Ποδόσφαιρο

Μαστροθύμιος: «Η νέα ΠΑΕ Άρης δεν έχει καμία σχέση με την παλιά – Το ότι ο Καρυπίδης πληρώνει δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζει τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ»

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Μαστορθύμιος.

Ο δικηγόρος που πριν τέσσερα χρόνια «σήκωσε» το βάρος της ίδρυσης της νέας ΠΑΕ Άρης μίλησε για το πρόβλημα των «κιτρινόμαυρων» με το σημερινό μπαν, ενώ ξεκαθάρισε πως το γεγονός ότι ο Καρυπίδης αυτή την στιγμή πληρώνει, δεν σημαίνει πως αναγνωρίζει τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Υποστηρίζεται από κάποιους ότι η εκκαθάριση που δεν ολοκληρώθηκε, δεν επηρεάζει την νέα ΠΑΕ Άρης.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα φυσικά, ισχύει και τώρα αυτό και απορώ γιατί ακόμη μερικοί αναρωτιούνται για αυτό. Ο αθλητικός νόμος είναι ο ίδιος και με το άρθρο 111 που το τονίζει. Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση και τότε με αυτό το άρθρο ως «Ευαγγέλιο» προχωρούσαμε. Δεν επηρεάζει την νέα ΠΑΕ από την στιγμή που η παλιά ΠΑΕ Άρης υποβιβάστηκε πριν το 2016-2017.

Τι έχει αλλάξει όμως;

Είναι απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε οφειλές έχει το παλιό ΑΦΜ. Με τον υποβιβασμό σε χαμηλότερη κατηγορία επέρχεται αυτοδικαίως το καθεστώς της εκκαθάρισης, δεν χρειάζεται κάποια απόφαση. Ούτε το σωματείο το ιδρυτικό που αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, δεν έχει καμία απολύτως σχέση στις υποχρεώσεις με το προηγούμενο ΑΦΜ. Από εκεί και πέρα για τις επόμενες ΠΑΕ που συστήθηκαν τα επόμενα χρόνια, ισχύουν άλλα πράγματα αλλά αυτά δεν αφορούν τον Άρη.

Τι συμβαίνει όμως με αντίστοιχες περιπτώσεις της ΑΕΛ και της ΑΕΚ;

Στην ΑΕΚ δεν έφτασε ποτέ κάποιος παίκτης στο δικαστήριο επειδή ακριβώς πληρώθηκαν και τα βρήκαν εξωδικαστικά. Και από προσωπική επαφή που είχα με τον ιδιοκτήτη της Λάρισας, Πάντα ως προς την FIFA, πρέπει να εξηγήσεις λεπτομερώς τι έχει συμβεί και σε συνδυασμό με την εγχώρια νομοθεσία να συνεχίσεις. Η Λάρισα πήγε στην FIFA, ενώ ο Άρης όχι. Έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους και τι προβλέπει το εθνικό τους δίκαιο, ωστόσο οι υποθέσεις διαφέρουν γιατί και στην ΑΕΚ αν θυμάστε η εκκαθάριση υπογράφηκε.  Η Λάρισα δεν την είχε ολοκληρώσει, είδε όμως γρήγορα πως πρέπει να κλείσει τις υποθέσεις της στην Ευρώπη, γι αυτό και απευθύνθηκε αμέσως στην FIFA.

Ο Άρης δεν θα έπρεπε να είναι τόσο εφησυχασμένος;

Ως προς αυτό ναι, θα συμφωνήσω. Αλλά τώρα να επιρρίψω εκ των υστέρων ευθύνες όχι, φαίνεται πως από την ΠΑΕ, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς όπως ειπώθηκαν. Χωρίς να έχω άμεση γνώση των εγγράφων, σίγουρα υπάρχει θέμα. Το μόνο που θα πω για την ΠΑΕ, είναι πως θα πρέπει να ήταν πιο υποψιασμένη ως προς την ΕΠΟ, τώρα πρέπει να το κυνηγήσει φυσικά και να το πάει μέχρι το τέλος.

Ο Θοδωρής Καρυπίδης πληρώνοντας τώρα, αναγνωρίζει τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ;

Για την άρση του μπαν, η FIFAθέλει διευθέτηση της υπόθεσης, αυτό μπορεί να σημαίνει διακανονισμός μπορεί να σημαίνει αλλαγή γνώμης του παίκτη κτλ. Το πώς θα κλεισει μια απόφαση, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα και σημασία, η FIFAδεν το ψάχνει αυτό, την ενδιαφέρει απλώς να διευθετηθεί η υπόθεση και όχι ο τρόπος. Πχ στην FIFA αρκεί και μια δήλωση του παίκτη «χαρίζω τα χρήματα». Γι αυτό δεν έχει νόημα να λέμε για την διοίκηση του Καρυπίδη τι κάνει κτλ, αυτό που κάνει τώρα είναι ένας από τους τρόπους. Το ότι πληρώνει, δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζει τα παλιά χρέη. Στο CAS λοιπόν ο Άρης θα εφαρμοστεί και το δεδικασμένο.

Αν αποσυρθούν τα μπαν, δεν έχει αντικείμενο και η υπόθεση Ντουρμισάι;

Ακριβώς δεν το γνωρίζω, αλλά εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό το «αυτόματα». Το κάθε μπαν θα πέφτει θα τελειώνει και μετά θα πρέπει να πηγαίνουμε στο επόμενο, επειδή ακριβώς υπάρχουν δύο ποινές. Αυτόματα δεν υπάρχει τίποτα. Όπου έχουμε διευθέτηση στέλνουμε τα απαραίτητα έγγραφα για να αρθεί το ένα μπαν και μετά πηγαίνουμε στο επόμενο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button