Μεγάλη δωρεά Σκωτσέζων φιλάθλων στη «Φλόγα» που στηρίζει παιδιά με καρκίνο σε όλη την Ελλάδα
Με αφορμή των αγώνα της Εθνικής με τη Σκωτία στις 20 Μαρτίου θα γίνει και η δωρεά 5.000 λιρών από την TASA
Η Tartan Army Sunshine Appeal (TASA) είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση φιλάθλων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σκωτίας, που προσφέρει δωρεές σε παιδικά ιδρύματα και οργανώσεις σε κάθε χώρα όπου αγωνίζεται η ομάδα. Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβριο του 1999, όταν Σκωτσέζοι φίλαθλοι που ταξίδεψαν στη Βοσνία για τον αγώνα Βοσνία – Σκωτία, ενημερώθηκαν για την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που είχε ακρωτηριαστεί. Τότε ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν χρήματα για να του παρέχουν ένα προσθετικό πόδι.
Τον Απρίλιο του 2003, η Tartan Army Sunshine Appeal ιδρύθηκε επίσημα και πραγματοποίησε την πρώτη του δωρεά στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Έκτοτε, η δράση του συνεχίζεται αδιάκοπα, έχοντας πλέον φτάσει στις 104 συνεχόμενες δωρεές σε όλο τον κόσμο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid19!
Με συνολικές δωρεές που ξεπερνούν τις 300.000 βρετανικές λίρες (ήτοι πάνω από 360.000 ευρώ!), η TASA έχει προσφέρει βοήθεια σε δεκάδες ευγενείς σκοπούς, όπως καταφύγια παιδιών στο Περού και το Μεξικό, ανακαίνιση παιδικού σταθμού στη Βουδαπέστη, κατασκευή παιδικής χαράς σε νοσοκομείο στη Μολδαβία, παροχή θερμοκοιτίδων σε νοσοκομείο της Κροατίας, αλλά και υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να βοηθήσουν παιδιά, όπως το Team Bananenflanke στο Μόναχο – ο αποδέκτης της δωρεάς τους για το Euro 2024 στη Γερμανία.
Το 2024 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για την TASA, καθώς πραγματοποίησε τη 100ή συνεχόμενη δωρεά της στο Γιβραλτάρ.
Το 2025 ξεκινά με μια ακόμη ιστορική στιγμή για την οργάνωση, καθώς με την 105η συνεχόμενη δωρεά της στην Ελλάδα, θα έχει πλέον αφήσει το αποτύπωμά της σε 50 διαφορετικές χώρες! Αναζητώντας τον κατάλληλο αποδέκτη, η TASA ακολούθησε τη σύσταση του Νίκου Μποζιονέλου, ενός Έλληνα αθλητικού δημοσιογράφου, ο οποίος πρότεινε έναν οργανισμό στην Αθήνα που φρόντισε τη μικρή ανιψιά του προ ετών, κατά τη διάρκεια της θεραπείας της από τον καρκίνο.
Με χαρά λοιπόν, η TASA ανακοινώνει πως η «Φλόγα» είναι ο αποδέκτης της 105ης δωρεάς τους, στο πλαίσιο του αγώνα Ελλάδα – Σκωτία για τα play offs του Nations League, στις 20 Μαρτίου.
Από το 1982 η «Φλόγα», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, στηρίζει παιδιά με καρκίνο σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους. Η αποστολή της είναι να συνεχίσει να φωτίζει τη ζωή αυτών των παιδιών, όσο υπάρχει ανάγκη.
Με μεγάλη συγκίνηση, η TASA θα υποστηρίξει τη «Φλόγα»με μια δωρεά ύψους 5.000 λιρών (6.020 ευρώ)!
Παρουσίαση της δωρεάς
Μιλώντας με τη Βασιλένια και τη Μαρία από τη «Φλόγα» η TASA ανυπομονεί, ως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, να παραδώσει τη δωρεά της σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του αγώνα.
Οι τελικές λεπτομέρειες της παρουσίασης θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά η «Φλόγα» προσκαλεί όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους της Σκωτίας να παραστούν φορώντας κιλτ και γκάιντες, ώστε να χαρίσουν χαμόγελα στα παιδιά που νοσηλεύονται.




