Ποδόσφαιρο

Μπακασέτας και Κουρμπέλης στη Θεία Λειτουργία στην Παναγιά Σουμελά

Δύο από τους ορθόδοξους προσκυνητές που ανέβηκαν σήμερα στο όρος Μελά για να παρακολουθήσουν από κοντά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά ήταν ο Τάσος Μπακασέτας και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, οι ποδοσφαιριστές της Τράμπζονσπορ και της Εθνικής Ελλάδας.

Μάλιστα, για τον Τάσο Μπακασέτα αυτή είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται Δεκαπενταύγουστο στη μονή σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού.

Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα 61saat, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τους ποδοσφαιριστές – ανάμεσά τους και ο Αντέμ Εκίζ, ο ελληνόφωνος καλλιτέχνης που ζει στην Τραπεζούντα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε τμήμα που ήταν κλειστό για τους άλλους προσκυνητές.

Περίπου 350 άτομα από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία και τη Γεωργία εξασφάλισαν διαπίστευση για να βρεθούν στην Παναγία Σουμελά για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Έντονη ήταν η παρουσία της τουρκικής χωροφυλακής – φέτος το Φανάρι εξασφάλισε σχεδόν στο παρά πέντε τη γραπτή άδεια για την τέλεση Θείας Λειτουργίας, ενώ υπήρξε προσπάθεια ανάκλησής της από εθνικιστικούς ισλαμιστικούς κύκλους.

Πηγή: pontosnews.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button