Ποδόσφαιρο

Με ψηλά το κεφάλι ! Έδωσαν το 110% και έμειναν «όρθιοι» (ΠΑΟΚ-Άρης 0-0)

Ήταν 13 αλλά έφταναν για 20. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σήκωσαν τη βαριά φανέλα του Άρη, οι εναπομείναντες του ρόστερ των “κιτρινόμαυρων” στη δύσκολη τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα.

Το 0-0 φάνηκε λίγο για να αποτυπώσει την προσπάθεια των παλικαριών του Μίχαελ Ένινγκ, που στάθηκαν όρθια απέναντι στον πλήρη ΠΑΟΚ, βάσει των συνθηκών και της συσσωρευμένη κούρασης των play off.

Οι 7 τελικές μαζί με τις σωτήριες για μία ακόμη φορά επεμβάσεις του Κουέστα και την σοβαρή στάση του αμυντικού άξονα, φάνηκε ότι ήταν αρκετές για να αποχαιρετήσει η ομάδα την πιο δύσκολη σεζόν των τελευταίων χρόνων.

Κουέστα και Σόουζα κράτησαν τον Άρη

Ο Κουέστα και το δοκάρι της εστίας του Αρη πρωταγωιστές του πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα, με έναν ΠΑΟΚ να έχει σαφέστερη υπεροχή, αλλά και τον Άρη να στέκεται με σοβαρότητα στην άμυνα.

Σε αυτό φαίνεται να βοήθησε και η ατυχία των γηπεδούχων στο 3ο λεπτό, όταν ο Κουέστα έβγαλε την κεφαλιά του Μαουρίσιο και από πλάγια ο Μπίσεσβαρ, πλάσαρε στο δοκάρι του Ισπανού. Από εκείνο το σημείο και μετά Μπαγκαλιάνης – Μπακούτσης στα δύο άκρα δεξιά και Δεληζήση και Σόουζα στο κέντρο, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους μετά το 20ο λεπτό.

Είχε προηγηθεί στο 19’ η πρώτη ευκαιρία για τον Αρη με κεφαλιά του Σόουζα στο φάουλ του Ματίγια, ο Μπαγκαλιάνης πήρα ξανά την κεφαλιά, λίγο πάνω από την εστία του Πασχαλάκη Στο 34’ ήρθε η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Κουέστα να αποκρούει το τετ α τετ του Τζόληκ. Ακολούθησε τρίτη ευκαιρία με δυνατό πλασέ του Καντουρί το οποίο απέκρουσε ο Σόουζα πάνω στην γραμμή με το κεφάλι.

Στον απολογισμό του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο κίτρινες κάρτες στον ΠΑΟΚ, στο 18’ στον Καντουρί για φάουλ στον Γκάμα  και στο 45’ στον Σφιντέρσκι που σταμάτησε στη μεσαία γραμμή τον Σάσα

Ήταν μόλις 13 αλλά έφταναν για 20

Με τον Αρη να πατάει καλύτερα στο χορτάρι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Τρία λεπτά μετά το σφύριγμα ο Μαρτίνες εκτελεί μια εξαιρετική σέντρα, αλλά ο Διαμαντόπουλος για λίγο δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήρθε για τον Άρη στο 62’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια που έστειλε δύσκολα σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Στο 66’ άλλη μια σωτήρια επέμβαση από τον Κουέστα που μπλόκαρε σουτ του Μπίσεσβαρ. Αστοχη η κόντρα επίθεση με σουτ του Γκάμα από μακριά πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Λίγο νωρίτερα είχαμε την πρώτη αλλαγή του ΠΑΟΚ (64’) με τον Λημνιό στη θέση του Τζόλη. Στο 70’ άλλες δύο αλλαγές από τον  Φερέιρα με τον Εσίτι στη θέση του Κάντρουρί και τον Άκπομ στη θέση του Μπίσεσβαρ. Μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο 72’ με τον Μιχαηλίδη να αστοχεί με κεφαλιάΆλλη μία φάση για τον Άρη στο 76’ με τον Διαμαντόπουλο έτοιμο να φύγει για να βρεθεί  μόνος με τον Πασχαλάκη. Τον σταμάτησε το σφύριγμα του Γάλλου διαιτητή που έκρινε ότι ο επιθετικός του Άρη βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Στο 78’ Βιεϊρίνια και Στοχ παίρνουν τις θέσεις των Ροντρίγκο και Μιχάι.

Στο 95’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 μετά από ένα αψυχολόγητο σμπρώξιμο του Βιερίνια στον Μαντσίνι.

Δύο κίτρινες κάρτες για τον Αρη στο 86’ και στο 89’

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί, Μαουρίσιο, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ, Τζόλης, Σφιντέρσκι

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Λημνιός Τσιγγάρας, Στοχ, Ακπόμ, Κούτσιας

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος

Στον πάγκο: Έμαν, Τσαγκαλίδης

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)

Βοηθοί: Νικολά Ντανό, Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία)

4ος: Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Φρανσουά Λετεξιέ, ΑVAR: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button