τα «κλειδιά» για τον σημερινό αγώνα;

Θεωρώ πως όταν οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τόσο πρόσφατα, εάν υπάρξει ένα γρήγορο γκολ θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, ή αν όχι γρήγορο σίγουρα όμως στο πρώτο ημίχρονο, θα δώσει άλλον αέρα στον Άρη και μια διαφορετική ματιά για την συνέχεια του παιχνιδιού.

Ο Ένινγκ λόγω τραυματισμών θα χρειαστεί είτε να βάλει κάποιον σέντερ μαπκ σε άλλη θέση είτε να βάλει έναν παίκτη σαν τον Μπα να παίξει ως σέντερ μπακ. Τί είναι καλύτερο;

Θεωρώ ότι ο παίκτης σαν τον Μπα που είναι στο κέντρο, σίγουρα μπορεί να δώσει μια ευχέρεια στην κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό όμως έχει να κάνει με τον τρόπο που θέλει ν ανατιμετωπίσει ο προπονητής ένα ματς, όπως π.χ αν θέλεις περισσότερα αμυντικογενή στοιχεία, αν βάλεις πιο μπροστά τον Ροζ που έχει παίξει και στα δεξία και τρέχει για την ομάδα, προσφέρεις πιο αμυντικογενή στοιχεία έτσι. Αν μπει ο Μπα πίσω, ίσως δείξει περισσότερη διάθεση να παίξει με την μπάλα, θεωρώ είναι καθαρά θέμα προσέγγισης.

Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι αυτή η προσαρμογή;

Η αλήθεια είναι πως το να ξεκινήσω βασικός σε άλλη θέση, έγινε μόνο όταν μπήκα ως αριστερός μπακ, ήμουν τυχερός διότι είχα παίκτες δίπλα μου που μπορούσαν να με καθοδηγήσουν και έναν προπονητή που με βοήθησε όλη την εβδομάδα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, δεν μπορείς να αποδώσεις με τον ίδιο τρόπο όταν δεν είσαι στην θέση σου. Όμως όταν θες να βοηθήσεις την ομάδα σου, το κάνεις με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιαδήποτε θέση. Εφόσον το ζήτησε ο προπονητής μου και εγώ έχω μάθει να είμαι στρατιώτης, το έκανα και με μεγάλη μου χαρά!

Παίζει ρόλο στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ότι θα υπάρχει ένας υψηλού επιπέδου ξένος διαιτητής;

Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να το εξηγήσω διότι θεωρώ πως όταν νιώθεις αδικημένος δεν έχει σημασία ποιος είναι απέναντι σου, είτε έίναι έλληνας είτε ξένος, με τον ίδιο τρόπο θα το αντιμετωπίσω, τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ όταν έπαιζα στο εξωτερικό. Έχω μάθει πως όταν κάνουμε λάθη, δεν χρειάζεται να τα «ρίξεις» αλλού, είναι δεδομένο αυτό και όταν νιώθεις αδικημένος δεν έχει σημασία ποιος κάνει το λάθος εκείνη την στιγμή, εσύ απλώς εκφράζεις την δυσαρέσκεια σου. Σίγουρα το να είναι ένας διαιτητής υψηλού επιπέδου, ξεκινάς με μια άλλη βάση και το έχεις αυτό στο μυαλό σου, αλλά για εμένα υπα΄ρχουν και καλοί έλληνες διαιτητές που έχουν δείξει καλά πράγματα και κρατούν τις ισορροπίες. Για εμένα δεν είναι το βασικό για το παιχνίδι, το βασικό είναι η ομάδα να έχει μια καλή εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής θα κάνει αυτό που είναι να κάνει.

Θυμάσαι τον αγώνα που διαιτητής ήταν ο Μάκελι;

Ναι το θυμάμαι, καλός ήταν εμείς δεν κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.

Ήσασταν μαζί με άλλους παίκτες του Άρη τότε.

Ακόμη και την δύσκολη χρονιά που συναντηθήκαμε όταν ο Άρης έπεσε, αυτό που λέγαμε ήταν πως ακόμη και αν έπεφτε στην γ’ εθνική, ίσως να ήμασταν ακόμη εκεί, είχαμε την διάθεση. Ακόμη και ο Τάσος Μπακασέτας, επειδή κρατάω επαφές μαζί του, μπορεί να έμεινε λίγο στον Άρη, υπήρχε συνεργασία με τους οπαδούς, πάντα καταλάβαιναν, έβλεπαν την προσπάθεια μας σε κάθε ματς και πραγματικά νιώθαμε την στήριξη τους. Είναι κάτι που δεν συναντάς εύκολο σε μεγάλες ομάδες διότι υπάρχουν απαιτήσεις.

Θα μπορούσαμε να πούμε «ποτέ μην λες ποτέ» σε μια ενδεχόμενη επανένωση στον Άρη;

Εγώ είμαι σε μια δύσκολη χρονική περίοδο στο θέμα ποδοσφαίριου, αλλά το να δεχτώ να είμαι σε μια ομάδα όπως ο Άρης την ομάδα μου, θα ήταν μεγάλη μου χαρά όπως και το να δω παίκτες όπως τα παιδά που έζησα τόσα χρόνια και στην Εθνική να παίζουν στον Άρη, θα ήταν μεγάλη χαρά!

Πως πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Για εμένα η οικογένεια είναι πάνω απ’όλα. Η γυναίκα μου γέννησε πρόσφατα το δεύτερο παιδάκι μας, ο γιος μου τώρα είναι τεσσάρων μηνών και επέλεξα εφόσον δεν τα βρήκα και με την ομάδα μου στην Πολωνία, να επιστρέψω στην χώρα μου αλλά δεν μπόρεσα τελικά να συνεχίσω εδώ έμεινα χωρίς ομάδα. Ευτυχώς όμως, με αγκάλιασαν άνθρωποι που αγαπώ και με αγαπόυν, βρέθηκα στον ΠΑΟ Κουφαλίων και ανεβάσαμε τώρα την ομάδα στην γ’εθνική. Ένιωσα τον σεβασμό που δεν το ένιωσα από πολλούς προπονητές όταν γύρισα εδώ, δεν βγάζω παράπονο τώρα απλώς υπήρξαν όντως πράγματα που με έκαναν να σκεφτώ διαφορετικά.

Σκέφτεσαι να φύγεις του χρόνου;

Παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει κάποιες προτάσεις και κάποιες συζητήσεις με άλλες ομάδες, έχω μάθει να σέβομαι και να εκτιμώ τους ναθρώπους που με πιστεύουν και με αγκαλιάζουν στα δύσκολα, ειδικά τώρα που ξέρω πως στόχος της ομάδας είναι να ανέβουν στην β’κατηγορία, δεν πρόκειτια να φύγω.

Μια δική σου πρόβλεψη, μπορεί ο Άρης να πάρει το κύπελλο;

Ίσως να είναι και αυτό μια πίεση, το γεγονός ότι ο Άρης έχει πολλά χρόνια να πάρει έναν τίτλο, αλλά και πάλι , δεν γίνεται να μην υπάρχει πίεση σε μια ομάδα όπως ο Άρης, που είναι από τους πιο ιστορικούς συλλόγους. Θεωρώ πως είναι τώρα η στιγμή και μακάρι να γίνει φέτος, δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά και αν δεν γίνει δεν πρέπει να απογοητευόμαστε διότι ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει περάσει από «40 κύματα» και παρέμεινε ζωντανή, αυτή είναι και η νίκη μας! Αν το πάρουμε φυσικά θα έρθω στον Λευκό Πύργο (γέλια)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button