Μπάσκετ

Μαγκώτσιος: “Αυτοί που θα αναλάβουν τον Άρη θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά”

Ο προπονητής Χρήστος Μαγκώτσιος με τον οποίο ο Άρης κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος το 1998, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το κύπελλο Ελλάδας το 1998:

Για αυτούς που το ζήσανε είναι χαραγμένες στιγμές, στην καρδιά, στο μυαλό, είναι στιγμές που μένουν για πάντα.

Μεγάλες ομάδες με μεγάλα δυνατά ρόστερ, όχι ότι εμείς είμασταν πίσω, είχαμε μεγάλη ποιότητα και ήταν μεγάλες μπασκετικές αξίες, η ομάδα ηταν χτισμένη για να διεκδικήσει 4άδα στο πρωτάθλημα.

Τι κρατάτε από εκείνο τον τίτλο:

Θυμάμαι πολλά, ήταν μια περίοδος αποκορύφωσης, σε ότι αφορά στο  Final Four πήγαμε πέρα από τις ελλείψεις και με προβλήματα τραυματισμών και ο Ζάρκο και ο Λιαδέλης ήταν τραυματίες. Θυμάμαι τον σχεδιασμό που είχε να κάνει με τα τεχνικά κομμάτια.

Πολύ συναίσθημα σε επαγγελματικό επίπεδο, λειτούργησε το συναίσθημα, αυτό ήταν παράδειγμα προς μίμηση για τα νεότερα παιδιά, αν δεν βάλεις συναίσθημα δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από δύσκολες καταστάσεις, αυτό θα έλεγα εγώ.

Για τον σημερινό Άρη:

Δεν παρακολουθώ, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω,  τώρα είναι δυσκολότερη περίοδος θα έλεγα, θα τολμήσω να πω ότι ο Άρης πρέπει να πάρει αποφάσεις, να αλλάξει καταστάσεις από τα θεμέλια, δεν μου αρέσει η ιδέα ότι ο Άρης θα μπει σε εισαγωγικά σε μνημόνιο, το οποίο δεν θα έρθει απέξω, αλλά πρέπει να δημιουργηθεί εκ των έσω, θα πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις. Αυτοί που θα αναλάβουν θα πρέπει να αναθεωρήσουν σε πολλά.

Ερχόμαστε από μια τέτοια δύσκολη περίοδο, αλλά βλέπουμε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ο επενδυτής ο οποίος θα έρθει θα πρέπει να δούνε τι προοπτική θα έχει, θα πρέπει να γίνει διερεύνηση των προθέσεων και ένας οδικός χάρτης για τον Άρη και από τα μικρότερα τμήματα μέχρι το αντρικό, δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά νομίζω είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία να σωθεί ο Άρης.

Τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στον Άρη:

Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την διοίκηση, θα πρέπει να είναι συναισθηματικά δεμένοι και με την ομάδα, να είναι ικανοί να φέρουν ανθρώπους που θα θέλουν να επενδύσουν στον Άρη, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς. Θα πρέπει να γίνει ένα χρονοδιάγραμμα και βεβαίως στο τελευταίο κομμάτι θα πρέπει και ο κόσμος να προσγειωθεί από τις απαιτήσεις του, καθόμαστε επάνω στις δάφνες του και ανακαλούμε περασμένα μεγαλεία, να μην το έχουμε ως αιχμή του δόρατος, θα πρέπει να μείνουν παραπίσω οι απαιτήσεις του κόσμου του Άρη.

Για τις ακαδημίες που έφτιαξε ο Νίκος Χατζηβρέττας και αν θα μπορούσε να κουμπώσει ένα τέτοιο μοντέλο στον Άρη:

Εδώ και χρόνια είμαι με τον Νίκο τον Χατζηβρέττα και   πορευόμαστε μαζί, ο Νίκος έχει πάρει πολλά από το μπάσκετ, και έχει δώσει, σταματώντας την καριέρα του σε 9 μήνες αποφάσισε να αγοράσει οικόπεδο και να κάνει γήπεδο και δημιούργησε μια πολύ καλή παραγωγική κατάσταση.

Είναι η ακαδημία 10 και ειναι παράδειγμα προς μίμηση, γι’ αυτούς που θέλουν να προσφέρουν σε μια ομάδα, να γίνουν 2-3 γήπεδα, μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο Άρης θα κέρδιζε πάρα πολλά αν έκανε κατασκευές γηπέδων χωρίς υπερβολικά νούμερα. Ο Άρης ουσιαστικά θα πρέπει να στηριχθεί στο ψηλό επίπεδο αλλά θα πρέπει να δει και το κομμάτι της  παραγωγικής διαδικασίας, μέλλον έχουν οι ομάδες οι οποίες έχουν κοιτάξει χαμηλά στις βάσης της ομάδας και πόσο μάλλον ο Άρης.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη:

Είναι τιμή και δόξα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία κριτικής, όταν μιλάει οι νεότεροι πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να τον ακούνε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τιμώ αυτό το όνομα. Ο Παναγιώτης μπήκε συνειδητά για να τσαλακωθεί.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button