Ποδόσφαιρο

Μαντσίνι στην Αργεντινή: “Οι οπαδοί του Άρη μοιάζουν με της Μπόκα”

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι μίλησε σε ιστοσελίδα της Αργεντινής για την παρουσία του στον Άρη, την καραντίνα αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Aναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα el-periodico.com.ar:

Σε ερώτηση σχετικά με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Άρη, είπε: “Eίναι σαν την Αργεντινή, είναι φοβερό. Οι οπαδοί έχουν σχέση με αυτούς της Μπόκα, τραγουδούν τα ίδια συνθήματα, αλλά σε άλλη γλώσσα”.

Για την καραντίνα: “Όλα ξεκίνησαν εδώ στις 13 Μαρτίου. Όταν άλλες χώρος είχαν την πανδημία, εμείς εδώ κάναμε κανονικά προπονήσεις και δεν είχαμε σταματήσει. Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα πήραν τα μέτρα. Έκλεισαν τα γυμναστήρια, τα γήπεδα και προφανώς σταμάτησε και το πρωτάθλημα

Δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα και να παίξουμε το Κύπελλο, όπου παίζαμε με την ΑΕΚ στα ημιτελικά”.

 Όσον αφορά τις μετακινήσεις, αλλά και την καθημερινότητά του, τόνισε: “Θα πρέπει να έχεις μία διαπίστευση για να μετακινηθείς αλλά μπορείς να πας για ψώνια, να προπονηθείς στην εξοχή, ή απλά να βγεις να τρέξεις ή να βγάλεις τον σκύλο σου βόλτα. Εδώ τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι σαν την Ιταλία ή την Ισπανία.

Εγώ προπονούμαι στο σπίτι και κάνω πολλή τρέξιμο στα σοκάκια της πόλης, αλλα φυσικά δεν είναι το ίδιο. Όταν γυρίσουμε θα κάνουμε προετοιμασία. Έχουμε το πρόγραμμα των ομάδων, καθημερινά έχουμε επαφή μαζί τους και στο σπίτι ακολουθούμε τις οδηγίες”.

Για το μέχρι πότε θα συνεχιστεί η καραντίνα, επεσήμανε: “Ολα θα εξαρτηθούν από τις επόμενες εβδομάδες. Ίσως λήξει στις 27 του μήνα και τότε θα πάρουν τις αποφάσεις τους”.

Ερωτώμενος, για την εμπειρία του στον Άρη, είχε να πει: “Δεν έπαιζα βασικός, αλλά έμπαινα ως αλλαγή σχεδόν σε κάθε ματς. Υπάρχει μία καλή ομάδα και αυτή τη χρονιά. Πρέπει να αποκτήσω περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον πάγκο και να κερδίσω την καθιέρωσή μου.

Δεν έχει καμία σχέση με την Γαλλία. Το ποδόσφαιρο εδώ έχει περισσότερο τακτική. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων. Αυτές που είναι στην κορυφή και οι υπόλοιπες, με τις οποίες υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Για την ζωή του στην Ελλάδα: “Η γλώσσα είναι δύσκολη, αλλά ξέρουν όλοι σχεδόν αγγλικά, οπότε είναι καλό αυτό για μένα. Μάλιστα αρκετοί μιλούν και ισπανικά στην ομάδα, οπότε επίσης είναι καλό”.

Καταληκτικά, για τους οπαδούς και αν είναι ίδιοι με της Αργεντινής, είπε: “Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ καλοί, ακολουθούν πολύ την ομάδα τους. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν μοναδικό. Είναι επίσης σημαντικό το ματς με τον Ολυμπιακό. Το ζουν αλλιώς. Υπάρχει τρέλα στο γήπεδο και το δικό τους και το δικό μας. Οι οπαδοί μας μοιάζουν με αυτούς της Μπόκα. Σχεδόν ίδια τραγούδια, με ίδιο ρυθμό, αλλά σε άλλη γλώσσα.

Ήμουν έκπληκτος γιατί όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε για το ενδεχόμενο να έρθω στον Άρη, άρχισαν οι φίλαθλοι να μου γράφουν μηνύματα, ενώ όταν συμφωνήσαμε και μετά με περίμεναν στο αεροδρόμιο. Αυτό είναι που σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός, κάτι που στην Γαλλία δεν συνέβαινε”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button