Ποδόσφαιρο

Μητρογκόλ! Όρθιος (1-1) στον Πειραιά «πιστολιά» στο 83′!

Ισόπαλο έληξε το ματς ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Κώστα Μήτρογλου να… ανοίγει λογαριασμό για τους “κιτρινόμαυρους”.

Πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στα πρώτα λεπτά με τον Άρη να «πατάει» περιοχή ωστόσο χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά ο Σα.

Πρώτη καλή φάση για τον Άρη ήρθε στο 7’ όταν η μπάλα από τον Σίλβα πέρασε στον Μπερτόγλιο, από εκεί στον Μάνο ο οποίος δεν κατάφερε να κοντρολάρει σωστά και οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ, η φάση όμως σταμάτησε καθώς ο Ματέο Γκαρσία ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Δύο λεπτά μετά και ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο γκολ από τα δεξιά με τον Χασάν να «πιάνει» την κεφαλιά όμως ο Ροζ έδιωξε υποδειγματικά ενώ στο 11’ κέρδισε το πρώτο κόρνερ από τα δεξιά όμως ο Σιδηρόπουλος έδωσε επιθετικό φάουλ.

Στο 14’ οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν φάουλ σε αρκετά καλό σημείο με τον Μπερτόγλιο να ανατρέπεται από τον Σεμέδο, όμως ο Ματέο σούταρε πάνω στο τείχος και η φάση ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να απομακρύνουν.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 16’ της αναμέτρησης μετά από κεδρισμένο κόρνερ, ο Κουέστα νικήθηκε από τον Σεμέδο ο οποίος «έπιασε» την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο η άμυνα του Άρη ήταν εξαιρετική, με τους παίκτες να κλείνουν πολύ καλά τους χώρους κυρίως στο κέντρο χωρίς να δίνει την δυνατότητα στον Ολυμπιακό για ουσιαστική απειλή.

Στο 23’ και πάλι ο Άρης «πάτησε» περιοχή από τα αριστερά με τον Σούντγκρεν να μπαίνει στην περιοχή του Σα, σένταρε η μπάλα όμως κόντραρε και έφυγε εκτός ενώ κανείς από τους παίκτες του Άρη δεν βρισκόταν εκεί για πιθανό σουτ.

Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Βρουσάι να μην μπορεί να συνεχίσει και να μπαίνει στη θέση του ο Βαλμπουενά.

Στο 30’ Σάκιτς από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, έβγαλε την άμυνα ο Μπουχαλάκης με την μπάλα να φτάνει στον Σουηδό ο οποίος βρισκόταν εκτός μεγάλης περιοχής κάνοντας ένα πολύ όμορφο και δυνατό σουτ το οποίο όμως κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, αυτή την φορά στο 35’ με ένα φάουλ από τα αριστερά με εκτελεστή τον Βαλμπουενά. Η μπάλα πήρε πολύ περίεργη κατεύθυνση, αλλά ο Κουέστα αντέδρασε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Γκολ για τον Ολυμπιακό και 1-0 στο 40’ με τον Φορτούνη!

Ο Ολυμπιακός «άνοιξε» το σκορ στο 40’! Ο Βαλμπουενά με μια πολύ καλή σέντρα από τα αριστερά και πάλι, η μπάλα κατέληξε μετά από απομάκρυνση του Κουέστα στον Ανδρούτσο ο οποίος έδωσε ασίστ στον Έλληνα επιθετικό που με ένα δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Τεράστια ευκαιρία στο 42’ για τον Άρη να ισοφαρίσει μετά από λάθος συνεννόηση των Σεμέδο και Σα, ο Παπασταθόπουλος έδιωξε ουσιαστικά επάνω στην γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Σάσα ο οποίος με κεφαλιά προσπάθησε αλλά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

Ο Έλληνας στόπερ του Ολυμπιακού χτύπησε άτσαλα τόσο από τον Σεμέδο όσο και από το δοκάρι κάτι που ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή του καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες καθώς ο Μαρτίνς δεν προχώρησε στην δεύτερη αλλαγή με τον Άρη να μην εκμεταλλεύεται την αριθμητική υπεροχή του και τον Σιδηρόπουλο μετά από δέκα λεπτά να «σφυρίζει» την λήξη.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παπασταθόπουλο να παραμένει εκτός και την θέση του να παίρνει ο Ρέατσουκ.

Στο 51’ ήρθε η πρώτη σχετικά καλή φάση για τον Άρη με τον Λούκας Σάσα να πιάνει ένα σουτ το οποίο όμως ήταν αρκετά αδύναμο καταλήγοντας στην αγκαλιά του Σα.

«Απάντηση» πέντε λεπτά μετά έδωσε ο Ολυμπιακός με τον Καμαρά, με τον Σάσα όμως να είναι εκείνος που απομάκρυνε σε κόρνερ, η φάση συνεχίστηκε η επίθεση μεταφέρθηκε στην πλευρά του Άρη όμως ο Ρέατσουκ τον πρόλαβε και έδιωξε σε πλάγιο.

  • Οι πρώτες αλλαγές για τον Άρη ήρθαν στο 58’ με τους Σίλβα και Ματέο να βγαίνουν και στις θέσεις τους να μπαίνουν οι Μπρούνο και Μαντσίνι ενώ τρεις αλλαγές έκανε και ο Μαρτίνς  με τον Σίλβα να μπαίνει αντί του Φορτούνη και ο Τατζέλοβιτς στη θέση του Μασούρα.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη να ισοφαρίσει στο 62’. Ο Μπρούνο βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή μετά από σέντρα του Σάκιτς, όμως μπήκε ο Ανδρούτσος μπροστά και έβαλε στοπ στο σουτ του Βραζιλιάνου.

  • Στο 65’ ο Άκης Μάντζιος έκανε την τρίτη αλλαγή του με τον Κώστα Μήτρογλου να μπαίνει στη θέση του Δημήτρη Μάνου.

Στο 73’ οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν και πάλι να απειλήσουν εκτός περιοχής όμως η μπάλα πήρε πολύ μεγάλη καμπύλη με αποτέλεσμα ο Σα να προλάβει να αντιδράσει και να μπλοκάρει την μπάλα.

  • Δύο λεπτά μετά ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Εμβιλά να παίρνει την θέση του Καμαρά.

Μήτρογλου και ΓΚΟΛ! 1-1 με πέναλτι για τον Άρη!

Ο Σα ανέτρεψε αντικανονικά τον Μαντσίνι με ένα φάουλ που κανονικά θα ήταν για… κόκκινη όμως ο Σιδηρόπουλος έδωσε απλώς κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο! Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν εκείνος που εκτέλεσε πετυχαίνοντας  το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Άρη!

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει κυρίως από τα δεξιά με τον Βαλμπουενά όμως ο Σούντγκρεν πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του συνεχώς έβαζε στοπ στις προσπάθειες.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (έξι λεπτά στο σύνολο) οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ προκειμένου να πάρουν το τρίποντο με την άμυνα του Άρη όμως να εμφανίζεται πολύ καλή και τον Σιδηρόπουλο να “σφυρίζει” τελικά την λήξη του αγώνα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button