Ποδόσφαιρο

Μαραβέλιας: «Ιστορικό λάθος Χατζηγεωργίου με Τσατσέφσκι, ο Καρυπίδης να συμβουλευτεί πριν αποφασίσει»

Ο πρώην παράγοντας του Άρη, Κυριάκος Μαραβέλιας φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Πολλοί φταίνε για εκείνα τα άσχημα χρόνια του Άρη. Εκείνη η ομάδα ήταν πάρα πολύ μεγάλη, δυστυχώς όταν ανέλαβε ο πρώτος πρόεδρος, ο Χατζηγεωργίου ουσιαστικά την ομάδα την διέλυσαν. Είχαμε έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, τον άλλαξαν και ήρθε και η ισοβαθμία, εκείνη την χρονιά και για άλλα 3-4 χρόνια ο Άρης θα ήταν πρωταθλητής, είχαμε έναν από τους καλύτερους προέδρους που πέρασαν ποτέ από τον Άρη, τον Απόστολο Γεωργιάδη, εγώ εκείνη την χρονιά ήμουν γενικός αρχηγός και είναι και η χρονιά που κάναμε στις 17 νίκες. Όλες οι μεγάλες ομάδες προσκυνούσαν.

Εκείνη η ομάδα ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Ο βασικός φταίχτης της κατάντιας της ομάδας ήταν ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου, διότι έδιωξε έναν από τους καλύτερους προπονητές που υπήρχαν εκείνον τον καιρό στην Ελλάδα, ο Τσατσέφκσυ. Χωρίς να υπάρχει λόγος, το μόνο δικαιολογητικό ήταν ότι τάχα ήταν πράκτορας τον Κομμουνιστών. Απίστευτα πράγματα. Αυτόματα η ομάδα πήγε πίσω, ήρθε μετά ένας προπονητής, ο Σασία, ο οποίος κοιμόταν όρθιος και ήταν η ομάδα τόσο δυνατή που τελικά ισοβαθμήσαμε.

Για το αν πίστευε ότι ο Άρης θα είχε 3 υποβιβασμούς είπε:

Είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να το θίξουμε τώρα, δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση. Ο Super 3 πάντως που είναι αγνά παιδιά και αγαπάνε τον σύλλογο, έπαιξε πολύ άσχημο ρόλο από τους τότε ηγέτες στην μετέπειτα πορεία. Έβλεπαν τα πράγματα σαν να ήμασταν εχθροί ενώ θα έπρεπε να είναι συμπαραστάτες της εκάστοτε διοίκησης. Μέσα στους ηγέτες ήταν και άνθρωποι οι οποίοι είχαν την επίγνωση του τι κάνουν. Υπήρχε προσωπική φιλοδοξία να αναλάβουν, κάτι το οποίο ήταν μεγάλο λάθος.

Για τον Ανρί Μισέλ είπε:

Δεν είναι στην ζωή για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Αν πρέπει να απαντήσω κάτι κατά την γνώμη μου ήταν ένας τουρίστας ο οποίος ήταν επιρρεπής στο ποτό. Σαν επαγγελματίας δεν είχε ασχοληθεί ποτέ σε επίπεδο ομάδων. Είναι διαφορετικοί οι προπονητές που ασχολούνται με ομάδες και αλλιώς όταν ασχολούνται με Εθνικές. Δέχτηκε μία πολύ δελεαστική πρόταση από την Τυνησία και μας άφησε στα κρύα του λουτρού και έφυγε. Δεν είμαι σίγουρος αλλά ξέρω ότι συναντήθηκε κάπου ο Ζαχουδάνης και εισέπραξε κάποια χρήματα για την φυγή του Μισέλ. Μία ομάδα δεν γίνεται μόνο με τους προπονητές αλλά και από τους παίκτες. Κατά την γνώμη εκείνο το υλικό που είχαμε τότε ο Μισέλ δεν το εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα.

Για τον σημερινό Άρη είπε:

Ο Άρης έχει πέσει σε πολύ μεγάλη περιπέτεια και δυστυχώς τώρα κατάφερε να ξαναβρεί τα νερά του. Έχω μία αμφιβολία για το πρόεδρο ο οποίος είναι ένα δραστήριο παιδί αλλά πάρα πολύ μικρός και νέος για να σηκώσει τα βάρη μιας τόσο μεγάλης ομάδας που θέλει να δημιουργηθεί. Ο Άρης έχει πολύ καλό παρελθόν, έχει μεγάλη ομάδα αλλά τα τέσσερα την έχουν μικρή ομάδα. Έχει όλες τις καλές προθέσεις, δεν τον κατηγορώ αλλά ο Άρης θα κριθεί τώρα.

Ο Άρης πάντοτε είχε την μεγαλύτερη αιμορραγία παραγόντων. Καλοί είναι οι ποδοσφαιριστές, καλύτεροι είναι και οι παράγοντες. Όταν η ομάδα έγινε πολύ μεγάλη επί Τσατσέφσκυ και πρόεδρο Απόστολο Γεωργιάδη, δεν χρωστούσαμε στους παίκτες ούτε 1 ευρώ. Οι ομάδες έτσι γίνονται, όχι με λόγια. Τώρα βλέπω ότι το ρόστερ είναι πολύ δυνατό. Ο πρόεδρος αν είναι έξυπνος, θα πρέπει να συμβουλευτεί όλους τους παλιούς παράγοντες και μέσα από τις συμβουλές να κρατήσει τις πραγματικές και τις σωστές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button