Ποδόσφαιρο

Μελισσάς: «Τα πλέι οφ θα βοηθήσουν τον Άρη να “φορμαριστεί για το Κύπελλο – Πολύ καλό που θα συνεχίσει με τον Ένινγκ»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Πασχάλης Μελισσάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Πως βίωσες την κατάσταση της καραντίνας;

Ήταν αρκετά περίεργο ωστόσο βλέπαμε πως εμείς έπρεπε να μείνουμε στα σπίτια μας κυρίως για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες. Βλέπω ότι υπάρχει πλέον μια αλλαγή στο πλάνο αντιμετώπισης, έχουν ανοίξει σχεδόν τα πάντα και αυτό είναι θετικό, προσεγγίζεται με διαφορετική εικόνα.

Πίστευα πως δεν θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση, ωστόσο μας βοήθησε το ότι ήμασταν αρκετά πειθαρχημένοι και αυτό φυσικά βοήθησε στο να παρθούν αυτές οι αποφάσεις. Υπήρξαν σίγουρα και οι δύσκολες στιγμές όχι όμως όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης ή την Αμερική.

Πλέον μετράμε αντίστροφα με το Άρης-ΟΦΗ όπου θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Μπορούμε να πούμε τι θα δούμε;

Πράγματι είναι ένα ερωτηματικό, δεν μπορούμε να προβλέψουμε κάτι. Η φυσική κατάσταση των παικτών δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Είδαμε και σε άλλες χώρες τραυματισμούς, είναι κα΄τι που μπορεί να προκύψει. Δεν θα δούμε θεωρώ κάτι τρομερό σε θέμα ποιότητας ή διάρκειας. Επίσης θα βλέπουμε μπάλα σε άδεια γήπεδα κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι και θα μας κακοφανεί.

Σε ένα γήπεδο όπως του Άρη που ήταν σχεδόν πάντα γεμάτο.

Φυσικά. Επίσης σημαντική παράμετρος είναι ότι οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, νομίζω με ένα μόνο παιχνίδι νίκης του Ολυμπιακού, θα αναδειχθεί και Πρωταθλητής, οπότε χάνεται κάπως η αίγλη και το ενδιαφέρον.

Πως είναι για έναν παίκτη να παίζει σε άδειο γήπεδο;

Θυμίζει λίγο από φιλικά προετοιμασίας που γίνονται στην αρχή πριν τα επίσημα φιλικά. Είναι κάπως κρύο ψυχολογικά, δεν σε ενθαρρύνει πολύ ούτε σε παροτρύνει για την απόδοση σου. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι οι παίκτες για αυτό. Επιπλέον δεν υπάρχει ιστορικό για αυτή την κατάσταση, είναι πρωτόγνωρο για όλους. Ο παίκτης τώρα σκέφτεται να τελειώσει η χρονιά, να ολοκληρώσει, να είναι υγιής. Επομένως ξέροντας πως ο στόχος της Ευρώπης έχει επιτευχθεί, δεν θα ρισκάρει τόσο πολύ. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να βγει άμεσα από το μυαλό του, θέλει χρόνο.

Θεωρεις οι αγώνες του Πρωταθλήματος, θα βοηθήσουν τον Άρη για τον ημιτελικό Κυπέλλου;

Έχοντας κλειδώσει τον στόχο των πλέι οφ, νομίζω πως θα είναι μεγάλη ευκαιρία για να «φορμάρει» την ομάδα για τους αγώνες Κυπέλλου. Είναι πιο ασφαλές χρονικό διάστημα για να προετοιμάσει την ομάδα, να πάρει ο προπονητής ότι μπορεί για να είναι έτοιμη για εκείνα τα παιχνίδια.

Συμφωνείς με την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες;

Δεν είναι μακριά τα προηγούμενα χρόνια που έχουμε δει σε τελικούς Κυπέλλου, σχετικά άδεια γήπεδα. Τώρα για να υπόλοιπα ματς δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει ο έλεγχος στο πως θα κάτσουν για παράδειγμα οι φίλαθλοι στις κερκίδες. Είμαι θετικός στο να μπουν οι οπαδοί.

Πως σχολιάζεις την ανανέωση του Ένινγκ;

Είναι ένα θετικό δείγμα γιατί φαίνεται πως γίνεται ένας προγραμματισμός για του χρόνου, υπάρχει εμπιστούνη στο πρόσωπο του Ένινγκ. Μπορεί να είναι ένα «πρόωρο» βήμα για τα ελληνικά δεδομένα αλλά αυτό δίνει την ευκαιρία για νέο προγραμματισμό της ομάδας από πολύ νωρίς και αυτό φυσικά είναι άκρως θετικό.

Υπάρχει όμως και το πλήγμα του ban…

Δεν γνωρίζω ακριβείς λεπτομέρειες για το τι θα γίνει σχετικά με την τιμωρία οπότε είμαι κάπως επιφυλακτικός. Από όσο γνωρίζω λόγω του Σιστόν ο Άρης τώρα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Είναι θεωρώ μια ευκαιρία αξιοποίησης κάποιων παικτών και να γίνει και μια «στροφή» στους Έλληνες παίκτες και να γίνει βιώσιμη μια ποδοσφαιρική εταιρία.

Πέρα από αυτή την ποδοσφαιρική φιλοσοφία, πιανόμαστε ως χώρα «αδιάβαστη» γιατί δεν έχουμε εναρμονίσει τους κανόνες μας με εκείνους της UEFA γιατί στο τέλος, εκείνη παίρνει τις αποφάσεις. Θύμα αυτής της περίπτωσης είναι ο Άρης και είναι τεράστιο ερωτηματικό το τί θα γίνει στην «επόμενη μέρα».

Το μήνυμα σου για το Κύπελλο:

Είναι ίση ευκαιρία αγωνιστικά διότι καμία από τις ομάδες δεν έχει απανωτά παιχνιδια. Όλες ξεκινούν πάλι από το 0, είναι καθαρά στο πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα στο ψυχολοφικό κομμάτι και όχι στο αγωνιστικό. Να ευχηθούμε να είμαστε όλοι υγιείς, να μην χαλαρώσουμε τώρα διότι αυτό που καταφέραμε εμείς είναι αρκετά μεγάλο. Έχω μιλήσει με πολύ κόσμο στο εξωτερικό και η Ελλάδα αποτελεί πολύ θετικό πρότυπο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button