Ποδόσφαιρο

Με Μπέλιγχαμ πήρε τη νίκη η Αγγλία!

Ένα γκολ του Μπέλιγχαμ στο 13’ ήταν αρκετό στην Αγγλία για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Σερβία (1-0) παρότι στην επανάληψη ήταν κακή και προβλημάτισε.

Όχι ότι στο πρώτο μέρος έπαιξε κάποια σούπερ μπάλα, αλλά στο δεύτερο η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Σερβία, της οποίας επικράτησε χάρη σε γκολ του Μπέλιγχαμ. Δημιούργησε πρόβλημα με την πίεση το σύνολο του Στοΐκοβιτς, όμως δεν κατάφερε να φτιάξει τη μεγάλη φάση μπροστά και να κάνει τη ζημιά. Στην κορυφή του Group C, στο οποίο συμμετέχουν επίσης Δανία, Σλοβενία, κάθισαν τα Τρία Λιοντάρια.

Η Σερβία ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και φάνηκε να δημιουργεί πρόβλημα στην Αγγλία, για την οποία όμως τα πράγματα έγιναν πιο απλά στο 13’. Ο Γουόκερ από δεξιά πέρασε στον Σάκα, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και αφού ο Κέιν πήρε παίκτη πάνω του, ο Μπέλιγχαμ με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Αυτό έκανε την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να πατήσει καλύτερα, είχε την κατοχή, είχε και μια φάση ακόμα στο 25’ αλλά μετά την κούρσα, ο Γουόκερ δεν έκοψε σε συμπαίκτη.

Ο αγώνας δεν είχε φάσεις στη συνέχεια και παρότι στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους η Σερβία πήρε την κατοχή, δεν μπορούσε να φανεί απειλητική ούτε στο ελάχιστο στην άμυνα των Τριών Λιονταριών. Στο 44’ ο Κόστιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του πέρασε ο Μλαντένοβιτς και το πρώτο μέρος έφυγε με 1-0 αφού μετά την γκάφα του Αλεξάντερ-Άρνολντ ο Μίτροβιτς σούταρε στα πλαϊνά δίχτυα.

Αν κάποιος είχε πιστέψει ότι τα Τρία Λιοντάρια δεν είχαν ενθαρρυντική παρουσία στο πρώτο 45λεπτο, θα ήταν καλύτερα να είχε δει το δεύτερο. Οι Σέρβοι πίεσαν άμεσα πολύ ψηλά, δεν άφηναν την Αγγλία να παίξει από πίσω με αποτέλεσμα όλες οι πάσες να καταλήγουν στον Πίκφορντ, ο οποίος όπως και οι συμπαίκτες του με την πρώτο ευκαιρία έδιωχναν μακριά.

Παρά το γεγονός αυτό, οι Πλάβι έμειναν με καλύτερες φάσεις, αυτή του 59’ όταν ο Μίτροβιτς δεν μπόρεσε μετά το γύρισμα του Μλαντένοβιτς και του 65’ όταν ο Γιόβιτς βρέθηκε ένα κοντρόλ από το τετ-τετ. Παρότι ήταν χειρότεροι, την καλύτερη φάση την είχαν οι Άγγλοι στο 77’ με την κεφαλιά του Κέιν αλλά ο Ράικοβιτς απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το φινάλε της συνάντησης.

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ράικοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Κόστιτς (44’ Μλαντένοβιτς), Ζίβκοβιτς (74’ Μπιρμάντσεβιτς), Λούκιτς (61’ Γιόβιτς), Γκουντέλι (46’ Ίλιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μίτροβιτς (61’ Τάντιτς), Βλάχοβιτς.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (69’ Γκάλαχερ), Ράις, Φόντεν, Σάκα (76’ Μπόουεν), Μπέλιγχαμ (86’ Μαϊνού), Κέιν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button