Ποδόσφαιρο

Μπανιώρας: «Οι παίκτες του Βόλου ήθελαν να παίξουν με τον ΠΑΟΚ και δεν τους άφησαν»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Μπανιώρας.

Ο πρώην παράγοντας του Άρη, μίλησε ανοιχτά για το θέμα των δανεικών στο ελληνικό πρωτάθλημα, για αλλιώση της φυσιογνωμίας του ποδοσφαίρου και πως πρέπει φυσικά να αντιδράσουν οι ομάδες που θίγονται από αυτό. Τέλος, σχολίασε τον μπασκετικό Άρη και τόνισε πως πρέπει να γίνουν άμεσα αλλαγές.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

«Υπάρχει ένα θέμα απολύτως επίκαιρο, το έθεσε και ο Υπουργός, είναι το θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών. Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει δανείσει σε 4-5 ομάδες ένα πλήθος ποδοσφαιριστών με το πρόσχημα ότι θέλει να προετοιμαστούν. Είχαμε λοιπόν το «εκπληκτικό» φαινόμενο έξι ποδοσφαιριστές να μην παίξουν στον αγώνα Βόλος-ΠΑΟΚ. Ο κύριο Μπέος είπε χαρακτηριστικά ότι οι παίκτες δεν ήθελαν να παίξουν, αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Ξέρω ήδη έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε να αγωνιστεί και μάλιστα καλά!»

Σε ποιον αναφέρεστε;

Δεν μπορώ να πω όνομα, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κι’άλλοι. Υπάρχει λοιπόν και μια ακόμη δικαιολογία ότι ίσως έχουν μειωμένη απόδοση, θα κατηγορηθούν κτλ. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει και μάλιστα με την ομάδα που τον στηρίζει και τον στέλνει δεξιά και αριστερά, θα παίξει ακόμη καλύτερα. Ο Υπουργός είπε ότι θα απευθυνθεί στην FIFA και ότι αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Να μας πει ο κ. Κούγιας αν θα αγωνιστούν οι δανεικοί; Ή αντιστοίχως ο κ.Μπέος, αν η ομάδα μπει στις πρώτες έξι θέσεις, θα παίξουν οι έξι δανεικοί; Ή πάλι θα του ζητήσουν να μην παίξουν και να μείνουν στην αφάνεια; Αυτά είναι καθοριστικά. Το θέμα των δανεικών στο ελληνικό πρωτάθλημα έχεο ξεπεράσει κατά πολύ την ποδοσφαιρική ηθική αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα ποινικό αδίκημα. Παίζουν οι δανεικοί πιθανόν έχοντας πριμ με τις ομάδες που είναι αντίπαλες του ΠΑΟΚ ή που δεν τις αγαπάει.

Για εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μην υπάρχουν δανεισμοί στην Ελλάδα γιατί αλλοιώνεται το αποτέλεσμα.

Έχει φτάσει ο «κόμπος στο χτένι». Παίζουν με μεγάλο φανατισμό εναντίον ομάδων που είναι αντίπαλες του ΠΑΟΚ και αυτό είναι μια αρνητική πριμοδότηση, πιθανόν να παίρνουν και χρήματα. Αυτό στην Ελλάδα απαγορεύεται. Πραγματικά είναι μια «ζούγκλα» από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, επειδή κάποιος έχει πολλά λεφτά και αγόρασε 20 παίκτες καλούς ή μέτριους, τους «έσπειρε» δεξιά και αριστερά και αλλοιώνεται το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος. Έχουμε φτάσει στον «πάτο» με αυτούς τους δανεισμούς.

Υπάρχει ωμή αλλοίωση του πρωταθλήματος. Άρα λοιπόν τι προτείνετε;

Προτείνω η δημοσιογραφία να σταθεί στο ύψος της αν θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεφύγει από τα στενά οπαδικά πλαίσια και να πιέσει το χέρι επάνω στο μαχαίρι.

Μπορεί όμως η πολιτεία, ο Υπουργός να βάλει «τέλος» σε αυτό;

Το ερώτημα τέθηκε, αλλά μέχρι αυτό να γίνει πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση. Μια άλλη άποψη είναι να παρέμβουν αυτοί που θίγονται, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του Άρη. Να κάνει προσφυγή στην FIFA, δεν γίνεται έξι παίκτες να μην παίζουν και όπου ο ένας και σας διαβεβαιώνω για αυτό δήλωσε «εγώ ποτέ δεν είπα ότι δεν θέλω να παίξω».

Όλα είναι διάτρητα..

Ο όρος που έθεσε ο κύριος Μπέος για τους δανεικούς είναι άκυρος, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Ούτε το ιδιωτικό συμφωνητικό που μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους ισχύει σύμφωνα με τους νέους κανόνες της FIFA.

Άρα εμείς πρέπει να πιέσουμε την πολιτεία και τον Άρη..

Και τον Άρη αλλά και όλες τις ομάδες που θίγονται από αυτό. Δεν γίνεται αυτό, αν οι έξι δανεικοί δεν αγωνίζοταν στο χθεσινό ματς Λαμία-Βόλος, η Λαμία θα σκόραρε άλλες πέντε φορές. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, αλλοιώνεται όλη η φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου.

Ο μπασκετικός Άρης βρίκσεται σε μια κρίσιμη κατάσταση. Τι θα μπορούσε να γίνει;

Αν έπαιζαν οι δύο πάικτες του, γιατί ο Άρης έχει δύο αξιόλογους πάικτες που δεν αγωνίζονται, μπορεί να μην ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα. Αλλά η επιλογή των παικτών ήταν λάθος. Ήταν μονομερής, ήταν από έναν ή δύο μάνατζερ και δεν είχαν την ποιότητα. Ο Άρης π.χ δεν μπορεί να πάρει παίκτη από τα Τρίκαλα, δεν γίνεται. Πρέπει άμεσα να αλλάξουν οι δύο καλαθοσφαιριστές.

Είναι καθαρά θέμα Δημήτρη Γουλιέλμου να δώσει την λύση;

Φυσικά και μάλιστα άμεσα γιατί όσο το αφήνουμε τόσο το χειρότερο, για να μην είναι πολύ αργά. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα και πρωτίστος στον «μοχλό» της κάθε ομάδας που είναι ο πλέι μέικερ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button