Μπάσκετ

Μιλόσεβιτς: “Σε αρκετά ματς δεν ήμασταν καλοί…”

Ο Βόσνιος φόργουορντ – σέντερ, Μίλαν Μιλόσεβιτς, μίλησε για την περιπετειώδη χρονιά του Άρη, για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα στο ξεκίνημα, ενώ τόνισε την πίστη του ότι ο Άρης όχι μόνο θα κατάφερνε να σωθεί αν συνεχιζόταν η χρονιά, αλλά θα μπορούσε να διεκδικήσει και μία θέση στα πλέι οφ.

Αναλυτικά είπε στο basketplus.gr:

«Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο Νόβισαντ. Όλα είναι καλά εδώ. Ήμασταν σε καραντίνα για 28 μέρες, τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα και μπορούμε να βγαίνουμε έξω».

Για τη διακοπή των αγώνων στην Ελλάδα:

«Πριν τη διακοπή είχαμε βρει το ρυθμό και τη φόρμα μας ως ομάδα. Κάποιοι παίκτες βγήκαν μπροστά και ίσως για πρώτη φορά στη σεζόν δείχναμε πραγματική ομάδα και παίζαμε καλό μπάσκετ. Δυστυχώς ήρθε η διακοπή, όμως αυτό ίσχυσε για όλους και τώρα περιμένουμε να πληροφορηθούμε για το τι θα συμβεί. Ξεκινήσαμε τη σεζόν τραγικά, με πολλά προβλήματα τα οποία δε θέλω να αναλύσω τώρα. Ήταν δύσκολα για όλους. Όμως στη συνέχεια βρήκαμε τη χημεία μας, προπονηθήκαμε πιο σκληρά, παίξαμε καλό μπάσκετ και ήμασταν σε ανοδική πορεία».

Για το αν πιστεύει ότι ο Άρης θα παραμείνει στην Basket League:

«Είμαι σίγουρος 100% ότι θα μέναμε στην κατηγορία. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε και μία θέση στα πλέι οφ. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις στον Άρη. Υπάρχει πολλή πίεση, δεν είναι εύκολο, γνωρίζω καλά την ελληνική λίγκα και δεν ήταν ούτε για μένα εύκολο να βρω τον καλό εαυτό μου. Στο τέλος βρήκαμε το δρόμο μας αλλά ήρθε η διακοπή».

Για το κακό ξεκίνημα της σεζόν και τους τραυματισμούς της ομάδας:

«Είχαμε πρόβλημα γιατί ξεκινήσαμε πολύ αργά. Φέραμε κάποιους παίκτες 2-3 μέρες πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια και ήταν αργά. Αν χάσεις κάποια συνεχόμενα ματς, χάνεις και την αυτοπεποίθησή σου. Και στη συνέχεια υπάρχει μεγάλη πίεση κι εμείς αντιδράσαμε άσχημα. Ειδικά κάποιες εντός έδρας ήττες μας πλήγωσαν πολύ και δυσκολευτήκαμε πολύ. Παλέψαμε πολύ για να βρούμε τον καλό εαυτό μας. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι τραυματισμοί. Ο Λευτέρης (σ.σ. Μποχωρίδης) ήταν ο ηγέτης μας σε όλα και έπαιζε σε μία θέση που δημιουργούσε για όλους. Ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθεί το κενό του. Όταν επέστρεψε και βρήκε το παιχνίδι του, μοιάζαμε με άλλη ομάδα».

Για το αν βοήθησε την ομάδα η έλευση του νέου προπονητή, Σάββα Καμπερίδη:

«Ο κόουτς έφερε ενέργεια, «νέο αίμα» στην ομάδα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω για τίποτα τον Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος είναι ένας θρύλος και ένας πολύ καλός άνθρωπος. Όμως όταν ανέλαβε ο νέος προπονητής η εικόνα μας άλλαξε σε πολλά επίπεδα, προπονούμασταν καλύτερα και παίξαμε καλύτερη μπάσκετ».

Για το αν έχει σκέψεις για την επόμενη σεζόν:

«Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Όταν ξέσπασε η πανδημία ήταν μία μεγάλη έκπληξη για όλους. Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει».

Για το πώς βλέπει την Basket League:

«Ήρθα στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια, για την ΑΕΚ, και μπορώ να πω ότι αυτήν τη στιγμή η ελληνική λίγκα είναι πολύ καλύτερη, με πολλές καλές ομάδες. Η ΑΕΚ πάντα είναι δυνατή, τώρα υπάρχουν ομάδες σαν τον Προμηθέα και το Περιστέρι που είναι πολύ δυνατές. Δεν υπάρχουν κακές ομάδες. Παλιότερα μετά από δύο μήνες στη σεζόν μπορούσες να προβλέψεις ποιες ομάδες θα κινδυνέψουν και ποιες θα πάνε στα πλέι οφ. Τώρα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι Αμερικανοί και οι Έλληνες παίκτες έχουν ευκαιρίες να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, όπως είδαμε στις ομάδες που προανέφερα. Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός οι καλές ομάδες».

Για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τρεις ιστορικές ομάδες και την ατμόσφαιρα στα τοπικά ντέρμπι:

«Είναι εκπληκτική η πόλη και εκπληκτική η ατμόσφαιρα. Οι ομάδες έχουν πολλούς φιλάθλους και είναι φοβερό να παίζεις σε τέτοια ντέρμπι. Σε αρκετά ματς δεν ήμασταν καλοί, δεν πηγαίναμε καλά γενικώς και ήταν δύσκολο για μένα να τα ευχαριστηθώ όπως έπρεπε. Η Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετική πόλη και εγώ με την οικογένειά μου ευχαριστηθήκαμε πολύ την παραμονή μας εδώ. Τώρα τις Άγιες μέρες του Πάσχα μιλούσα με πολλούς φίλους μου από τη Θεσσαλονίκη».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλό του αυτά τα χρόνια:

«Ο Σίνγκλετον και ο Κέισι Ρίβερς του Παναθηναϊκού. Όταν έπαιζα στη θέση του σμολ φόργουορντ, ήταν δύσκολο να μαρκάρω τον Ρίβερς ήταν πολύ γρήγορος, καλός σουτέρ και καλός σωματικά».

Για τις Εθνικές Ελλάδας και Βοσνίας:

«Η Εθνική μου είχε σημαντικές απώλειες παικτών όπως ο Γκόρντιτς και οι ΝΒΑερς Νούρκιτς και Μούσα. Για την Ελλάδα υπήρχαν επίσης απουσίες, όμως είναι πάντα μία πολύ δυνατή ομάδα με μεγάλα ονόματα».

Για το πώς περνάει τη μέρα του:

«Τον περισσότερο χρόνο είμαι στο σπίτι. Είμαι με την οικογένειά μου, έχω δύο μικρά παιδιά και βρήκα χρόνο να περάσω μαζί τους. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, όλοι πρέπει να μείνουμε σπίτι για να περάσει αυτή η περιπέτεια. Εδώ ήμασταν σε καραντίνα για τέσσερις μέρες λόγω Πάσχα, τώρα δεν μπορείς να βγεις έξω από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί.

Για τους χαιρετισμούς του φυσιοθεραπευτή του Άρη, Αλέξανδρου Μπουντοβίνου:  

«Είναι… αδερφός μου. Όλοι τον αγαπούν στην ομάδα και με βοήθησε πολύ. Όποτε έχει κάποιος ένα πρόβλημα, είναι πάντα εκεί. Έχουμε δεθεί πολύ και είναι καλός φίλος μου».

Για τα μηνύματα των φιλάθλων σχετικά με το πάθος που έδειχνε στη διάρκεια της χρονιάς:

«Όλοι ξέρουν ότι έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για τους φίλους του Άρη. Έπαιξα στο παρελθόν πολλές φορές αντίπαλος του Άρη και ξέρω πόσο δύσκολο ήταν. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξή του και να ζητήσω μία συγνώμη που δεν παίξαμε καλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν».

Για το αν οι διοικήσεις ή οι παίκτες κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα, με αφορμή το «Last Dance» του Μάικλ Τζόρνταν:

«Πιστεύω περισσότερο οι παίκτες. Αγωνίζομαι, βλέπετε, και πρέπει να το πω (γέλια). Στην πραγματικότητα είναι κάτι ανάμεσα. Οι παίκτες «αποφασίζουν» για την εξέλιξη ενός αγώνα, όμως οι παράγοντες τους φέρνουν στις ομάδες».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button