ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Μήπως ήρθε και η ώρα της Ελλάδας;

H Αλβανία, η Σουηδία και εσχάτως η Ουγγαρία έδωσαν…ψήφο εμπιστοσύνης στους παίκτες του Άρη, ίσως να ήρθε η ώρα κάτι παρόμοιο να κάνει και η Ελλάδα…

Με την άφιξη του στον Άρη ο Μιτζέν Μπάσα “κέρδισε” την επιστροφή του στην Εθνική Αλβανίας, ενώ στο ίδιο ρόστερ ήταν και ο Μέργκιμ Μάβραι.

Τις καλές του εμφανίσεις στους κιτρινόμαυρους εξαργυρώνει και ο Κόρχουτ που θα βρίσκεται στους πρώτους αγώνες της Ουγγαρίας για τα προκριματικά του Euro 2020, ενώ το όνομα του Λάρσον “παίζει” δυνατά για επιστροφή στην Σουηδία, χώρα που βρέθηκε στο προηγούμενο μουντιάλ.

Κάπου εδώ γεννάται η απορία, εκτός από…όλες τις υπόλοιπες χώρες, θα εμπιστευτεί τους παίκτες του Άρη και η ίδια η Ελλάδα;

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη αγωνίζεται στις 23 και 26 Μαρτίου, με Λιχτενστάιν και Βοσνία Ερζεγοβίνη αντίστοιχα σε ένα χρονικό σημείο που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά την μετριότατη παρουσία στο Nations League και να κερδίσει την πρόκριση στο επόμενο Euro.

Στα πλαίσια της προσπάθειας της Εθνικής να οδηγηθεί στο Euro του 2020 έχει ενδιαφέρον το κατά πόσο τα βασικά στελέχη μιας από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του 2019 πρόκειται να λάβουν κλήσεις.

Το νούμερο ένα όνομα που έρχεται στο μυαλό όλων είναι ο Μανώλης Σιώπης, ο αμυντικός μέσος των κιτρινόμαυρων μετά από ένα ντεφορμάρισμα έχει επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, όντας ένας εκ των κορυφαίων στο νικηφόρο σερί της ομάδας.

O παίκτης του Άρη διανύει μια ακόμη “γεμάτη” χρονιά, έχοντας σημειώσει ήδη 21 συμμετοχές και κερδίζοντας τις εντυπώσεις, ιδίως από το ξεκίνημα του 2019 και έπειτα.

Στην θέση του στους προηγούμενους αγώνες έπαιξαν οι Μπουχαλάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης και…φυσικά ο 34χρονος Αλέξανδρος Τζιόλης, ονόματα που σίγουρα δεν προκαλούν δέος και ούτε πείθουν ότι ο παίκτης του Άρη δεν αξίζει έστω μια ευκαιρία για να κληθεί στην Εθνική.

Για το κέντρο της άμυνας, με δυο σέντερ μπακ παγκοσμίου κλάσεις στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού δύσκολα θα έμπαινε στην συζήτηση το όνομα του Γιώργου Δεληζήση, τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει με τον αρχηγό του Άρη να έχει πλέον δικαίωμα στο…όνειρο της Εθνικής.

Όταν το κέντρο της άμυνας της χώρας σου άλλωστε ξεκινάει με τους πυλώνες της Άρσεναλ (Παπασταθόπουλος) και της Ρόμα (Μανωλάς) μπορεί να θεωρηθεί όνειρο το να μπορέσεις να βρεθείς ανάμεσα τους.

Πλέον όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, ο Μανωλάς θα μείνει τρεις εβδομάδες εκτός καθώς τραυματίστηκε σε αγώνα της Serie A, με τις επιλογές για την άμυνα να λιγοστεύουν ακόμη περισσότερο, με τον Λαμπρόπουλο που είχε προτιμηθεί στο παρελθόν να είναι εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ως αναπληρωματικοί στις θέσεις κεντρικών αμυντικών έχουν προτιμηθεί έως τώρα οι Κολοβέτσιος, Οικονόμου και..Τζαβέλας παίκτες που σίγουρα δεν έχουν δείξει κάτι παραπάνω από τον Δεληζήση την φετινή σεζόν.

Μοναδικός ποδοσφαιριστής που θεωρητικά δικαιούται να έχει κάποιο προβάδισμα είναι ο Σιόβας, ως βασικό στέλεχος της Λεγκανές στην καλή σεζόν που κάνει στην La Liga.

Ακόμη πάντως και αν χριστεί βασικός υπάρχουν ακόμη 2 με 3 θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν με εναλλακτικές, δεδομένου ότι η Εθνική αγωνίζεται δυο φορές σε τέσσερις μέρες.

Άλλωστε δεν λέει κανείς ότι οι παίκτες των κιτρινόμαυρων επιβάλλεται να είναι βασικοί και αναντικατάστατοι ανεξαρτήτως εμφανίσεων, όπως συνέβαινε και συμβαίνει με αθλητές άλλων συλλόγων.

Το μόνο που λέμε είναι να δοθεί μια ευκαιρία σε κάποιους από τους ηγέτες μιας εκ των καλύτερων ομάδων της χώρας, και όλα αυτά απέναντι στο μεγαθήριο Λιχτενστάιν…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button