Ποδόσφαιρο

Μολυβδάς:“Ο Βασιλόπουλος παράδειγμα για όλους, υπάρχει περισσότερη φρεσκάδα στην Εθνική”

To πρώην μέλος του τεχνικού επιτελείου του Άρη και νυν της Εθνικής Ελλάδος Θανάσης Μολυβδάς, μίλησε στο Yellow Radio και στην εκπομπή Αθλητικό x-press.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Ένα σχόλιο για την Εθνική Ελλάδας και τα 2 παιχνίδια που έρχονται:

“ Καταρχήν το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, επειδή έχω ξαναζήσει την Εθνική το 2011-12, νομίζω ότι αυτήν την φορά υπάρχει μια φρεσκάδα, τα παιδιά έχουν διάθεση που τους δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξαν από τα μαλλιά και αυτό έχει δώσει ένα διαφορετικό τόνο στην προετοιμασία της Εθνικής.

Βέβαια είναι και μικρή η διάρκεια από ότι είχαμε συνηθίσει, γιατί είναι μόνο δύο παιχνίδια και με την αλλαγή του προγράμματός είναι λίγες οι μέρες που έχουμε στην διάθεση μας, αλλά τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη όρεξη.

Είναι 6 αγώνες, δύο είναι τώρα, ακόμη δύο στην διακοπή τον Φεβρουάριο και δύο τον Ιούνιο μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Είναι 3 εκτός και 3 εντός, περνάνε οι 3 από τους 4 στην επόμενη φάση, είναι η Εσθονία, το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία. Και διασταυρωνόμαστε πάλι σε αντίστοιχο φορμάτ αγώνων, με 3 παράθυρα με τον όμιλο που αποτελείται από την Γερμανία, την Γεωργία, την Σερβία και την Αυστρία. Και από εκεί αν δεν κάνω λάθος θα βγουν δύο ομάδες. Στην δεύτερη φάση μεταφέρουν τα αποτελέσματα της πρώτης.

Είναι και τα παιδιά του Άρη, και είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης του ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ αξιόλογο παιδί. Και είναι και αυτός ένα παράδειγμα μαζί με τον Παναγιώτη τον Βασιλόπουλο, που όλοι γνωρίζουμε την περιπέτεια που είχε με την υγεία του που δεν εγκατέλειψε  και δείχνει έναν χαρακτήρα αυτό και πραγματικά περνάει μια  δεύτερη εφηβεία τώρα με την Εθνική.

Ο ομοσπονδιακός μπορεί να καλεί σε κάθε παράθυρο διαφορετικούς  νέους παίκτες, δεν είναι όπως ήταν μέχρι τώρα, μία διοργάνωση Πανευρωπαϊκό, πηγαίνουμε, καλούμε 18 παίκτες, κάνουμε μια προετοιμασία, επιλέγουμε τους 12 και πηγαίνουμε στο Πανευρωπαϊκό.

Τώρα σε κάθε παράθυρο η κάθε ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να καλέσει καινούριους παίκτες, οπότε αυτό δίνει γενικότερα το κίνητρο στα παιδιά που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, ότι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην Εθνική.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πρώτον γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι, είναι μια ομάδα με καινούριο προπονητή, όπως και εμείς, οπότε και αυτοί θα μας αντιμετωπίσουν στα τυφλά γιατί δεν γνωρίζουν την ομάδα που έχουμε εμείς όπως και το ίδιο επίσης ισχύει και για εμάς. Οπότε αυτό καθιστά τον κάθε αντίπαλο επικίνδυνό, και επίσης η Βρετανία σε σχέση με εμάς, έχει το συν για το Πανευρωπαϊκό που πέρασε,  έχει 8 παίκτες ήδη στην σύνθεση της σε αντίθεση από εμάς.

Ποιοτικά οι παίκτες μας είναι σαφώς σε καλύτερο επίπεδο  και από εκεί και πέρα να βρούμε την χημεία μας για να αποδώσουμε το καλύτερο δυνατό.

Το Ισραήλ θα παρουσιάσει σχετικά μια καινούρια ομάδα, με καινούριο προπονητή, έχει βέβαια αρκετούς καλούς  παίκτες, και έχουν και κάποιους  έμπειρους  από το πρωτάθλημα του Ισραήλ. Θα είναι ίσως ένας πιο δυνατός αντίπαλος.

Μπορεί να κοπούν κάποιοι διεθνείς από τους 16, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και όλοι στο δεύτερο παιχνίδι, οπότε δεν γνωρίζω αν θα παρθεί αυτή την στιγμή κάποια απόφαση, να κοπούν κάποιοι άμεσα, δεν ξεκαθαρίστηκε άλλωστε κάτι μέχρι στιγμής.”

Ένα σχόλιο για τον Άρη:

“Ο Άρης έχει πολύ καλή την αμυντική του παρουσία στο πρωτάθλημα, είναι δεδομένο από αυτά που έχουμε δει στους μέχρι τώρα αγώνες. Αυτό που λείπει από την ομάδα είναι να καταφέρουν να βρουν μια καλή χημεία και στην επίθεση για να αποδίδει πιο καλά και η ομάδα.

Με αυτήν την διακοπή θα δώσει αυτήν την δυνατότητα στους παίκτες να το δουλέψουν, Θεωρώ και ελπίζω ότι το διάστημα αυτό θα βοηθήσει την ομάδα, βέβαια λείπουνε 2 βασικοί παίκτες ο Αθηναίου και ο Βασιλόπουλος, λείπει και ο Χρηστίδης αλλά αυτή την στιγμή αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και ειλικρινείς, η μέχρι τώρα παρουσία του Βασίλη δεν είναι για να χαρακτηριστεί από τους κινητήριους στο κομμάτι της ομάδας.

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι οι υπόλοιπο παίκτες που έμειναν με τον Άρη, το δουλεύουν μαζί με το τεχνικό τιμ.  Και η επιθετική εικόνα της ομάδας στη συνέχεια θα είναι καλύτερη.

Έχει έναν πολύ καλό προπονητή η ομάδα και ο Παναγιώτης Γιαννάκης μπορεί να την βοηθήσει. Όλοι γνώριζαν οτι είναι μια καινούρια ομάδα, με πολλές καινούριες προσθήκες, οπότε με την δουλειά θα βελτιωθούν τα πράγματα.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button