YellowRadio.grΜπάσκετ

Μπήκε με καλή εικόνα στο 2026, ηττήθηκε «στα σημεία» από τον Ολυμπιακό (Άρης 84-95 Ολυμπιακός)

Ο Άρης παρουσιάστηκε πολύ καλός απέναντι στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες με 84-95 στο «Nick Galis Hall».

Με καλό επιθετικό ρυθμό ξεκίνησε ο αγώνας και ο Άρης κατάφερε από νωρίς να απαντήσει στα εύκολα καλάθια μετά από κοψίματα του Ολυμπιακού, με τον Αμίν Νουά να πετυχαίνει τους πρώτους 6 πόντους της ομάδας του (6-4 στο 2′).

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν άμεσα στην άμυνα και δυσκόλεψαν τους Θεσσαλονικείς, που δέχτηκαν μαζεμένους πόντους στο τρανζίσιον (6-11 στο 5′), πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Η κατάσταση αυτή έδωσε έναν επιθετικό ρυθμό στον Άρη, ο Φόρεστερ έδωσε σημαντικά πράγματα στη ρακέτα, με την τεχνική ποινή του εκνευρισμένου Γουόκαπ να ανεβάζει την ένταση. Ο Τεξανός χειροκρότησε ειρωνικά, αλλά η απόφαση των διαιτητών έκανε έξαλλο τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που πετάχτηκε από τον πάγκο του για να διαμαρτυρηθεί (13-15 στο 7′).

Οι «κιτρινόμαυροι» από εκείνο το σημείο και μετά εμφάνισαν πάλι τα γνωστά αμυντικά προβλήματα τους στο ανοιχτό γήπεδο και απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αυτό κοστίζει. Οι λύσεις ήρθαν από τον Κουλμπόκα, που με δικό του τρίποντο διαμόρφωσε το 21-25 της πρώτης περίοδου.

Ο Μπράις Τζόουνς με μακρινό τρίποντο έφερε τη διαφορά στον πόντο με το ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν απάντηση από τις βολές του Μόρις (24-27 στο 11′), για να ισοφαρίσει στην επόμενη φάση με το πρώτο δικό του εύστοχο ο Μήτρου-Λονγκ.

Ο Κουλμπόκα έκανε 4 τα σερί εύστοχα τρίποντα του Άρη, όμως ο Φουρνιέ πέτυχε ένα πολύ δύσκολο από τη γωνία (30-30 στο 13′).

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέκτησε το προβάδισμα, οι φωνές του έμπειρου προπονητή πιάσανε τόπο, από τη στιγμή που οι διαιτητές αρνήθηκαν τρεις βολές στον Τζόουνς και 5 λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου το σκορ ήταν στο 34-37.

Το σόου από τον Έλληνα τεχνικό συνεχίστηκε με δεύτερη τεχνική ποινή (έπειτα από μεγάλη προσπάθεια) και ο Νουά αξιοποίησε τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ του Άρη (40-37 στο 17′).

Η διαιτητική τριάδα σε εκείνο το σημείο αντιλήφθηκε πως ο Άρης είχε συμπληρωμένα ομαδικά φάουλ, ισοφαρίζοντας τον αγώνα στους 40 πόντους.

Το επιθετικό κρεσέντο ανέλαβε να συνεχίσει ο Ντανίλο Άντζουσιτς που ευστόχησε για τρεις μετά από το εξαιρετικό σπλιτ του Τζόουνς, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει νέες βολές με τον Νιλικινά (43-42 στο 19′).

Ο Άρης πραγματοποίησε συνεχόμενα λάθη στο φινάλε του ημίχρονου δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προσπεράσει με τρίποντο του Ντόρσεϊ, για το 43-45, με το οποίο πήγαν οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια.

Κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη, που δέχτηκε ένα σερί 0-6 και έτσι ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς αναγκάστηκε πολύ νωρίς να πάρει τάιμ άουτ (43-51 στο 22′).

Η διαφορά σταθεροποιήθηκε, από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς βρήκαν σκορ μπροστά, έχοντας ως κύριο εκφραστή τον Τζόουνς, όμως η κυκλοφορία του Ολυμπιακού επιταχύνθηκε και αυτό έφερε διψήφια διαφορά (49-63 στο 26′).

Ο Άντζουσιτς έδωσε μια «ανάσα» με 5 συνεχόμενους πόντους, όμως φαινόταν ότι ο Ντόντα Χολ ήταν κυρίαρχος στη ρακέτα των γηπεδούχων, μην έχοντας ουσιαστικά αντίπαλο πάνω από το στεφάνι. Ο Άρης δεν παράτησε το παιχνίδι παρά την εξέλιξη του, μειώνοντας με 2/3 βολές από τον Μήτρου-Λονγκ (60-72 στο 19′).

Κάπου εκεί ήρθε και το fair play του αγώνα από τον Παπανικολάου, ο οποίος έβγαλε την μπάλα με τα πόδια εκτός γηπέδου, οι διαιτητές έδωσαν κατοχή στον Ολυμπιακό, όμως ο διεθνής φόργουορντ παραδέχτηκε πως η κατοχή ήταν για τον Άρη.

Οι «κιτρινόμαυροι» μάζεψαν σε έναν βαθμό τη διαφορά και η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το σκορ στο 63-73.

Ο κόσμος έδωσε τον παλμό και η ομάδα ανταποκρίθηκε, πραγματοποιώντας μια αντεπίθεση στην αρχή αυτής (67-73), την ώρα που ο Τζόουνς χρεώθηκε με 4ο προσωπικό φάουλ.

Ο Άντζουσιτς έφερε τη διαφορά στο σουτ και ο αγώνας ήταν πια ένα καθαρό ντέρμπι. Ο Φουρνιέ μετά από μακρινό επιθετικό ριμπάουντ ευστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο, ενώ έβαλε άλλο ένα στην επόμενη φάση (70-79 στο 34′), πριν απαντήσει με μακρινό σουτ ο Σέρβος γκαρντ (73-79 στο 34′).

Ο Φόρεστερ έδινε τρομερές μάχες στη ρακέτα του Ολυμπιακού, ανανεώνοντας επιθέσεις για την ομάδα του και ο ο Νουά είπε το «ευχαριστώ» με νέο τρίποντο (78-82 στο 36΄).

Η αμέσως επόμενη φάση ξεσήκβσε το Παλέ για τα καλά! Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έκλεψε την μπάλα και με σουτ μέσης απόστασης στον αιφνιδιασμό έκανε και πάλι οριακή την κατάσταση (80-82 στο 36′).

Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν πάλι μακρινό σουτ, με έναν ασταθή παίκτη, τον Μόρις και στη συνέχεια μπήκαν στο μπόνους τον βολών, ενώ ο Τζόουνς αποβλήθηκε με 5ο φάουλ.

Ο Άρης έχασε την αμυντική του συγκέντρωση και αυτό αποδείχθηκε καταλυτικό (80-89 στο 38′), με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 84-95 και τον Άρη να δείχνει μια πολύ καλή εικόνα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button