Μπάσκετ

Μολυβδάς: «Μπορεί να ανατρέψει τα πάντα μέσα στο Παλέ ο Άρης»

Ο Θανάσης Μολυβδάς πρώην μέλος του τεχνικού επιτελείου του Άρη φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-PRESS».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Είναι μεγάλη αλήθεια ότι είναι μια νίκη ανάσα και ένα αποτέλεσμα που θα ακολουθήσει την ομάδα μέχρι το τέλος. Είναι ένας Μαραθώνιος το μπάσκετ, κάποια παιχνίδια θα τα κερδίζεις και κάποια θα τα χάνεις.

Τα πρωταθλήματα κερδίζονται νικώντας τις μικρότερες ομάδες είχε πει ο Άλεξ Φέργκισον. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Άρης, πρέπει να κοιτάει να κερδίζει τις μικρές ομάδες. Όσο λιγότερα ατυχή αποτελέσματα έχεις στο πρωτάθλημα τόσο καλύτερα είναι σε βάθος χρόνου και για την ισορροπία και για την ηρεμία.

Για τον Άρη είπε:

Ο Άρης έχει μια γεμάτη περιφερειακή γραμμή πρέπει να βρει όμως κάποιες ισορροπίες. Έχει όμως το πλεονέκτημα σε κάθε ματς να βγάζει διαφορετικό ηγέτη επιθετικά. Σε αυτήν την γραμμή παίζει μεγάλο ρόλο και βοηθάει πολύ η παρουσία του Βασιλόπουλου και του Γουίβερ που παιχνίδι με παιχνίδι γίνονται καλύτεροι, θέλει χρόνο η ομάδα ακόμα, μην ξεχνάμε ότι δύο από τους παίκτες της ήρθαν δύο μέρες πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Για το πώς κατάφερε ο Άρης να γυρίσει το παιχνίδι με το Λαύριο είπε:

Η ομάδα του Λαυρίου είχε χάσει την αναφορά της στο low post με τον Johnson να είναι έξω με πέντε φάουλ και ο Άρης μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Ο Άρης χρησιμοποίησε ένα πιο ευέλικτο σχήμα με τον Τσαϊρέλη. Αυτό βοήθησε να γίνει η ανατροπή γιατί αυτό επηρεάζει και τον παικτών που βρίσκονται μπροστά στο σκορ και των αντιπάλων του.

Η φάση που προηγήθηκε με τον Βον να δοκιμάζει το λέι απ και να δέχεται τη τάπα οδήγησε το τεχνικό τιμ να οργανώσουν την επίθεση και να δώσουν το σουτ η στον Αθηναίου η στον Βασιλόπουλο. Να πούμε ότι σε εκείνη την φάση η άμυνα του Λαυρίου δεν λειτούργησε σωστά. Ο Βασιλόπουλιος πήρε μεν ένα ελεύθερο σουτ αλλά ήταν ένα δύσκολο ελεύθερο σουτ.

Για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο είπε:

Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε την ποιότητα και την ικανότητα του βασιλόπουλου. Από πέρσι που αρχίσαμε να οργανώνουμε το ρόστερ είχαμε πάρει την απόφαση να αποκτήσουμε τον Βασιλόπουλο.

Ο Παναγιώτης πέρασε μια πολύ δύσκολη επαγγελματική περίοδο με τον τραυματισμό που είχε παρόλα αυτά κατάφερε να εγκλιματιστεί μέσα στην ομάδα και σε κάθε αγώνα θα προσαρμόζεται ακόμα περισσότερο. Φέτος ο Άρης του δίνει την ευκαιρία να κάνει το restart που θέλει και να αποδείξει τι αξίζει. Και νομίζω ότι η κλήση του στην εθνική αποδεικνύει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Για το πρόγραμμα φωτιά του Άρη είπε:

Το πρόγραμμα φωτιά του Άρη έχει ξεκινήσει από την αρχή θα έλεγα. Η ομάδα δείχνει να ανταποκρίνεται, είναι θετικό που και ο Ολυμπιακός θα έρθει στο Παλέ  μια στιγμή που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Το ματς με την Ναντέρ θα είναι δύσκολο παιχνίδι, είναι μια ομάδα που παίζει σε γρήγορο τέμπο και δυσκολεύει τον Άρη αγωνιστικά όπως είδαμε και στην Τσεχία. Αλλά μέσα στο Παλέ ο Άρης έχει την δυνατότητα να το ανατρέψει αυτό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button