Μπάσκετ

Μακσβίτις: «Έτσι θα καλύψουμε την απουσία του Βαλαντσιούνας στο Προολυμπιακό»

Ο προπονητής της Λιθουανίας αναφέρθηκε στην απουσία του Βαλαντσιούνας και εξήγησε το πως θα καλυφθεί το κενό του, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που θα έχει ο Σαμπόνις στο ρόστερ του.

Η Λιθουανία θέλει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και προετοιμάζεται για τους Προολυμπιακούς. Βέβαια, σημειώνεται πως θα έχει μία μεγάλη απουσία, καθώς ο Γιόνας Βαλαντσιούνας δε θα βρίσκεται στην ομάδα.

Ο προπονητής της Εθνικής, Καζίς Μακσβίτις, προχώρησε σε δηλώσεις και μίλησε για την απουσία του μεγάλου αστέρα του αλλά αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει ο Σαμπόνις στα πλάνα του.

«Ήμασταν κάπως προετοιμασμένοι για το plan b στην περίπτωση που δεν μπορούσε να είναι μαζί μας ο Γιόνας. Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε, ειδικά με βάση το ρόστερ μας. Σχετικά με τους σέντερ, οι Μπιρούτις, Εκόντας και Γκέμπεν αρνήθηκαν να είναι μαζί μας για λόγους υγείας ή για προσωπικούς λόγους. Οπότε αποφασίσαμε να πάρουμε έναν νεαρό, τον Κρίβας, που θα βοηθήσει στις προπονήσεις και αν χρειαστεί θα είναι μαζί μας και στην επόμενη φάση» ανέφερε ο Μακσβίτις.

Μία ακόμη απουσία είναι αυτή του Αουγκούστας Μαρτσουλιόνις, ο οποίος τραυματίστηκε και τελικά αντικαταστήθηκε από τον Βάιντας Καρινιάουσκας. Ο κόουτς είπε σχετικά: «Τα σχέδιά μας αναπροσαρμόστηκαν επίσης από τον τραυματισμό του Αουγκούστας Μαρτσουλιόνις. Ψάχναμε για έναν point guard για να τον αντικαταστήσουμε, και υπήρχε η σκέψη να καλέσουμε combo guards».

«Πιθανόν να μου κάνουν ερωτήσεις για το ποιον θα καλέσουμε από την Πρωταθλήτρια ομάδα, θέλαμε να καλέσουμε τους Μαργκίρις Νορμάντας και Ντοβίντας Γκιεντραίτις, αλλά δεν μπόρεσαν λόγω τραυματισμών. Για τους λόγους αυτούς, αποφασίσαμε να καλέσουμε τον πραγματικό point guard Καρινιάουσκας» προσέθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Σαμπόνις και τον ρόλο που θα έχει στη Λιθουανία. «Δεν ξέρω. Ο Ντόμας κατάφερε να διαβάσει το εγχειρίδιο παιχνιδιού που του στείλαμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ηγέτες μας θα έχουν περισσότερο την μπάλα και θα παίρνουν αποφάσεις. Θα ενσωματώσουμε μερικά συστήματα με βάση την εμπειρία τους και από τις αντίστοιχες ομάδες τους. Ο Ντόμας θα έχει περισσότερο την μπάλα στα χέρια του για να παίρνει αποφάσεις και να ελέγχει το παιχνίδι ως ένας από τους ηγέτες μας. Στο τέλος, έχουμε εμπειρία, δύο χρόνια εμπειρίας, η οποία θα βοηθήσει και το προπονητικό μας επιτελείο» ολοκλήρωσε ο Μακσβίτις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button