Ποδόσφαιρο

Μαλλές: «Ο Θεός χρωστάει ένα πρωτάθλημα στον Άρη, έτσι ζήσαμε τον εφιάλτη στη Σάμο».

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Μαλλές.

Αναλυτικά τα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Ο σεισμός μας «χτύπησε» όλους, για εμάς βέβαια αυτό δεν ήταν περίεργο γιατί η Σάμος είναι γενικώς σεισμογενής αλλά αυτή η ένταση ήταν πρωτόγνωρη για εμένα. Ήταν τρομακτικό, δεν μπορώ να το περιγράψω, μια απίστευτη βοή, ένας κρότος.

Η Σάμος άντεξε και ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά ευτυχώς είχαν φύγει από τα σχολεία.

Ακριβώς και ευτυχώς δεν ακούσαμε κάτι για κάποιο σχολείο ή για κάποια ζημιά. Δυστυχώς «έφυγαν» από την ζωή τα δύο παιδιά, τόσο άτυχη στιγμή. Ήταν συμμαθητές με τα παιδιά μου και με το παιδί που τραυματίστηκε και πήγε στην Αθήνα. Πριν από δέκα λεπτά, ήμουν με τον πατέρα του Άρη ενώ μάλιστα τον μικρό του γιο, τον έχω στην ομάδα ποδοσφαίρου εδώ στο νησί. Ο ίδιος ο πατέρας του μου είπε πως θέλει να φτιάξει και το έχει βάλει σκοπό της ζωής του, να γκρεμίσει ότι χαμόσπιτο υπάρχει, αν και αυτό είναι μεγάλη «πληγή» στην Ελλάδα.

Εδώ όμως δεν μιλάμε για ατομική ευθύνη, εδώ πρέπει να υπάρχει κράτος.

Ο νόμος όμως είναι «στραβός» και δένει τα χέρια όλων των ανθρώπων. Πόσοι δηλαδή πρέπει να «φύγουν» για να αλλάξει κάτι; Πόσα έχουμε ακούσει για μάρμαρα ή οτιδήποτε πέφτουν από οροφές, όχι μόνο από σεισμό αλλά και από έναν δυνατό αέρα και να προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

Έχεις ομάδα στην Σάμο;

Έχω φτιάξει μια δική μου μικρή ομάδα εδώ, με μέσο όρο ηλικίας 15 ετών, αλλά τώρα και λόγω της κατάστασης έχουν σταματήσει τα πάντα και οι προπονήσεις και οι αγώνες.

Παρακολουθείς από όσο γνωρίζουμε Άρη, η ομάδα έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του. Πως το βλέπεις;

Είναι η καλύτερη χρονιά του μέχρι στιγμής, του χρωστάει κάτι ο Θεός και πρέπει κάτι να πάρει. Μου θυμίζει την ομάδα του ’80 που αδικήθηκε και θυμόμαστε όλοι πως, νομίζω πρέπει κάποια στιγμή να ανταμειφθεί και μακάρι να είναι φέτος. Η κατάσταση για όλους είναι δύσκολη και αφού ο Άρης δείχνει ότι μπορεί να «επιβιώνει» και να κερδίζει από αυτό, σημαίνει πως έχει κάτι παραπάνω από τους άλλους.

Και ποδοσφαιρικά να το δούμε, αγωνιστικά ο Άρης είναι υπερ-πλήρης.

Φυσικά, ενισχύθηκε πάρα πολύ η ομάδα φέτος, ελπίζω και ο καινούργιος προπονητής να βάλει το δικό του στίγμα και σαν Έλληνας προπονητής. Ας έρθουν έτσι τα πράγματα φέτος, το θέλει πολύ όλος ο κόσμος του Άρη.

Είναι και για τον Άκη Μάντζιο ένα «στοίχημα» που μέχρι στιγμής δείχνει πολλά θετικά, πρέπει και εμείς να δείξουμε εμπιστοσύνη.

Αν σκεφτεί κανείς πως ο Μάντζιος ήταν σε ομάδες από την μέση και κάτω, ίσως ήρθε και για αυτόν το πλήρωμα του χρόνου να βρίσκεται σε ομάδα από την μέση και πάνω και πόσο μάλλον στην κορυφή. Αν εκμεταλλευτεί το πλήρες ρόστερ που έχει, θα δείξει και εκείνος την αξία του.

Το θεωρείς και εσύ πλήρες έτσι;

Φυσικά, είχε αρκετές απουσίες και στάθηκε ισάξιος αντίπαλος. Ας σταθούμε και στον νεαρό τερματοφύλακα που κράτησε το μηδέν, πήρε την ευκαιρία. Πλέον παίζει ρόλο και η ψυχολογία της ομάδας που νιώθει πως δεν πρόκειται να χάσει με όποιον και αν παίζει.

Πως σου φάνηκαν και οι άλλοι δύο «καινούργιοι», οι Μπεναλουάν και Σίλβα;

Ήταν πολύ καλοί και οι δύο ειδικά ο Πορτογάλος, ξέρει πολλά «κιλά» μπάλα. Η ομάδα είναι πολύ καλή, νομίζω πως αυτός ο Άρης μόνο την ομάδα επί Κούπερ λίγο θυμίζει. Μακάρι να μπορέσουμε να βάλουμε και λίγο το ελληνικό στοιχείο παραπάνω και εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα πιστεύω είναι οι δύο παίκτες που… είναι σαν δύο αρχηγοί, εκείνοι πιστεύω «τραβούν» όλη την ομάδα.

Τι είναι για εσένα ο Άρης;

Ο Άρης ήταν ένα παιδικό μου όνειρο, ήταν η ομάδα που μεγάλωσα στα «σπλάχνα» της, την αγάπησα και σίγουρα πρώτα θα φύγει η «πνοή» μου και μετά η αγάπη μου για τον Άρη!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button