Ερασιτέχνης

Μπάσκετ με αμαξίδιο: Από την κόλαση στον παράδεισο

Ανακοίνωση για την φετινή περιπετειώδη χρονιά, όπου ο Άρης έφτασε στο χείλος του υποβιβασμού, αλλά τελικά βρέθηκε στα playoff εξέδωσε το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο

Αναλυτικά:

Αναφέρει σχετικά:

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΟΜΟΣ .

Με την δημιουργία της καινούριας δομής του πρωταθλήματος Ο.Σ.Ε.Κ.Α. 2019 , σε Α1 και Α2 Εθνικές Κατηγορίες , ως Άρης Wheelchair B.C. βρεθήκαμε στις 6 καλύτερες ομάδες της Α1 , βάσει των κατατάξεων των τριών τελευταίων ετών . Σε μία Α1 όμως που διόλου δεν έμοιαζε με τον πολύ πιο αδύναμο Βόρειο Όμιλο , στον οποίο ανήκαμε τα προηγούμενα χρόνια . Μία Α1 που απαιτούσε διαφορετικού τύπου προπόνησης και αγωνιστικής αντιμετώπισης για να σωθείς αλλά και πολλαπλάσιο οικονομικό προϋπολογισμό για να πρωταγωνιστήσεις , φέρνοντας φυσικά μεταγραφές παικτών εξωτερικής αγοράς ή Ελληνικού υψηλού επιπέδου δυναμικού , σίγουρα όμως έμμισθου .

Μοιραία λοιπόν ξεκίνησε η νέα αγωνιστική σεζόν με την πλάτη στον τοίχο . Δέκα αγώνες που όλοι έμοιαζαν τελικοί . Ο πρώτος γύρος των πέντε αγώνων , μας στέλνει σε 4 εντός έδρας αναμετρήσεις και 1 εκτός έδρας . Επήλθε καταστροφή , με πέντε στις πέντε ήττες , μετά από πολλές ατυχίες τραυματισμών αλλά πρωτίστως της διαφοράς δυναμικότητας και νοοτροπίας . Έτσι λοιπόν ο Άρης είμαστε το φαβορί για απευθείας υποβιβασμό στην Α2 , καθώς ο 6ος υποβιβάζεται άμεσα , ο 5ος παίζει playout με τον δεύτερο της Α2 για παραμονή στην Α1 και οι τέσσερις πρώτοι παλεύουν σε Final Four για τον τίτλο του πρωταθλητή . Το τμήμα είχε φτάσει αδικαιολόγητα στο ναδίρ .

Η διοικητική όμως επιβολή σιγής επικοινωνίας σε συνέργεια με την επιβολή απόλυτης προπονητικής πειθαρχίας αλλά και η πλήρης αγωνιστική αφύπνιση των ίδιων παικτών ( όλοι ερασιτέχνες χωρίς ουδείς να πληρώνεται για την προσφορά του ) έφερε σταδιακά την ανάκαμψη .

Το μέταλλο του Άρη πλέον σφυρηλατείται ξανά και άρχισε να δουλεύεται .

Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με εκτός έδρας αναμέτρηση στο Μαρούσι , από το οποίο είχαμε χάσει με 15 πόντους εντός έδρας . Κερδίζουμε με +15 , οπότε ισοφαρίζουμε την διαφορά , αλλά με καλύτερη συνολική διαφορά πόντων , φαίνεται αχνά να προσπερνάμε τον απευθείας υποβιβασμό .

Στην αμέσως επόμενη αγωνιστική υποδεχόμαστε την , σαφώς πιο δουλεμένη εκείνη την περίοδο , ομάδα της Ρόδου , που φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και είχαμε χάσει με 31 πόντους στην Ρόδο , απόντων βέβαια βασικών μας παικτών . Κερδίζουμε με +5 πόντους εντός .

Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση στη Αθήνα με το ΠΑΣΚΑ το οποίο είναι και ο κύριος πλέον ανταγωνιστής της πέμπτης θέσης των playout . Ανέλπιστα όμως το ΠΑΣΚΑ έχει μία νίκη περισσότερη από τον Άρη , λόγω της νίκης του επί του πρώτου Μεγάλου Αλεξάνδρου 94 , λόγω τιμωρίας των βασικών παικτών του στον προηγούμενο αγώνα με την ομάδα της Ρόδου . Μονόδρομος λοιπόν η νίκη διότι κυνηγάμε το όνειρο της ισοβαθμίας μαζί του . Κερδίζουμε με +15 πόντους και καλύπτουμε και την διαφορά των – 13 πόντων που είχαμε χάσει εντός .

Το ΠΑΣΚΑ τελειώνει το πρωτάθλημα με 4 νίκες και ο Άρης έχει μόλις 3 και δύο αγώνες εκτός έδρας να υπολείπονται . Ακολουθεί η αγωνιστική στην Αθήνα με τον τρίτο Άτλαντα όπου χάνουμε με 5 πόντους διαφοράς μη έχοντας στο Roster τον βασικό ψηλό , που έκανε και την σημαντική διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα , αφού η ομάδα ου Άτλαντα δεν κατάφερε να αλλάξει την ημέρα της αγωνιστικής , όπως του είχε ζητηθεί από τον Άρη .

Απομένει ο τελευταίος αγώνας εκτός έδρας με τον δεύτερο πλέον συμπολίτη Μέγα Αλέξανδρο 94 , ο οποίος στερείτε τις υπηρεσίες του πρώτου του Σκόρερ , από την Βοσνία , λόγω τραυματισμού , το οποίο του στερεί και την κατάληψη της 1ης θέσης από Την Ρόδο , πάλι στον προηγούμενο αγώνα . Οι διαφορές πόντων δεν παίζουν πλέον σημασία . Με νίκη πάμε Final Four , καθώς ισοβαθμούμε με το 4ο πλέον ΠΑΣΚΑ αλλά έχουμε καλύψει την μεταξύ μας διαφορά και προκρινόμαστε εμείς .

ΝΙΚΗ με τον Μέγα Αλέξανδρο 94 και η χρονιά στέφεται με απόλυτη επιτυχία .

Ο Γολγοθάς είχε τελειώσει πλέον και όχι μόνο ο Άρης Wheelchair B.C. είχε αποφύγει την Σταύρωση του ΣΙΓΟΥΡΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ , στον οποίο στοιχημάτιζαν αρκετοί , αποφεύγει και την διαδικασία μπαράζ PLAYOUT , πιθανώς με τον νεοσυσταθέντα Παναθηναϊκό από τον Νότιο Όμιλο ή τον πρώτο Ηροδικό Κομοτηνής από τον Βόρειο Όμιλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και μπαίνει για ακόμα μία φορά στο FINAL FOUR πρωταθλήματος , που θα διοργανωθεί στις 15 και 16 Ιουνίου 2019 στον Άλιμο Αττικής , βρίσκοντας στα ημιτελικά την πρώτη πλέον ομάδα της Δωδεκανήσου Ρόδου .

Αυτή είναι η ακτινογραφία του φετινού μπασκετικού , με αγωνιστικό αμαξίδιο , Άρη Θεσσαλονίκης . Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο. Αυτό είναι το μπάσκετ .

Τώρα αρχίζουμε…».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button