Ποδόσφαιρο

«Μουδιασμένος» Άρης, ισόπαλος (0-0) με τον Βόλο

Σε ένα φιλικό που κυριάρχησε η κούραση και τα «μουδιασμένα» πόδια των ποδοσφαιριστών, ο Άρης ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Βόλο στην πρόβα τζενεράλε των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του.

Οι “κιτρινόμαυροι” παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τον Σάκιτς δεξιά στην άμυνα, αριστερά ο Σενγκέργκης και τους Ροζ, Ντάτκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, με τους Τζέγκο, Ματίγια και Σάσα να είναι από μπροστά τους σαν κεντρικοί χαφ. Οι Φετφατζίδης, Γκάμα στις πτέρυγες και ο Λόπεθ στο κέντρο της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και για τις δύο ομάδες νωθρά με την ομάδα της Μαγνησίας να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 6΄ λεπτό, με τον Μπαριέντος να μην προλαβαίνει ελάχιστα την μπάλα μετά από σέντρα του Φεράρι.

Ο Άρης προσπάθησε σε εκείνο το σημείο να βγει μπροστά και πίεσε την άμυνα της αντίπαλης ομάδας, καταφέρνοντας στο 10΄ λεπτό να δημιουργήσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζέγκο βγήκε “φάτσα” με την εστία του Βόλου, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Γιάννη Φετφατζίδη που προσπέρασε 3 αντιπάλους του, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο πρώτο ημίχρονο παρόλο που ο Ματίγια αγωνιζόταν μπροστά από τους Ροζ και Ντάτκοβιτς, δυσκολεύτηκε στην δημιουργία παραπάνω ευκαιριών, εκτός από μια κεφαλιά του Λόπεθ στο 34΄ και στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Γκάμα, που όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Γκαραβέλη.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όμως την είχε ο Βόλος στο 41΄, με τον Μπαριέντος να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Άρη αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον Κουέστα και στην συνέχεια απομάκρυνε ο Σάκιτς τον κίνδυνο.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια άλλη ιδιαίτερη στιγμή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να κρατά ενός λεπτού καθυστέρηση και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για την ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ, ενώ ο Λόπεθ παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές του Γκαραβέλη που έδωσε τη θέση του στον Κλίμαν και του Τσοκάνη στον Λουντεβάλ.

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους δεν διέφερε σημαντικά από το πρώτο, οι δύο ομάδες δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες και μάλιστα ο Βόλος είχε και μια ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων, συγκριτικά με τον Άρη.

Σε εκείνο το σημείο οι “κιτρινόμαυροι” δημιούργησαν δύο μεγάλες, δείχνοντας την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του Άρη. Αρχικώς στο 59΄ με τον Σάσα, που το δυνατό σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής απομακρύνθηκε από τον Κλέιμαν, ενώ στο 60΄ο Μπρούνο Γκάμα με ένα σουτ από πλάγια θέση απείλησε τον τερματοφύλακα του Βόλου, που απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Στο 62΄ πραγματοποιήθηκε η πρώτη αλλαγή για τον Άρη, με τον Μαντσίνι να μπαίνει στην θέση του Λόπεθ και τον Αργεντινό να περνά στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 64΄ ήρθε η σειρά του Βόλου να απειλήσει την εστία του Κουέστα, με τον Μπαρτόλο να ξεκινά πίσω από τη γραμμή του κέντρου, πάσαρε στον Περέα ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία, στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Παράλληλα σε εκείνο το σημείο πραγματοποιήθηκαν οι αλλαγές της ομάδας της Μαγνησίας, με τους Ντεντάκη, Κιάκο. Δημόπουλο, Κρητικό και Γέντρισεκ να μπαίνουν στον αγώνα και τους Περέα, Μπαρτόλο, Τέκιο, Σάντσεθ και Ριέντρα να αποχωρούν.

Στο 69΄ο Άρης απείλησε με τον Γιάννη Φετφατζίδη που σούταρε, όμως ο Κλέιμαν δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 75΄ο Μίχαελ Ένινγκ πραγματοποίησε ακόμα δύο αλλαγές, με τους Γκάμα και Σάκιτς να αποχωρούν και τους Μπερτόγλιο και Μαρμαρίδη να παίρνουν την θέση τους.

Στο 79΄ ο Δημήτρης Μάνος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε στο κέντρο της επίθεσης, ενώ ο Μαντσίνι πήγε στα δεξιά.

Ο Άρης σε εκείνο το σημείο προς το τέλος το αγώνα είχε μια ισχνή πρωτοβουλία κινήσεων χωρίς να μετουσιώνεται σε κάποια ευκαιρία, ενώ ο Βόλος απείλησε με ένα μακρινό σουτ στο 86΄με τον Κιάκο, που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.

Στο 90΄ο Βόλος θα μπορούσε να “κλέψει” τον αγώνα καθώς ο Κουέστα σταμάτησε τον Λούντεβαλ σωτήρια σε τετ α τετ με διπλή προσπάθεια και στην συνέχεια απομάκρυνε ο Ροζ.

Ο Άρης δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του, καθώς είναι δεδομένο πως η κούραση επηρέασε αρκετά το παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Μίχαελ Ένινγκ, ενώ υπήρξαν και αρκετές φανερές… αδυναμίες. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός τεχνικός έχει μπροστά του μία βδομάδα να βελτιώσει τα όποια λάθη των ποδοσφαιριστών του, καθώς αυτό που μετράει φυσικά είναι οι επίσημοι αγώνες σε πρωτάθλημα και Europa League…

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (76′ Μαρμαρίδης), Σενγκέργκης, Ροζ, Ντάτκοβιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα (Μπερτόγλιο), Φετφατζίδης (80′ Μάνος), Λόπεθ (63′ Μαντσίνι).

Βόλος (Λόπεθ): Γκαραβέλης (46′ Κλέιμαν), Τέκιο (65′ Κρητικός), Κολόμπο, Σάντσες Σαλβαδόρ (65′ Γιέντρικσεν), Φεράρι, Τσοκάνης (46′ Λούντεβαλ), Ριένστρα (65′ Κιάκος), Μπαριέντος, Περέα (65′ Ντεντάκης), Μπαρτόλο (65’Δημόπουλος), Δουβίκας

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνου, Βοηθοί: Νικόλαος Τυριακίδης, Αναστάσιος Φράγιος, Τέταρτος: Αθανάσιος Μπούτσικος.

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button