YellowRadio.grΜπάσκετ
Ροή ειδήσεων

Μίλησε η φανέλα του Αυτοκράτορα και «ταπείνωσε» τον Παναθηναϊκό (102-95)

Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ υπέταξε τον Παναθηναϊκό των εκατομμυρίων στο «καυτό» Παλέ.

O Άρης υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο Nick Galis Hall για την 17η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Ξεκίνημα στην αναμέτρηση με κάρφωμα του Χολμς, με τον ίδιο τρόπο απάντησε για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ με δύσκολη ατομική προσπάθεια έβαλε τους γηπεδούχους για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 2′ (4-2).

Διαδοχικά εύστοχα σουτ του Μπράις Τζόουνς για τρεις και δύο πόντους, ο Νουά έκανε από κοντά το 11-7. Οι κιτρινόμαυροι βγάζουν ενέργεια στα πρώτα λεπτά του αγώνα και βγαίνουν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες σε άμυνα και επίθεση.

Τρέχοντας ένα σερί 10-3, ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά στο σκορ με 17-19, όμως ο Τζόουνς με τζαμπ σουτ από μέση απόσταση ισοφάρισε.

Το τρίποντο του Κουλμπόκα έφερε τον Άρη σε θέση οδηγού στο σκορ, ωστόσο ο Γκραντ με αμαρκάριστο λέι απ έγραψε το τελικό 22-23 της πρώτης περιόδου.

Στραβά ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τον Άρη, αφού οι Πράσινοι έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0 υπέρ τους και ανάγκασαν τον Ίγκορ Μίλιτσιτς να καλέσει τάιμ άουτ, μόλις 97 δευτερόλεπτα έπειτα από την έναρξη του δεκαλέπτου. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Άντζουσιτς, ο Σέρβος έφτασε γρήγορα τα 3 λάθη με 0/3 σουτ.

Tέσσερις διαδοχικοί πόντοι του Αμίν Νουά μάζεψαν τη διαφορά στο 28-32 του 13ου λεπτού. Ο Άρης πέταξε μερικές ευκαιρίες από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, βρίσκοντας στόχο σε 4/7 (30-35).

Σε μια δουλεμένη κίνηση την οποία έχουμε ξαναδεί ανάμεσα στους δύο αυτούς παίκτες, ο Μποχωρίδης βρήκε τον Πουλιανίτη στο κόψιμο του τελευταίου στη ρακέτα και τον τροφοδότησε υπέροχα για ένα εύκολο καλάθι.

Μετά από κλέψιμο του αρχηγού του Άρη, ο Νουά κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το νέο προβάδισμα των γηπεδούχων με 36-35.

Φοβερές άμυνες από τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος αρχικά μπλόκαρε τον Χουάντσο και εν συνεχεία αλλοίωσε με επιτυχία την προσπάθεια του Χολμς. Ο Αμίν Νουά έγινε ο πρώτος διψήφιος του αγώνα φτάνοντας τους 13, αλλά ο Παναθηναϊκός επανήλθε άμεσα στην πρωτοπορία στο σκορ με τον Μήτογλου (39-40).

Τρίποντο του Μήτρου-Λονγκ που έγινε ο δεύτερος διψήφιος με 10, τελικό σκορ πρώτου ημιχρόνου 42-42 με τον Άρη να στέκεται αξιόμαχος απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Με “καυτό” Μπράις Τζόουνς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη. Αφού πρώτα ευστόχησε σε σετ βολών, ο βραχύσωμος Αμερικανός με πείσμα ολοκλήρωσε με δεύτερη προσπάθεια την ενέργεια του κοντά στο καλάθι.

Και τρίποντο είχε το μενού από τον Τζόουνς, βάζοντας μπροστά τους κιτρινόμαυρους με 51-50 στο 23′. Μήτρου-Λονγκ, Νουά και Αντετοκούνμπο κατά σειρά διεύρυναν το προβάδισμα της ομάδας του Μίλιτσιτς στους 7 πόντους (57-50), τη μεγαλύτερη σημερινή διαφορά υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Χάρελ με καλάθι στον ανοιχτό γήπεδο έδωσε ακόμα μεγαλύτερο εύρος στο σκορ, το έμμεσο τρίποντο του Όσμαν έκοψε κάπως το ρυθμό του Άρη που “κάλπαζε” μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

Καταπληκτική η άμυνα του Άρη στην τρίτη περίοδο, περιόρισε τους φιλοξενούμενους στους 14 πόντους.

Το λέι απ του Λευτέρη Μποχωρίδη από την πάσα του Αντετοκούνμπο (προηγούμενως έφτασε τα 5 μπλοκ!) έφερε το τελικό 63-56 του τρίτου δεκαλέπτου. Το καλύτερο διάστημα του Άρη στο ματς, έχτισε δικαίως διαφορά υπερισχύοντας σε άμυνα και επίθεση του Παναθηναϊκού.

Άλει ουπ με αποδέκτη τον έξοχο Κώστα Αντετοκούνμπο, απάντηση από την ομάδα του Αταμάν με το γκολ-φάουλ του Σορτς (65-59).

Ένα σερί 5-0 των φιλοξενούμενων έφτασε τη διαφορά στη μία κατοχή (69-66), με τον Χάρελ μάλιστα να αποβάλλεται με πέμπτο φάουλ. Άμεσο τάιμ άουτ του Μίλιτσιτς πριν το παιχνίδι πάρει διαφορετική τροπή.

Back to back τρίποντα από Άντζουσιτς και Μήτρου-Λονγκ έστειλαν τον Άρη ξανά στο +9 και επανέφεραν την ηρεμία στις τάξεις του Αυτοκράτορα.

Απαράδεκτος Αταμάν, διαφώνησε με ένα σφύριγμα των διαιτητών και μπήκε μέσα στο παρκέ φτάνοντας μέχρι το κέντρου του γηπέδου! Άκρως ερειστική η συμπεριφορά του Τούρκου που φυσικά αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές. Ομοίως και ο Χολμς που κλώτσησε τον πάγκο σε μια στιγμή ντροπής!

Οι 6/6 βολές του Άντζουσιτς (κέρδισε και φάουλ στη συνέχεια) εκτόξευσαν τον Άρη στο +15 (81-66) με κάτι παραπάνω από 3 λεπτά να απομένουν για τη λήξη, βάζοντας έτσι τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη των κιτρινόμαυρων.

Ένα 8-2 από πλευράς Πρασίνων μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έριξε τη διαφορά και πάλι στο μονοψήφιο, ο Μίλιτσιτς κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό.

Αλλεπάλληλα λάθη του Άρη από Τζόουνς και Μήτρου-Λονγκ στο κατέβασμα της μπάλας, εδώ ο Άρης έχασε το μυαλό του και έδειξε αργά αντανακλαστικά από τον πάγκο για να λύσει το πρόβλημα της διάσπασης της πίεσης ψηλά στο γήπεδο. Ο Ερνανγκόμεθ μείωσε στους 3 (83-80) με 1:44 στο χρονόμετρο.

2/2 βολές από τον κορυφαίο Αντετοκούνμπο που ξεπερνάει και τον εαυτό του απόψε.

Αυτοκτονία του Άρη στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Μίλιτσιτς έχασαν διαδοχικές κατοχές, επέτρεψαν στον Ερνανγκόμεθ να σουτάρει ελεύθερο τρίποντο στην τελευταία επίθεση και το παιχνίδι πάει στον έξτρα χρόνο…

Η αστοχία του Παναθηναϊκού από τις βολές συνεχίστηκε και στην παράταση, ο Μήτρου-Λονγκ με μεγάλο τρίποντο έγραψε το 94-88, δύομιση λεπτά πριν το τέλος.

Κλέψιμο του Άντζουσιτς και κερδισμένο φάουλ βολών του ίδιου, 1/2 από τον Σέρβο.

95-90 ο Ερνανγκόμεθ και 95-92 ο Γκραντ μέσω της γραμμής της φιλανθρωπίας. Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς στο Παλέ.

Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ του Αυτοκράτορα βγήκε μπροστά και πάλι, ευστοχώντας από τα 5,5 μέτρα για το 97-92. Παιχνίδι δύο κατοχών ξανά.

Ρογκαβόπουλος αμέσως για 3 και 97-95. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πλήρωσε τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα και σκόραρε για την 100αρα του Άρη.

Άλλη μια εξαιρετική αμυντική ενέργεια του Αντετοκούνμπο πάνω από τη στεφάνη, ο Μήτρου-Λονγκ πέταξε την κατοχή πασάροντας στο πουθενά…Ευτυχώς για τους γηπεδούχους το τρίποντο του Όσμαν ήταν άστοχο και οι βολές του Νουά σφράγισαν έτσι την 8η νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα.

Back to top button