Ερασιτέχνης

“Με κόπο, προσπάθεια και πολλές προπονήσεις τα παιδιά τα κατάφεραν”

Ο προπονητής πόλο, Παναγιώτης Τσολακούδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Η δουλειά του προπονητή δεν είναι μόνο το τεχνικό κομμάτι. Ειδικά εμείς που είμαστε σε αυτές τις ηλικίες είμαστε και παιδαγωγοί προσπαθούμε να περάσουμε κάποια πράγματα στα παιδιά και μέσα σε όλα αυτά είναι η αγάπη μας για τον Άρη. Ένα από τα μελήματα μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν την ομάδα γιατί δεν είναι όλα τα παιδιά οπαδοί του Άρη.

Για τον Πασχάλη Καραγιάννη:

Η ομάδα συμμετείχε στο πανελλήνιο μετά από 9 χρόνια. Ακολούθησε μία άσχημη περίοδος που το τμήμα διαλύθηκε μέσα σε μία νύχτα. Ο Α.Σ. είχε δώσει 38 με 40 αποδεσμεύσεις. Ήταν η μαύρη σελίδα στο τμήμα. Με την έλευση του Πασχάλη του Καραγιάννη που από προτροπή δικιά μου του έλεγα να κοιτάξουμε το πόλο γιατί γνωριζόμαστε και από μικρά παιδιά σαν κολυμβητές στον Άρη. Με την τρέλα του και την αγάπη του για τον Άρη έγινε αυτό το οποίο έχουμε ονομάσει restart. Χωρίς τον Πασχάλη Καραγιάννη δεν θα ήμασταν εδώ να μιλήσουμε γιατί εγώ και πριν ήμουν και έψαχνα κάποιον άνθρωπο να τον ενεργοποιήσω. Βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη ώρα για να βοηθήσει αυτό που κάνουμε εδώ. Η πορεία αυτή ξεκίνησε με κανένα παιδί. Ανοίξαμε και περιμέναμε. Στην αρχή-αρχή δεν ήμουν εγώ, ήταν ο Παναγιώτης Καραγιάννης και ο Γιώργος ο Βουρδουνάς οι οποίοι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι γι’αυτό το πράγμα που υπάρχει αυτή την στιγμή που λέγονται ακαδημίες του Άρη, από το προ μίνι μέχρι τα δικά μου μίνι που σταματάει η ακαδημία και ξεκινάν τα αγωνιστικά. Οι ακαδημίες μετράνε στα 110 άτομα ενώ πριν 3,5 χρόνια ο αριθμός ήταν στρόγγυλο μηδέν.

Για τις ακαδημίες πόλο:

Για τα κορίτσια η αλήθεια ήταν ότι το περιμέναμε. Το βλέπαμε ότι είναι 6 κοριτσάκια από την ίδια φουρνιά είναι γεννημένα το 2005 και το βλέπαμε να έρχεται. Για το μίνι παίδων δεν το περιμέναμε είναι η αλήθεια. Το έχω ξανά-δηλώσει ότι έγινε ένα τουρνουά στη Νεάπολη στις αρχές του χρόνου την ίδια αγωνιστική που η αντρική ομάδα έπαιζε με την Πάτρα και ήμουν και στο δίλημμα αν θα είμαι βοηθός του κ. Γούναρη στην αντρική ομάδα γιατί ήθελα πάρα πολύ να είμαι στην 1η αγωνιστική της Α2 με τον Άρη αλλά βάλαμε βάλαμε πιο πάνω το καλό του συλλόγου, πήγαμε στο τουρνουά και βγήκαμε και πρώτοι. Εκεί πέρα αρχίσαμε να βλέπουμε ότι αν δουλευτεί λίγο πιο τακτικά θα καταφέρουμε κάτι καλό. Τα παιδιά μας εξέπληξαν θετικά γιατί προχθές το Σαββάτο το βράδυ που γυρνούσαμε κατάκοποι μετά τον αγώνα, το πρώτο πράγμα που ρώτησαν μόλις φτάσαμε 1 το βράδυ ήταν αν θα έχουμε την δευτέρα και πρωινή και απογευματινή. Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ έχουν 27-28 μέσο όρο προπονήσεις τον μήνα. Το Πάσχα ξεπερνούσαμε στις 35 προπονήσεις τον μήνα. Με τον κόπο τους και την προσπάθεια τους τα κατάφεραν.

Για τις κατηγορίες των ακαδημιών:

Στα κορίτσια η βασική χρονιά ήταν το 2005 η οποία αλλάζει κάθε χρόνο. Τώρα γίνονται κορασίδες και θα είναι με τα κορίτσια του 2004. Τα αγόρια του μίνι παίδων είναι μοιρασμένη η ομάδα δηλαδή από τα 19 τα 5-6 παιδιά είναι του 2005 και αλλάζουν κατηγορία και τα υπόλοιπα είναι 2006-2008 και έχουμε και 2009. Ήμασταν σίγουρα, χωρίς να κοιτάξω τα δελτία των άλλων ομάδων, η ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας γιατί αν βλέπατε την σωματική διάπλαση των παιδιών θα καταλαβαίνατε ότι είναι 2005. Ο ένας χρόνος σωματικής διάπλασης έχει μεγάλη διαφορά. Οι μίνι παίδες θα έχουν και του χρόνου παρουσία ανέβασαν μόνοι τους τον πήχη οπότε πλέον αν δεν ήμαστε πάλι εδώ η χρονιά θα θεωρείται κακή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου τον Κώστα τον Παυλίδη και φυσικά τον Μανώλη Γούναρη που ήταν παρών σε όλες τις προπονήσεις από τότε που σταμάτησαν οι υποχρεώσεις του αντρικού. Τον Γιώργο Βουρδουνά που είναι ο έφορος των ακαδημιών ο οποίος μαζί με τον κ. Καραγιάννη έχουν κάνει όλο αυτό το έργο.

Για το αντρικό πόλο:

Η χρονιά της αντρικής ομάδας μπορεί να μας άφησε στο τέλος μία πικρή γεύση αλλά ήταν απολύτως επιτυχημένη. Κερδίσαμε πολύ γρήγορα τον αρχικό μας στόχο που ήταν να μπούμε στα πλέι οφ και όχι στα πλέι άουτ για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο και την άνοδο στην Α1. Η ήττες οφείλονται στις απουσίες που είχαμε δύο βασικών παικτών και μία απουσία που την γνωρίζαμε από την αρχή. Όταν κάνεις έναν σχεδιασμό και λίγο αργότερα αλλάζει και είσαι με 3 παίκτες μείον και δεν είσαι σε περίοδο μεταγραφών για να τους αντικαταστήσουμε. Επειδή είμαστε Άρης και θέλαμε μία ευκαιρία να πάμε στο κάτι παραπάνω να το διεκδικήσουμε δεν μπορέσαμε να πάμε στις διασταυρώσεις και να πάμε Α1. Αυτό μας άφησε μία πικρή γεύση. Ήδη ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς έχει ξεκινήσει πριν 1μιση μήνα με κάποιες ανακοινώσεις που θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα τις κάνει ο έφορος, ο κ. Καραγιάννης. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και με στόχο την Α1 χωρίς να είναι ένα πυροτέχνημα και να είναι περαστικός. Να κάνει μία ομάδα που θα μπορέσει να μείνει και να πρωταγωνιστήσει κιόλας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button