Ποδόσφαιρο

Μανουσάκης: «Καθήκον μας να τιμούμε τους πεσόντες – Ο Άρης δείχνει πως δεν είναι ένας “κλειστός” σύλλογος»

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό XPress» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μανουσάκης.

Χθες, στις 20 Ιουλίου οι Αρειανοί της Κύπρου με την σειρά τους τίμησαν τους ήρωες της πατρίδας σε μια ημέρα μνήμης για όλο τον ελληνισμό με τον «κιτρινόμαυρο» δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους να δίνει το «παρών». Υπήρξε αντιπροσωπεία του συνδέσμου φίλων Άρη Super 3 Κύπρου που βρέθηκεστον τύμβο Μακεδονίτισσας, που απαίτησε φόρο τιμής σε όλους τους πεσόντες υπερασπιστές της πατρίδας. Ο Δημητρης Μανουσάκης, ένας από τους ζωντανούς «στρατιώτες» του Άρη βρέθηκε εκεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Μια συγκινητική στιγμή με τους Αρειανούς της Κύπρου να «κρατούν» την φλόγα σε αυτή την ημέρα μνήμης. Πες μας δύο λόγια για αυτή την πρωτοβουλία.

Να πω αρχικά, πως κάθε χρόνο 15 και 20 Ιουλίου στις 8:20 το πρωί ηχούν οι σειρήνες. Μας ενημερώνουν ότι πριν από 46 χρόνια εκείνη ακριβώς την ώρα, εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή, σκοτώθηκαν πάρα πολύ άνθρωποι, υπερασπιστές της πατρίδας, στρατιώτες, αξιωματικοί, απλοί πολίτες. Εκτοπίστηκαν και ακόμη και σήμερα έχουμε αγνοούμενους. Η ιδέα για να κάνουμε αυτή την εκδήλωση προήλθε αρχικά από ένα μέλος μας που εξακολουθεί να έχει αγνοούμενο ο οποίος μας είπε πως πρέπει και εμείς κάποια στιγμή ως «κύτταρα» που ζούμε και δρούμε μόνιμα μέσα στην κοινωνία της Κύπρου, θα πρέπει να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους (Ελλαδίτες και Κύπριοι) που έδωσαν και την ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ζωντανοί. Γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποιήσαμε αυτή την σεμνή εκδήλωση, θέλω φυσικά να ξεκαθαρίσω πως αυτή η εκδήλωση δεν είχε ούτε πολιτική ούτε κομματική χροιά, είναι επετειακή, μια εκδήλωση τιμής σε όλους όσοι έδωσαν την ζωή τους προκειμένου να ζούμε ελεύθεροι εμείς στο μισό κομμάτι της Κύπρου.

Χάθηκαν τόσες ζωές και υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι.

Ακόμη και σήμερα να πω πως έχουμε Κυπριόπουλα μέλη μας που έχουν συγγενείς αγνοούμενους. Οφείλουμε ως ένδειξη τιμής να σεβόμαστε τον αγώνα που έκαναν κάποιοι συγγενείς τους για να υπερασπιστούν τα χώματα της Κύπρου. Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για να είναι η Κύπρος –η μισή τουλάχιστον- να είναι ελεύθερη.

Είναι ένα κομμάτι και της Ελλάδας βαθιά πληγωμένο, αυτά πρέπει να τα κρατάμε ζωντανά.

Ακριβώς, είναι η ελάχιστη τιμή που μπορούμε σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους. Εμείς απλώς, επειδή εδώ ζούμε και κινούμαστε μόνιμα, έχουμε πολλά μέλη Κύπριους και φυσικά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να πούμε ότι δεν συνέβη κάτι. Κάθε φορά που ακούμε τις σειρήνες το πρωί ανατριχιάζουμε και εμείς, είναι σαν να ζούμε και εμείς την στιγμή. Ήταν επομένως και αίτημα των μελών μας.

Και η οικογένεια του Άρη δείχνει και πάλι την ευαισθησία της σε τέτοια θέματα.

Φυσικά και παλιότερα να θυμίσω ο Super 3 Κύπρου, είχε τιμήσει τον πατέρα του Ισαάκ. Επειδή εδώ κρατάμε «Θερμοπύλες» οφείλουμε να είμαστε συνεπείς σε κάποια πράγματα, τουλάχιστον σε ημέρες μνήμης και τιμής ανθρώπων που έδωσαν την ζωή τους. Κερδίζουμε πολλά πράγματα και ως σύνδεσμος, ως εκπρόσωποι της μεγάλης ομάδας εδώ στην Κύπρο απέναντι σε εκείνους που θέλουν να βλέπουν κάποια πράγματα. Και εμείς με την σειρά μας δείχνουμε πως δεν είμαστε ένα κλειστό κλάμπ και δεν ασχολείται μόνο με την ομάδα.

Να κλείσουμε με Άρη και με την ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης χρονιάς έτσι όπως εξελίχθηκε. Ποιο είναι το «ταμείο» της χρονιάς;

Αυτό που αναμένουμε είναι να κληρωθούμε και πάλι με κυπριακή ομάδα (γέλια), έτσι ζωντανεύουμε και εμείς εδώ και βλέπουν όλοι ποια είναι η πραγματική δύναμη του Άρη. Πέρσι θα έπρεπε να ήμασταν εδώ στην Κύπρο 5000 άτομα, ήμασταν όμως λιγότεροι λόγω καλοκαιριού. Αυτό φυσικά που έγινε, το συζητούσαν οι πάντες εδώ για πολύ καιρό, το βλέπαμε στις τηλεοράσεις, ήταν σημείο αναφοράς για τον Άρη στην Κύπρο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button