Μπάσκετ

Με όπλο την άμυνα ο Άρης νίκησε 72-54 την ΜΖΤ Σκοπίων

Στηριζόμενος στην εξαιρετική του άμυνα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΡΗΣ νίκησε την ΜΖΤ Σκοπίων με 72-54 σε φιλικό που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο “Nick Galis Hall”.

Οι παίκτες προσπάθησαν να εφαρμόσουν στο παρκέ αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις, μπαίνοντας σε μια βδομάδα που περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες προετοιμασίας μαζί με τους τρεις που θα δώσουν στο τουρνουά της Προύσας.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο με καμιά από τις δυο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Οι κίτρινοι πίεσαν τους Σκοπιανούς και προσπάθησαν να παίξουν γρήγορα σε μια προσπάθεια να σκοράρουν εύκολους πόντους. Προηγήθηκαν με 16-8 αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τους τρόπους να διατηρηθούν κοντά σκορ με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (18-16).

Ο ΑΡΗΣ είχε σταθερά το προβάδισμα και στη δεύτερη περίοδο, στην οποία πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (38-28), με μπροστάρη τον Αθηναίου κι έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 44-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έπαιξαν εκπληκτική άμυνα, έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, κρατώντας την ΜΖΤ Σκοπίων για πεντέμισι λεπτά χωρίς καλάθι. Στο διάστημα αυτό “έτρεξαν” ένα σερί 11-0, μετατρέποντας το σκορ σε 55-34. Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (60-43) αφού οι παίκτες της ομάδας μας συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν σημάδια χαλάρωσης στο τελευταίο δεκάλεπτο και παρά τις προσπάθειες των Σκοπιανών έφτασαν εύκολα στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 44-34, 60-43, 72-54

ΑΡΗΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Βον 8(1), Φλιώνης 7(1), Τσαϊρέλης 3, Δίπλαρος 2, Χρηστίδης 5, Μούρτος 5, Αθηναίου 18(3), Μοράντ 8, Βασιλόπουλος 8(2), Σαρικόπουλος 5, Γουίβερ 3.

ΜΖΤ Σκοπίων (Αλεξάνταρ Τοντόροφ): Γκαρσία 3, Στάγιτς 3, Μπέιλι 11, Στογιανόφσκι 5, Μίτεφ, Πένοφ 1, Μασλίνκο 2, Μάμουζιτς, Τραϊκόφσκι 16, Γιάνσεν 3, Λάλιτς 10.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button