Ποδόσφαιρο

Μητσόπουλος: «Οι αυξομειώσεις οφείλονται στον σχεδιασμό του καλοκαιριού

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Μανώλης Μητσόπουλος.

Ο πρώην αρχηγός των «κιτρίνων» τα λέει «έξω από τα δόντια», σχολίσε την πορεία του Άρη και εξήγησε γιατί έρχονται οι αυξομειώσεις στα αποτελέσματα, έριξε το βάρος στον λανθασμένο σχεδιασμό του καλοκαιριού ενώ τέλος δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια και τόνισε πως ο Άρης μπορεί να βγει Ευρώπη και να κατακτήσει το Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Ήταν μια άσχημη Κυριακή χθες..

Άσχημη ναι και αν αναλογιστούμε σε πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια με πολύ δυνατότερους αντιπάλους, καταλαβαίνεις πως μας «προσγειώνει» ανώμαλα το χθεσινό. Δυστυχώς πρέπει να το ξαναπούμε, τα λάθη έγιναν από το καλοκαίρι. Απ’ότι φαίνεται όταν λείπουν κάποιοι παίκτες, δεν μπορεί να αναπληρωθεί το κενό τους. Όταν π.χ σου λείπει ο Ματίγια, δεν μπορείς να αλλάξεις μπαλιά στο κέντρο και εγώ θα το ξαναπω, η καρδιά της ομάδας είναι το κέντρο. Όσο και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, δεν φτάνει μόνο η επίθεση, χρειάζεται και η άμυνα. Η χθεσινή μας εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική από όλους τους τομείς. Φυσικά δεν υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.

Αυτό το αποδίδεις στον λανθασμένο σχεδιασμό του καλοκαιριού;

Μα φυσικά! Δεν υπήρχε καλύτερο timing από το καλοκαίρι, μιας και υπήρχε ένα φοβερό finish της ομάδας που βγήκε και στην Ευρώπη. Υποτίθεται έκανες και την εκκαθάριση σου με προπονητές, παίκτες και με το τι πονούσε η ομάδα και το αποτέλεσμα το βιώνουμε όλοι. Δεν γίνεται να σου λείπει αριστερό μπακ και να βάζεις τον καλύτερο αμυντικό σου που σήμερα ακούγεται ότι είναι και για μεταγραφή.

Στον Λούκας Σάσα αναφέρεσαι;

Ακριβώς. Ή είναι δυνατόν να ακούμε ότι θα λείψει ο Ματίγια και θα πάει στην θέση του ο Βέλεθ; Είναι πράγματα με τα οποία θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Το ότι αυτή την στιγμή ο Βέλεθ αναγκαστικά και με τον Ροζ ανεβαίνουν και βοηθούν στο κέντρο δεν σημαίνει ότι μπορούν να παίξουν εκεί. Εκεί θέλει κάποιους να «παγώσει» το παιχνίδι και να δώσει χώρο για το παιχνίδι της ομάδας, ποιος θα το κάνει αυτό; Ό,τι έγινε, έγινε αλλά δυστυχώς αυτές οι αυξομειώσεις θα υπάρχουν. Ακόμη και ο Έμαν δεν είχε αυτή την σταθερότητα που έπρεπε σε κάποια παιχνίδια. Όταν βλέπεις και τον Κουέστα ειδικά στο δεύτερο γκολ να κάνει λανθασμένη έξοδο..

Και ο Τόσνο αλλά και ο Κουέστα φέρουν μεγάλη ευθύνη για το δεύτερο γκολ..

Κάποιοι παίκτες είναι εδώ στον Άρη κοντά στα δύο χρόνια και δεν έχουμε δει τίποτα από αυτούς. Εγώ περίμενα από αυτά που ακούγαμε για τον Τόνσο, έναν καλό παίκτη που όμως δεν βοήθησε. Δεν θέλω να στοχοποιήσω κάπιον συγκεκριμένα, αλλά όταν βάζεις τον χαφ στα μπακ, έβαλε και τον Ροζ δεξί μπακ και τα πήγε καλά, έτσι όμως πρέπει να είναι;

Ότι δηλαδή δεν είναι συγκροτημένη ενέργεια;

Μα δεν είναι. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις, εμείς όμως σε αυτό πάσχουμε. Διώξαμε τρία αριστερά μπακ. Αν δηλαδή τραυματιστεί ο Κόρχουτ ποιον θα βάλουμε στα αριστερά;

Την Κυριακή που είναι τιμωρημένος δεν θα αγωνιστεί..

Και ποιον θα βάλουμε; Τον Σάσα που αμέσως δημιουργείται πρόβλημα στο κέντρο με την απουσία του; Να βάλουμε τον 20χρονο Μπα που ναι μεν είναι ένα φιλότιμο παιδί που τρέχει αλλά δεν μπορεί να σου δώσει την εγγύηση στο κέντρο. Θα περιμένουμε δυστυχώς ή ευτυχώς και τέτοια αποτελέσματα. Δεν γίνεται να ξεφτυλίζεις τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά, αν τον κάνεις να μην βλέπεται μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα δεν έχει μπακ-απ, δεν έχει στήριξη από πίσω.

Έχει 11-12 πολύ ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ, αλλά δεν έχει εναλλακτικές..

Ακριβώς. Στο τρέξιμο τους έχεις «ξεζουμίσει» και δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Κάποιοι διαφωνούν με το ενδεχόμενο της κούρασης ως αιτία, εσύ τι πιστεύεις;

Άλλο ένα αγγλικό πρωτάθλημα που κάνεις 60 παιχνίδια και ξέρεις ότι κάθε χρόνο κάνεις αυτό, κάνεις ειδικές προπονήσεις και ειδικό ροτέισον γι’αυτό. Τώρα, ένας Άρης που ξεκίνησε με αρκετούς παίκτες που δεν ήταν καν στην θέση τους και όταν δεν έχεις το «βάθος» και τις θέσεις, δεν γίνεται. Π.χ ο Ματίγια που δεν είναι παίκτης που τρέχει πολύ όσο ο Σάσα, όμως κοιτάει να βοηθήσει στο οργανωτικό κομμάτι, πόσο μπορεί να αντέξει; Επίσης μην ξεχνάμε το βασικό, δεν αγωνίζονται σε μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος, η Ξάνθη ή ο Παναιτωλικός, βρίσκονται στον Άρη!

Μια ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις και ψηλά τον πήχη..

Δεν το συζητώ, αυτά τα λέμε τόσα χρόνια; Εσύ πιστεύεις στο 4-2 κέρδισαν οι παίκτες; Ο κόσμος! Ο Άρης είναι μεγάλος γιατί ο κόσμος του είναι μεγάλος. Πολλές φορές λέμε ότι οι παίκτες δεν αγαπούν την ομάδα, δεν μπορείς όμως με τέτοιον κόσμο από πάνω σου να αδιαφορείς. Κάνουν ό,τι μπορούν κάποιοι είτε γίνονται λάθη όπως έγιναν και εδώ.

Μην ξεχνάμε ότι η προετοιμασία φέτος ξεκίνησε και νωρίς..

Ακριβώς. Εκεί που βρήκαμε τα πατήματα μας γιατί όλοι θυμόμαστε την περσινή χρονιά. Περάσαμε πάλι από δυσκολίες, αλλαγή προπονητή, φτάσαμε στην πηγή και ο αποκλεισμός ήταν οδυνηρός ακι ξαφνικά όσο περνούν οι μέρες και κοιτάς το ρόστερ, συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει το «βάθος» που θα έπρεπε να υπάρχει. Αν αύριο τραυματιστεί ο Σάσα τι θα γίνει; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση;

Μέσα από την δουλειά και το πάθος για την δουλειά, την στήριξη του κόσμου προς την ομάδα. Ας μην συζητήσω καλύτερα για το ελληνικό πρωτάθλημα γενικώς. Είναι δυνατόν να γίνονται συμβούλια χωρίς τον Άρη μέσα; Τι θα κάνουν ακριβώς;

Είναι σημαντικοί παράμετροι..

Μα φυσικά, με «φιλικά», με δανεικούς, με ξένους διαιτητές τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Τόσο απροκάλυπτα πια; Ποιο είναι το κριτήριο; Τα πρωταθλήματα; Ο κόσμος; Βάσει κόσμου π.χ ο Άρης δεν θα έπρεπε να είναι μέσα;

Παίζει ρόλο και η τηλεθέαση, πολλοί βλέπουν Άρη.

Μα αυτό δεν γινόταν μόνο πέρσι με την κρατική τηλεόραση, αυτό είναι κατά γενική ομολογία. Ο ουδέτερος κόσμος έβλεπε πολύ συχνά την ομάδα και χαιρόταν με αυτό, δεν συμβαίνει με πολλές ομάδες. Ακούω επίσης αυτά τα σενάρια φιλίας με τον Ολυμπιακό για δανεικούς κτλ. Ποια είναι η φιλία; Όσο παίζουμε εδώ και 40 χρόνια με τον Ολυμπιακό, μας έχουν «σφάξει». Ο Άρης είναι μόνος του και το πληρώνει ακριβά. Αλλά και εμείς για να επανέλθω, δεν φροντίσαμε τα του οίκου μας καλά. Θα έπρεπε να κάνουμε έναν καλύτερο σχεδιασμό.

Θα «γελάσει» το χειλάκι των Αρειανών το καλοκαρί;

Θα γελάσει φυσικά ειδικά σχετικά με την Ευρώπη που είναι το πιο βασικό απ’όλα αρκεί να μας προστατεύει ο Θεός έτσι ώστε οι παίκτες μας να είναι αρτιμελείς και μετά θα υψωθεί και το ηθικό τους, με τέτοιον κόσμο κτλ. Και φυσικά ο άλλος μεγάλος μας στόχος είναι το Κύπελλο. Και πρέπει να το πάρει ο Άρης, με όποιον αντίπαλο και αν παίζεις, ειδικά με αυτό τον κόσμο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button