Ποδόσφαιρο

Μαύρη μέρα… Αποκλεισμός-ντροπή 1-2 από την Κοβαλίβκα

Ο Άρης «γνώρισε» ντροπιαστική ήττα από την ουκρανική Κόλος Κοβαλίβκα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το ταξίδι της Ευώπης να σταματά πολύ πρόωρα.

Πρώτο ημίχρονο!

Το ματς ξεκίνησε… με σύγκουρση. Μόλις στο έβδομο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, στην διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα ο Λόπεθ συγκρούστηκε με έναν παίκτη της Κόλος με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο το ματς. Ο παίκτης του Άρη βγήκε για λίγο από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο στην συνέχεια το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Πρώτο κόρνερ στο 6’ ήρθε από πλευράς Άρη μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Γιάννη Φετφατζίδη από τα δεξιά. Η φάση ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερη απειλή για την Κόλος που κατάφερε να βγει στην αντεπίθεση όμως ο Ντάτκοβιτς «έκοψε» πριν προλάβει να ανησυχήσει ο Κουέστα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 8’ με τον Γέμετς από τα αριστερά, όμως η μπάλα δεν βρήκε κανέναν με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του Ισπανού τερματοφύλακα. Λίγα λεπτά αργότερα στο 12’ και πάλι ο Γέμετς σούταρε από τα αριστερά, απομάκρυνε ο Ροζ, η μπάλα κατέληξε στον Μπογκντάνοφ όμως το σουτ πέρασε αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Κουέστα.

Ο Άρης σε αυτά τα πρώτα 13 λεπτά δεν σταμάτησε να απειλεί, αυτή την φορά με την πολύ καλή συνεργασία των Σάσα και Μπερτόγλιο με τον Βραζιλιάνο να περνά τους αμυντικούς από τα δεξιά κερδίζοντας ένα ακόμα κόρνερ. «Έξυπνη» συνεργασία για τον Άρη στο 19’με τους Γκάμα, Ματίγια και Μπερτόγλιο που δείχνουν ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο τέλος ο Ισπανός δεν βρήκε καλά τον Πορτογάλο και η μπάλα έφυγε άουτ.

  • Η καλύτερη φάση για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 21’ όπου ο Άρης ήρθε μια «ανάσα» από το 1-0. Εξαιρετική η ανάπτυξη του Σάσα από τα δεξιά, πέρασε τους πάντες, σούταρε με τον Λόπεθ να κάνει την προβολή στην μικρή περιοχή αλλά ο Νόβακ πρόλαβε την μπάλα.

Στο 29’ και πάλι ο Άρης ήταν εκεί, εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της Κόλος στην μεσαία γραμμή, ο Μπερτόγλιο έκλεψε όμως η πάσα στον Γιάννη Φετφατζίδη ήταν πιο δυνατή ο οποίος την πρόλαβε αλλά δεν μπόρεσε να πασάρει σωστά με τον αμυντικό των Ουκρανών να απομακρύνει.

Στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού, ο Άρης έδειξε ότι είναι καλύτερα στημένος στον αγωνιστικό χώρο, έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και είναι περισσότερο απειλητικός σε αντίθεση με την ουκρανική ομάδα που προσπαθούσε κυρίως να βγει στην αντεπίθεση και να… φλερτάρει με πολύ σκληρά μαρκαρίσματα!

Στο 31’ ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή για τους Ουκρανούς που μετά από το λάθος του Ροζ, η σέντρα έγινε από τα αριστερά, ο παίκτης της Κόλος βρήκε την κεφαλιά όμως ο Κουέστα αποδείχθηκε σωτήριος που έδιωξε, αποτρέποντας το 0-1.

Δοκάρι για τον Άρη στο 36’ με τον Ματίγια!

Πέντε λεπτά μετά οι «κιτρινόμαυροι» και πάλι λίγο έλειψαν να κάνουν το 1-0 με τον Χαβιέ Ματίγια στο 36’ να σουτάρει από στημένη φάση με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Βόλιντες και μετά να καταλήγει άουτ.

Στο 45’ ο Άρης προσπάθησε και πάλι να απειλήσει μετά από πολύ καλή πάσα του Λόπεθ, ο Μπερτόγλιο βρέθηκε στην περιοχή της Κόλος όμως δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα που κατέληξε άουτ.

Κατά την διάρκεια των καθηστερήσεων (τρία λεπτά), η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Ελβετό διαιτητή να σφυρίζει την λήξη του πρώτου μέρους.

Δεύτερο ημίχρονο!

ΓΚΟΛ για την Κόλος Κοβαλίβκα στο 47’ με τον Ζαντόγια (0-1)

Οι φιλοξενούμενοι μετά από δύο λεπτά στο β’ ημίχρονο άνοιξαν το σκορ. Η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» πιάστηκε… στον ύπνο, η σέντρα του Μπογκντάνοφ έφτασε στον Ζαντόγια που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έκανε το 0-1 στο 47’.

Μετά από λίγα λεπτά στο 54’ ήρθε η πρώτη καλή φάση για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Γιάννης Φετφατζίδης με πολύ όμορφη ενέργεια πέρασε τους αμυντικούς, έδωσε στον Λόπεθ, ξανά στον «Φέτφα» η μπάλα που σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγα μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βόλινετς.

ΓΚΟΛΑΡΑ για τον Άρη στο 56’ με τον Μπρούνο Γκάμα και 1-1!

Ο Άρης έφερε το ματς στα ίσα με τον Μπρούνο Γκάμα! Ο Πορτογάλος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με την μπάλα να «καρφώνεται» στην εστία της Κόλος Κοβαλίβκα κάνοντας έτσι το 1-1!

ΓΚΟΛ για τους Ουκρανούς και 1-2 στο 63’

Κόντρα στην ροή του αγώνα μετά από διαρκή πίεση του Άρη για την ολική ανατροπή, η Κόλος έκανε το 1-2 με τον Αντιούχ που βρήκε κενή εστία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν για δεύτερη φορά με την πλάτη στο τοίχο προσπαθώντας να αντιδράσουν άμεσα. Στο 70’ ο Δημήτρης Μάνος ήταν εκείνος που προσπάθησε να απειλήσει όμως το γυριστό σουτ ήταν κάπως αδύναμο με τον τερματοφύλακα της Κόλος να μπλοκάρει.

Στο 75’ η ουκρανική ομάδα προσπάθησε να απειλήσει με τον Σελέζνιοφ όμως ο Κουέστα ήταν εκεί και απομάκρυνε ψύχραιμα την μπάλα.

Ο Άρης δεν σταμάτησε να απειλεί προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να κάνει το 2-2 και να κρατηθεί «ζωντανός» από το 82’ μέχρι το 85’ δεν σταμάτησε να… βρίσκεται στην περιοχή της Κόλος απειλώντας με Μαντσίνι, Φετφατζίδη και Λόπεθ σε απανωτές φάσεις χωρίς όμως να βρίσκει δίχτυα!

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας προσπάθησε ξανά και πάλι ο Άρης με τον Μαντσίνι να απειλήσει αυτή την φορά από στημένη φάση από τα δεξιά όμως και πάλι η μπάλα κόντραρε.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων το σκηνικό δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες του Άρη να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Ο Ελβετός ρέφερι δεν άφησε τους «κιτρινόμαυρους» να ολοκληρώσουν την τελευταία τους φάση και σφύριξε την λήξη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button