Ποδόσφαιρο

Μεγάλο διπλό του Παναιτωλικού στο Περιστέρι

Πτήσεις… κορυφής κάνει ο Παναιτωλικός, αφού μετά από ΟΦΗ και ΑΕΚ, η ομαδάρα του Γιάννη Πετράκη καθάρισε και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με πρωταγωνιστές τους Μπουζούκη και Μαυρία. Στους 14 βαθμούς και το -2 από την κορυφή οι Αγρινιώτες.

Η σεζόν ακόμη πρακτικά βρίσκεται στο ξεκίνημά της, όμως ποιος μπορεί να πει στους φίλους του Παναιτωλικού που βρέθηκαν στο Περιστέρι και φώναξαν συνθήματα για έξοδο στην Ευρώπη ότι κακώς ονειρεύονται; Γιατί προς ώρας, η τρομερή φέτος ομάδα του Γιάννη Πετράκη τους έχει δώσει κάθε δικαίωμα! Μετά τις μεγάλες νίκες επί των ΟΦΗ και ΑΕΚ, οι Αγρινιώτες πέρασαν νικηφόρα και από το Περιστέρι, επικρατώντας 2-0 του Ατρόμητου, χάρη στο αυτογκόλ του Σταυρόπουλου (14′) και τη γκολάρα του Μπουζούκη (37′), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Πέρα από το ότι αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη του, ο Παναιτωλικός παράλληλα μένει αήττητος από τις 25 Αυγούστου και τη 2η αγωνιστική και πια βρίσκεται μόλις στο -2 από την κορυφή, πιάνοντας στους 14 βαθμούς, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη. Αντιθέτως, σύννεφα μαζεύονται στο Περιστέρι, αφού η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μετράει τρεις σερί ήττες και μένει πολύ πίσω, στους 8 βαθμούς. Επιπροσθέτως, παρουσιάζει και κακή αμυντική εικόνα, έχοντας δεχθεί γκολ σε όλα της τα ματς και μάλιστα από δύο στα τρία τελευταία εντός έδρας.

Ως προς την εικόνα του ματς, ο Ατρόμητος ξεκίνησε δυνατά και είχε δύο καλές στιγμές, η πρώτη μόλις στο 55ο δευτερόλεπτο, όταν ο Ουάρντα με ωραία πάσα έβγαλε σε θέση γκολ τον Μπάκου αλλά ο Τσάβες τον νίκησε στο τετ-α-τετ. Η δεύτερη ήταν με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου και την απευθείας εκτέλεση του Έντερ λίγο άουτ. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Σε προσπάθεια του Χουτεσιώτη να διώξει σέντρα του εξαιρετικού σε όλο το ματς, Μαυρία, η μπάλα πήγε πάνω στον Σταυρόπουλο και από εκεί στα δίχτυα, για το 0-1 στο 14ο λεπτό.

Ο Ατρόμητος είχε πάλι την υπεροχή στη συνέχεια, βρήκε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ουάρντα που έσωσε ξανά ο Τσάβες, στο 33′, όμως οι Αγρινιώτες ήταν εκ νέου η ομάδα που εκμεταλλεύθηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα. Αμέσως μετά τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων, πέτυχαν και δεύτερο γκολ και μάλιστα γκολάρα. Ο Μπουζούκης βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το κοντρόλ με το αριστερό και με υπέροχο δεξί βολέ έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 0-2 στο 37′, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Όπως μάλιστα έχει δείξει φέτος η εξαιρετικά αποτελεσματική και σοβαρή ομάδα του Γιάννη Πετράκη, αυτό το προβάδισμα δεν το άφησε να πάει χαμένο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να δημιουργήσει ποτέ ορθολογικές επιθέσεις, ο Παναιτωλικός έκλεισε την άμυνά του και όλους τους χώρους με εξαιρετικά αποτελεσματική τακτική και προσήλωση στον στόχο αυτό, γέμισε τον άξονα με παίκτες, είχε την απαραίτητη ένταση στο παιχνίδι του και κάπως έτσι πρακτικά «έσβησε» όλο το δεύτερο 45λεπτο. Στο 51′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Λομόνακο να είναι σε καλή θέση αλλά να κάνει κακό τελείωμα, ενώ τελικές από τον Ατρόμητο στο 59′ (Γιουμπιτάνα), 70′ (Μίχορλ) και 79′ (Γιουμπιτάνα) δεν απείλησαν επί της ουσίας τον Τσάβες. Στο 89′ μάλιστα ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά και στο 0-3, όμως ο Χουτεσιώτης -με τη βοήθεια και του δοκαριού- έσωσε το υπέροχο απευθείας φάουλ του Λιάβα. Κάποιες τελικές των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις, εντός περιοχής, δεν είχαν αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μένει αυτό το 0-2 που στέλνει τον Παναιτωλικό δυο βαθμούς μακριά από την κορυφή!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία / 4-3-3): Χουτεσιώτης, Κίνι, Αθανασίου (46′ Γιουμπιτάνα), Μανσούρ, Σταυρόπουλος (65′ Μίχορλ), Ουεντραόγκο, Τσιγκάρας (46′ Μουντές), Έντερ (73′ Καλοσκάμης), Μπάκου (65′ Βρακάς), Ουάρντα, Φαν Φέερτ.
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης / 3-5-2): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (84′ Μπακάκης), Τορεχόν, Λιάβας, Μπουζούκης (75′ Λουίς), Πέρες (84′ Λαχούντ), Ντίας (65′ Ρόα), Λομόνακο (75′ Μάιντεβατς).
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)
Τέταρτος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
VAR: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
AVAR: Γεωργία Κομισοπούλου (Χανίων)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button