Απόψεις

Μια βραδιά σε ένα… “Δείπνο Ηλιθίων”

«Δείπνο Ηλιθίων», μια παράσταση με αβίαστο γέλιο και αυθεντική συγκίνηση, για τον ρατσισμό και την προκατάληψη, στο θέατρο «Αριστοτέλειον».

Στις 20.07 χτύπησε το τρίτο καμπανάκι και μετά από ένα ηχητικό προειδοποιητικό μήνυμα η παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων» ξεκίνησε. Το έργο διαδραματίζεται στη Γαλλία και αναφέρεται σε έναν μεγαλοεκδότη, τον Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), ο οποίος μαζί με τους φίλους του διοργανώνουν μια φορά την εβδομάδα ένα διαφορετικό δείπνο. Ο καθένας τους καλεί στο δείπνο έναν ηλίθιο και όλοι μαζί περνάν τη βραδιά τους και γελάνε εις βάρος των «ηλίθιων» καλεσμένων τους. Όταν σε ένα από αυτά τα δείπνα ο Πιερ Μπροσάν καλεί τον Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), η ζωή του γίνεται άνω κάτω από τον αφελή, γλυκό και πρόθυμο να βοηθήσει σε όλα, Φρανσουά Πινιόν.

Η ταχύτητα της παράστασης ήταν τέτοια που δεν σε άφηνε να βαρεθείς αλλά παράλληλα δεν σε κούραζε. Οι πρωταγωνιστές σου δημιουργούσαν τέτοιο γέλιο με τις συνεχόμενες ατάκες τους αλλά περισσότερο με τις κινήσεις και τις γκριμάτσες τους, που ήταν αυθόρμητες και πηγαίες. Πολλές φορές φτάσαμε στο σημείο να δακρύσουμε από τα γέλια και να θέλουμε να αγκαλιάσουμε τον γλυκούλη Φρανσουά Πινιόν (Σπύρο Παπαδόπουλο), για την αγαθοσύνη και τον αυθορμητισμό του.

Ο Πιερ Μπροσάν( Πυγμαλίων Δαδακαρίδης)  μας θύμισε πολλούς από εμάς. Υπερόπτης, αγενής και ειρωνικός, που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τον οποιοδήποτε άνθρωπο. Όταν όμως αρχίζουν να συμβαίνουν μια σειρά από γεγονότα που του χαλάνε την τέλεια τοποθετημένη ζωή του, τότε αρχίζει να αναθεωρεί και καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε: Τελικά ποιος από τους δύο είναι ο ηλίθιος;

Το  φινάλε της παράστασης ήταν εξαιρετικά δυνατό και συγκινητικό ενώ αυτό που μας άγγιξε πολύ, ήταν η συγκίνηση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στην υπόκλιση. Οι πρωταγωνιστές καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και όλοι έδειχναν ενθουσιασμένοι.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν:

Σπύρος Παπαδόπουλος
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Βασίλης Ρίσβας
Άννα Μενεκάκου
Χρήστος Σπανός
Ξανθή Γεωργίου
Δημήτρης Μαυρόπουλος

Μια παράσταση που θα προτείναμε ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να γελάσει και γιατί όχι να προβληματιστεί με τον εαυτό του και τους γύρω του! Καλή διασκέδαση..

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button