ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Με Σαλάχ στην παράταση η πρόκριση της Αιγύπτου στους «8» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (vid)

Με την υπογραφή του Μο Σαλάχ η Αίγυπτος προσπέρασε το εμπόδιο του Μπενίν με 3-1 στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Η Αίγυπτος έγινε η 5η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Οι «Φαραώ» παρότι δυσκολεύτηκαν αρκετά επικράτησαν στην παράταση με 3-1 του Μπενίν στο «Σταντ Αντράρ» της Αγκαντίρ (ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλος με 1-1) και περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους στους «8» του τουρνουά, που θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού, Ακτή Ελεφαντοστού – Μπουρκίνα Φάσο (6/1, 21:00).

Πρωταγωνιστής για τους Αιγύπτιους ήταν και πάλι ο Μο Σαλάχ, ο οποίος αρχικά στο 69′ από αριστερά άφησε στην περιοχή για τον Χάνι, αυτός έκανε το γύρισμα προς τα έξω και ο Ατέγια με φοβερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το Μπενίν κατάφερε στο 83′ με τον Ντόσου να ισοφαρίσει από κοντά σε 1-1 και να υποχρεώσει το μεγάλο φαβορί να παίξει εξτρά ημίωρο για να κριθεί η πρόκριση.

Στο 97′ o Ιμπραΐμ Γιασέρ με φοβερή κεφαλιά που πήρε τεράστια καμπύλη, έγραψε το 2-1, με το Μπενίν να μην τα καταφέρνει, αλλά να κερδίζει το χειροκρότημα γι’ αυτή την παρουσία του μέχρι τα νοκ-άουτ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Το κερασάκι στην τούρτα της Αιγύπτου ήρθε από τον Σαλάχ στο 120’+4′ σε αντεπίθεση με απόλυτα εκτεθειμένη την αντίπαλη άμυνα και με τον σούπερ σταρ της Λίβερπουλ από απόσταση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 και την παρουσία στους «8».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button