Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Η Ντέρι με την… λέσχη, η Κόπερ και η Λάπι

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 15ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Μία ομάδα που έχει περάσει παρόμοιες δυσκολίες με τον Άρη είναι η Ιρλανιδική Ντέρι Σίτι. Πρόκειται για ομάδα με πλούσια ιστορία, που μετά από προβλήματα που αντιμετώπισε στράφηκε στον κόσμο της και την τοπική κοινωνία προκειμένου να την σώσει από την καταστροφή. Η Ντέρι δεν έχει ιδιοκτήτη, πέρα από τους ίδιους τους φίλους της.

Η τρίτη θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα της, της επέτρεψε να πάρει το εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου έχει μεν πολλά παιχνίδια, ακόμη όμως ψάχνει την πρώτη της πρόκριση.

Το ρόστερ της Ντέρι αποτελείται αποκλειστικά από παίκτες οι οποίοι κατάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, με την χρηματιστηριακή αξία της να υπολογίζεται στα 1,86 εκατομμύρια ευρώ.

Ομάδα με φιλοδοξίες είναι η δευτεραθλήτρια Σλοβενίας, Κόπερ. Πρόκειται για μία ομάδα με ιστορία πάνω από 100 χρόνια που έχει αλλάξει όνομα ήδη εννέα φορές!

Η Κόπερ πέρυσι… αυτοκτόνησε για να χάσει το πρωτάθλημα. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν στο +2 από την Μάριμπορ, αλλά κατάφερε φέρει ισοπαλία με την αδιάφορη Μπράβο και να ηττηθεί από την επίσης αδιάφορη Ραντόμλιγιε, χάνοντας τον τίτλο για τρεις βαθμούς.

Οι Σλοβένοι στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε γηγενείς και Κροάτες παίκτες, με την χρηματιστηριακή αξία της ομάδας να είναι στα 5,8 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Μία ακόμη ομάδα που είναι στα μέτρα του Άρη είναι η κυπελλούχος Κοσόβου, Λάπι. Πρόκειται για καινούργια προσπάθεια που ξεκίνησε την πορεία της το 2013, αντικαθιστώντας την ομάδα «Λαμπ» που υπήρχε τα παλαιότερα χρόνια. Η Λάπι κατέκτησε τα δύο πιο πρόσφατα κύπελλα της χώρας της, ενώ πέρυσι κατέληξε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα πέρυσι αντιμετώπισε την Σκούπι του Άλι Άντεμ στον α’ προκριματικό του Europa Conference League, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με συνολικό σκορ 1-3.

Η αξία της Λάπι εκτιμάται σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το transfermarkt η αξία του Άρη υπολογίζεται στα 24,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button