Μπάσκετ

“Μας βοήθησε η διακοπή, ηγετική φυσιογνωμία ο Χάγκινς, θα είναι στον πάγκο στο Περιστέρι”

Στην εκπομπή του YellowRadio 101.7FM, “Μ’όποιον δάσκαλο καθίσεις”, φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Ταπούτος, team manager της ΚΑΕ Άρης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Γιάννη Δασκάλου:

Για την κατάσταση της ομάδας κατά τη διάρκεια της διακοπής:

“Αυτή την εικόνα δεν την έχω δει από όταν έχω έρθει, 14 έτοιμοι καλαθοσφαιριστές, εκτός του Χάγκινς, γεγονός που ικανοποιεί και τον προπονητή αλλά και τους ίδιους τους παίκτες, μιας και όλοι δουλεύουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Είχαμε να εντάξουμε νέους καλαθοσφαιριστές και αυτή η εβδομάδα μας βοήθησε σε τρία κομμάτια. Καταρχάς στην ξεκούραση κάποιων καλαθοσφαιριστών, δεύτερον το να επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς ο Βασίλης ο Καββαδάς αλλά και τρίτον το να προσαρμοστούν τα νέα παιδιά στην ομάδα όπως είπαμε στην αρχή.

Για τον Μήτρου-Λονγκ το είναι πιο εύκολο μιας και γνωρίζει τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί δύο σεζόν εδώ, από την πρώτη στιγμή ήταν έτοιμος και σε κατάσταση να αγωνιστεί. Προσαρμόστηκε αρκετά γρήγορα και αφομοίωσε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Όσον αφορά τον Πακ, είναι ένας παίκτης που στηρίζεται στο σουτ, δείχνει διάθεση και προσαρμοστικότητα με διάθεση στην προπόνηση και δύναμη στην άμυνα, πιστεύω πως και οι δύο παίκτες θα “κουμπώσουν” πολύ καλά στην ομάδα.”

Για τον Πακ και την ικανότητά του στο σουτ:

“Δε θα πω αν βάζει ή δε βάζει, αλλά θα μιλήσω για τον τρόπο και την ικανότητά του να σουτάρει και φαίνεται πως το έχει, το αν τα βάζει ή όχι θα χρειαστεί προπόνηση και εξάσκηση, πάντως είναι σουτέρ.”

Για τον Βασίλη Καββαδά:

“Ο Βασίλης μας δίνει δύναμη, ειδικά κάτω από το καλάθι, όλες οι ομάδες πιστεύω πως θα τον ντουμπλάρουν μιας και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο κορμί στο 1 εναντίον 1. Θα μας δώσει δύναμη και στα ριμπάουντ και στα αμυντικά αλλά και στα επιθετικά, αλλά και στην άμυνα, σταματώντας τις διεισδύσεις του Περιστεριού, το οποίο εκμεταλλεύεται το ταλέντο των καλαθοσφαιριστών του.”

Για τον επόμενο αντίπαλο του Άρη, το Περιστέρι:

“Δεν πιστεύω πως θα γινόταν ο Βασίλης ο Σπανούλης, να μην δημιουργήσει μια ομάδα στα δικά του χαρακτηριστικά, το στυλ αλλά και τα “θέλω” του. Πιστεύω θα ήταν κάτι τελείως ξένο.

Θα βρούμε απέναντί μας και τον Τζούστον αλλά και τον Πουλιανίτη, παιδιά που βοήθησαν πολύ την ομάδα μας πέρυσι.

Την ομάδα μας στα δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια εκτός έδρας δεν τη φοβάμαι, πιστεύω πως θα είμαστε σωματικά και πνευματικά έτοιμοι. Εμάς μας συμφέρει σε κάποια παιχνίδια να πηγαίνουμε με τον τίτλο του “αουτσάιντερ” φτιάχνοντας αλλιώς το παιχνίδι μας.

Αν μπορέσουμε με την κατάλληλη προετοιμασία και τη σκληρή μας άμυνα να περιορίσουμε το Περιστέρι, πιστεύω πως θα βρούμε πλέον με κάποιον παίκτη, έχουμε την ποικιλία και την ομάδα να το κάνουμε.”

Για τον Χάγκινς:

“Αυτή τη στιγμή διανύει την τρίτη εβδομάδα αποθεραπείας, έχει αρχίσει να κάνει μια σχετική πρόοδο και θα κάνει μαγνητική την επόμενη εβδομάδα για να έχουμε πλήρη εικόνα της επιστροφής του στο γήπεδο.

Ο Τζος, μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πολύ ενεργός με ηγετική φυσιογνωμία και μου έκανε τρομερή εντύπωση το πως στήριζε την ομάδα στο ματς με την Πάτρα και αποφασίσαμε να τον πάρουμε μαζί μας και στο ματς με το Περιστέρι, για να είναι το ίδιο ενεργός στον πάγκο όπως ήταν, κάτι που μας έκανε τρομερή εντύπωση για Αμερικανό καλαθοσφαιριστή.”

Ο Χρήστος Ταπούτος απάντησε και σε ερωτήσεις ακροατών του YellowRadio 101.7FM όπως:

Για το ελληνικό διαβατήριο του Μήτρου-Λονγκ:

“Είναι μια κουβέντα που κάναμε και όταν τον πήρα από το αεροδρόμιο αλλά και τις προάλλες. Μου είπε πως και αυτός και ο αδερφός του έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες και πως μέχρι το καλοκαίρι πιστεύουν πως θα το έχουν στα χέρια τους”.

Για τον Γκούντγουιν και το ενδεχόμενο παραμονής του και του χρόνου:

“Ο μάνατζερ, όταν βλέπει από την αρχή τέτοιες εμφανίσεις, είναι λογικό να στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις και να προσθέτει…νούμερα στο επόμενο συμβόλαιο του παίκτη, βέβαια ποτέ μη λες ποτέ.

Είναι ένα παιδί που δουλεύει, έρχεται νωρίς στο γήπεδο και φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι πως έχει στοιχεία και πως μπορεί να ηγηθεί της ομάδας μέσα στη ρακέτα. Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, είναι λογικό όμως και ο εκπρόσωπός του να κάνει κι άλλες σκέψεις για το μέλλον του, απολύτως λογικό.”

Για την ποδοσφαιρική ομάδα και τις δύο νίκες του Άρη:

“Κανονικά θα έπρεπε να σχολιάσω τα 9 γκολ, αλλά θα σχολιάσω τα 0 γκολ που δέχθηκε η ομάδα, παρά το γεγονός πως όταν αγωνιζόμουν μου άρεσε η επίθεση και όχι η άμυνα. Βέβαια, πλέον κι εμείς στην μπασκετική ομάδα εστιάζουμε στην άμυνα.

Το ότι η ομάδα κρατά το 0 είναι πολύ θετικό, μιας και το ταλέντο στην επίθεση το έχει, όσο κρατά το 0 όλα θα είναι καλά, με τη διακοπή να τη βοηθά πολύ.

Θα έχει το χρόνο να δουλέψει, είναι μια ομάδα με προοπτικές και ταλέντο, που χρειάζεται δουλειά και πιστεύω πως η διακοπή θα τη βοηθήσει.

Για την υπόθεση Μαντσίνι, δεν έχω να πω κάτι γιατί δε γνωρίζω, δε θέλω να πάρω θέση για κάτι στο οποίο δε γνωρίζω.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button