Γενικά

Μεγάλη συμφωνία με Κινέζους για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η συμφωνία συνεργασίας δίνει τη δυνατότητα και στις δύο εταιρείες να προωθηθούν δυναμικά στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας αντίστοιχα

Στην υπογραφή διμερών συνεργασιών προχώρησε η ΟΛΘ Α.Ε. με την China Merchants Port Holdings Co., Ltd. (CMPort) και τη θυγατρική της China Merchants Holdings Information Technology Co., Ltd. (CMHIT). Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε., Franco Nicola Cupolo, υπέγραψε με τον Γενικό Διευθυντή της CMPort, Dr. Bai Jingtao, Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και της CMPort και με τον Γενικό Διευθυντή της CMHIT, Wang Pei, Συμφωνία Συνεργασίας για το Λειτουργικό Σύστημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΘ Α.Ε.

Πρόκειται για μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της CMPort και της ΟΛΘ Α.Ε., επωφελή και για τα δύο μέλη, δίνοντας τη δυνατότητα και στις δύο εταιρείες να προωθηθούν δυναμικά στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας αντίστοιχα.

Η ΟΛΘ Α.Ε. και η CMPort συμφώνησαν να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες εμπορικές και επιχειρησιακές ενέργειες, προκειμένου να προωθηθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην αγορά της Κίνας, ως ένα κύριο λιμάνι εισόδου στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της ΟΛΘ Α.Ε., ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Θάνος Λιάγκος, δήλωσε: «Η υπογραφή της παρούσας συμφωνίας σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη δέσμευση της ΟΛΘ Α.Ε. για την ανάπτυξη και υιοθέτηση καινοτόμων και βιώσιμων στρατηγικών, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της αναβάθμισης της αλυσίδας των διαμεταφορών στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε., Franco Nicola Cupolo, συμπλήρωσε: «Η ΟΛΘ Α.Ε. εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων, με βασικό σημείο την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει Ultra Large Container Vessels, χωρητικότητας 24,000 TEUs. Παράλληλα, η αναβάθμιση του Λειτουργικού Συστήματος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων μέσω της συνεργασίας μας με την CMHIT θα δώσει προστιθέμενη αξία στην επένδυση και θα στηρίξει ουσιαστικά την προσπάθεια μας για τη δημιουργία ενός Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων διεθνών προδιαγραφών».

O Γενικός Διευθυντής της CMPort, Dr. Bai Jingtao, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μακρά ιστορία, εξαιρετική θέση σε ότι αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές και δεν είναι μόνο η κύρια πύλη μεταφοράς εμπορευμάτων για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ένας σημαντικός κόμβος στην αλυσίδα των διαμεταφορών που συνδέει την Ευρώπη και την Ασία. Πιστεύουμε ότι η επιτυχής συνεργασία των δύο εταιρειών δε θα περιοριστεί στην μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά θα προωθήσει τις δραστηριότητες των δύο εταιρειών στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας και θα καταγραφεί σαν μία ακόμη επιτυχημένη πρακτική στο πλαίσιο του «Δρόμου του Μεταξιού – Belt and Road».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button