Ερασιτέχνης

Μαυρίδης: ” Από 48 σωματεία κερδίσαμε τα μισά αγωνίσματα”

Ο Γιώργος Μαυρίδης, προπονητής του κολυμβητικού τμήματος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Ο ερασιτέχνης έχει φωνή” με την Ελένη Γρηγοράκη και τον Πάνο Τσίκαλα.

Για την επιτυχία στη Κολυμβητική Αριστεία

Ήταν μια μπορώ να πω λίγο ανέλπιστη επιτυχία. Το διάστημα αυτό ήταν δύσκολο για αγώνες. Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας και οργανωτικά και από συμμετοχές και από επιδόσεις των αθλητών. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι.

Για σωματεία εκτός Ελλάδος

Δεν είχαμε σωματεία εκτός Ελλάδος. Μόνο 2-3 μεμονομένους αθλητές. Αλλά ήταν περίπου 48 σωματεία από την Ελλάδα. Κάθε χρόνο ο αριθμός ανεβαίνει και σκοπεύουμε του χρόνου να το κάνουμε ακόμα καλύτερο.

Για τους στόχους διεθνής διοργάνωσης

Πρέπει να δηλωθεί, να μπει στο επίσημο καλεντάρι της ομοσπονδίας και μετά μπορείς να έχεις και να περιμενείς αθλητές από το εξωτερικό. Αν ο αγώνας θεωρηθεί διεθνής, να γραφτεί στην κατάσταση ότι είναι διεθνής αγώνας που σημαίνει ότι όλα τα όρια, οι επιδόσεις είναι επίσημες και πιάνεις όρια μέχρι και ολυμπιακούς αγώνες. Τότε περιμένεις να έρθουν και περισσότεροι ξένοι κολυμβητές. Να μπουν βέβαια και πριν χρηματικά όπως γίνεται σε αυτούς τους αγώνες. Σε αυτό το αγώνισμα δεν χρειάζονται οι ιδιαίτερες σχέσεις για να έρθει κάποιος απ’ έξω από την στιγμή που υπάρχει το πριμ το χρηματικό έρχονται μόνοι τους και μαζεύονται καλοί αθλητές.

Για τα μετάλλια

Κερδίσαμε σχεδόν τα μισά αγωνίσματα. Από τους 48 συλλόγους στα μισά αγωνίσματα που διεξήχθαν κερδίσαμε την πρώτη θέση. Ήταν πολύ καλή η απόδοση των αθλητών μας.

Για τους στόχους του κολυμβητικου τμήματος του Άρη

Το χειμερινό πρωτάθλημα είναι ένα σκαλοπάτι, δεν είναι ο στόχος της χρονιάς. Είναι σκαλοπάτι όπου οι αθλητές μπορούν να δουν που βρίσκονται. Από το χειμερινό πρωτάθλημα διακρίνονται τα παιδιά σε κάποιες διεθνής διοργανώσεις και αυτό είναι καλός στόχος. Από εκεί και πέρα αυτό είναι ένα εφαλτήριο για να πάνε στο πρωτάθλημα το καλοκαίρι.

Για το δυναμικό του τμήματος

Είμαστε κοντά στους 100 αθλητές στην αγωνιστική. Μεγάλος αριθμός, μεγάλη ομάδα έχουμε γίνει και 4 προπονητές που προπονούν αυτά τα παιδιά. Και 8 αθλητές εξ’ αυτών στην Εθνική ομάδα και ευελπιστούμε να τους κάνουμε περισσότερους.

Για τα ομαδικά αγωνίσματα

Τα ομαδικά αγωνίσματα θα παίξουν πολύ μεγάλο και σημαντικό ρόλο. Οι σκυταλοδρομίες από τεις γίνονται πέντε γιατί υπάρχουν και αναμεικτα αγόρια – κορίτσια μαζί. Και τώρα έχουμε πέντε σκυταλοδρομίες αντί για τρεις σε κάθε ηλικία. Αυτό κρίνει και το αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα θα το κρίνουν οι σκυταλοδρομίες, τα ομαδικά αθλήματα.

Για τις μικτές σκυταλοδρομίες

Εϊναι 4 στυλ και στα 4 κολυμπάνε αθλητές, ένας στο κάθε στυλ. Είναι δύο αγόρια και δύο κορίτσια και επιλέγει ο κάθε προπονητής, ανάλογα με το τι αθλητές έχει, σε ποιο στυλ θα ρίξει αγόρι και σε ποιο κορίτσι. Αυτό είναι αρκετά σύνθετο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ουσιαστικά πρέπει να ξέρει ποιο σύνολο θα σου βγάλει την καλύτερη επίδοση. Είναι πολύ ρευστό και αρκετά ενδιαφέρον στρατηγικά.

Οι ευχές του

Πρώτα για το κολυμβητικό εύχομαι να ανοίξει το Εθνικό Κολυμβητήριο γιατί είμαστε στριμωγμένοι σε μια πισίνα. Για την ομάδα και τα παιδιά μας λιγότερες ασθένειες γιατί είναι χειμώνας κι έχουμε δυσκολίες στην υγεία. Από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button