Μπάσκετ

Με ηγέτη Μποχωρίδη, νίκη-θρίλερ για τον Άρη (85-82)

Με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Μποχωρίδη ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει επί του ΠΑΟΚ (85-82), κάνοντας μια νεα αρχή

1ο δεκάλεπτο…λεπτομέρεια, αστοχία κι ένα κενό στην άμυνα

Με το δεξί μπήκε ο Ντραγκίσεβιτς στη πρεμιέρα του Άρη με το πρώτο καλάθι του αγώνα.  Οι «κιτρινόμαυροι» δε φάνηκε να πιέζονται από τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκαν στα πρώτα λεπτά. Με αρκετά κενά όμως στην άμυνα, δυο τρίποντα και του Μαργαρίτη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί (12- 16). Ο Άρης στάθηκε πολύ άστοχος με 6/16 σουτ, κάνοντας μια «κοιλιά» τα τελευταία λεπτά και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 14-16.

2ο δεκάλεπτο… Βρίσκει ρυθμούς και γίνεται πιο αποτελεσματικός στην άμυνα 

Με αστοχία ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Σλαφτσάκη να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, δίνοντας το προβάδισμα ξανά στους γηπεδούχους. Ενώ ο Ντραγκίσεβιτς με καλάθι και φάουλ ολοκλήρωσε το 6-0 σερί των «κιτρινόμαυρων».

Μετά από τρία “άκαρπα” λεπτά του αντιπάλου, ο Μποχωρίδης άρπαξε την ευκαιρία και κατάφερε να κάνει ένα σερί 13 πόντων, μεγαλώνοντας την διαφορά (38 – 24). Βρίσκοντας λοιπόν τους ρυθμούς του, έγινε πιο αποτελεσματικός στην άμυνα και οι συνεγασίες μεταξύ των ψηλών του Άρη ήταν πολύ καλές, καταφέρνοντας τελικό σκορ (38-28).

3ο δεκάλεπτο…Αρκετά υποτονικός και άστοχος

Καλύτερα ξεκίνησε η ομάδα του Φλεβαράκη, προσπαθώντας να πλησιάσει την διαφορά, όμως ο Άρης δεν έδωσε πολύ…. αέρα με τον Τάλτον να απαντάει με ένα τρίποντο και την διαφορά να φτάνει τους 9 πόντους (47-38). 

Τον ρυθμό του επιθετικά έχασε ο Άρης στο τελευταίο πεντάλεπτο, έχασε βολές (3/8 στην περίοδο, 11/22 συνολικά). Ενώ ο Σμιθ τράβηξε επιθετικά τους φιλοξενούμενους με μακρινά σουτ και κατάφερε να μειώσει αρκετά την διαφορά με τελικό σκορ 52-48.

4ο δεκάλεπτο… Έπαιξε με την φωτιά

Κενά άφησαν οι «κιτρινόμαυροι» με τους φιλοξενούμενους να φορτσάρουν και να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν με καλάθι του Σαρικόπουλου (59-59).

Από την στιγμή που ισοφάρισε ο Σαρικόπουλος στα έξι λεπτά για το τέλος, οι φιλοξενούμενοι έχουν κακές επιλογές στην επίθεση. Στατικοί και με λανθασμένες αποφάσεις οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη στα τελευταία τρία λεπτά, με τον Άρη να φτάνει στο +5 και το 64-59.

Με ακόμη μία σημαντική άμυνα από τον Σλαφτσάκη,  το καλάθι του Ντραγκίτσεβιτς και το +7 (68-61).

Φάουλ στον Γκετσεβίτσιους με 14.3” για το τέλος, αλλά ο γκαρντ του Άρη πέτυχε 2/2. Ισοφάριση του Σμιθ (70-70), οδηγώντας το ντέρμπι σε παράταση.

Παράταση… 

Καθυστέρηση δόθηκε στην παράταση λόγω προβλήματος με τον φωτεινό πίνακα.

Με δυο εύστοχες βολές του Μποχωρίδη ξεκίνησαν τα έξτρα λεπτά. Με διπλή προσπάθεια ισοφάρισε ο Μαργαρίτης αλλά ήρθε η απάντηση του Γκετσεβίτσιους (75-72). Μια μάχη σώμα με σώμα. Ο Σαρικόπουλος δημιουργεί ακόμη μία ισοπαλία στο παιχνίδι (75-75), μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ και ισοφαρίζει με εύστοχες βολές του Ντραγκίσεβιτς (77-75). Άσχημα εξελίχθηκε με τρίποντο του Σμίθ και την διαφορά των φιλοξενούμενων (77-80). Μείωσε την διαφορά ο Ντραγκίτσεβιτς μετά από φάουλ (78-80). Και στη συνέχεια τον Μποχωρίδη που κάταφερε να πάρει φάουλ και να ισόφαρίσει (80 -80). 

Ο Λιούις κάνει μια κάκιστη πάσα, ο Ντραγκίτσεβιτς κλέβει την μπάλα και σκράρει δίχως πρόβλημα στον αιφνιδιασμό. Στο +2 (82-80) πλέον ο Άρης.

Ο αγώνας κρίθηκε στη μια εύστοχη βολή του Μποχωρίδη, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το επιθετικό ριμπάουντ και πάλι ο αρχηγός με εύστοχο σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ 85-82.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button