Ποδόσφαιρο

Μάρκο Αουρέλιο στο YellowRadio.gr: Η υποδοχή στο αεροδρόμιο που δεν θα ξεχάσει, ο… γίγαντας Άρης και η ευχή για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος!

Ένας παίκτης που παρά το μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε στον Άρη, αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας, ο Μάρκο Αουρέλιο δεν ξεχνά τους “κιτρινόμαυρους” και ας έχουν περάσει 13 χρόνια.

Ο 35χρονος Βραζιλιάνος που έπαιξε συνολικά 40 παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα,μίλησε στο YellowRadio.gr για την περίοδο που αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη, το πάθος των οπαδών και την υποδοχή που του επιφύλασσαν στο αεροδρόμιο, την ίδρυση του Aris Santa Fé ενώ ευχή του είναι το 2021 ο Άρης να στεφθεί πρωταθλητής!

Αναλυτικά τα όσα είπε στην Ελένη Παπαδοπούλου:

Ήσουν ένας παίκτης που αν και αγωνίστηκες για λίγο καιρό στον Άρη, αγαπήθηκες από τον κόσμο. Πώς ένιωθες όταν βρισκόσουν στο γήπεδο;

Ένιωθα υπέροχα,για να πω την αλήθεια δεν ήθελα να φύγω τόσο νωρίς από τον Άρη αλλά δυστυχώς έπρεπε. Μπορώ να πω όμως ότι ο Άρης θα είναι πάντα στην καρδιά μου και πάντα θα είναι χαρα μου να μιλάω για αυτόν τον σύλλογο.

Υπάρχει κάτι που να θυμάσαι ακόμη και σήμερα από την εποχή που αγωνιζόσουν εδώ;

Ναι,υπάρχουν δύο στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η πρώτη είναι φυσικά η υποδοχή που μου επιφύλασσαν οι φίλοι του Άρη στο αεροδρόμιο. Η δεύτερη ήταν η πρώτη μου προπόνηση που έκανα ως παίκτης της ομάδας στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Στο γήπεδο ήρθαν σχεδόν 20.000 οπαδοί εκείνη την ημέρα!

Πώς ήταν αυτό το “καλωσόρισμα” στο αεροδρόμιο;

Ήταν απίστευτο αυτό που αντίκρισα, αλήθεια! Η υποδοχή ηταν… τρελή και νομίζω πως αυτή η ομάδα βγάζει τέτοιο πάθος και στον αγωνιστικό χώρο λόγω των οπαδών της. Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ αγαπούν οι φίλοι του Άρη την ομάδα, θυμάμαι να τραγουδούν συνέχεια το “Άρης και δεν είμαι καλά”, το εννοούσαν πραγματικά (γέλια).

Με την φανέλα του Άρη είχες πετύχει δύο πολύ όμορφα γκολ ένα κόντρα στον Ολυμπιακό και ένα με αντίπαλο τον Αστέρα Τριπολπως ένιωσες με την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο γηπεδο;

Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες που φεύγουν από τις πατρίδες τους για να αγωνιστούν σε μια ξένη χώρα έχουν ως όνειρο αυτό ακριβώς, αυτή την επιθυμία να σκοράρουν και να γεμίσουν χαρά τους φίλους της ομάδας στην οποία αγωνίζονται. Έτσι έγινε και με εμένα, το πρώτο γκολ μου κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντικό καθώς βρισκόμασταν πίσω στο σκορ ενώ εκείνο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ήταν σίγουρα το καλύτερο γκολ που έχω πετύχει.

Κρατας επαφές με κάποιους από τους πρώην συμπαίκτες σου;

Ναι, μιλάω με τον Ρονάλντο Γκιάρο, τον Τιάγκο Τζεντίλε, τον Ντιόγκο Σιστόν και τον Γουέλερσον, ήταν προπονητής τερματοφυλάκων όταν αγωνιζόμουν στον Άρη, αλλά δυστυχώς δεν μιλάμε τόσο όσο τότε.

Εχεις παρακολουθησει τον Άρη φέτος; Η ομάδα έχει κάνει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα και τώρα βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Δυστυχώς δεν παρακολουθώ την ομάδα όσο θα το ήθελα αλλά όταν μπορώ βλέπω τους αγώνες και πανηγυρίζω και εγώ μαζί για τις νίκες της ομαδας. Ο Άρης ειναι… γίγαντας κα δεν θα παλέψει μόνο για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά γενικώς και μετά από αυτό,η ομάδα έχει μάθει να παλεύει.

Γνωρίζεις πως εμπνευσμένοι από την υποδοχή σου στο αεροδρόμιο από τους φίλους του Άρη, ήρθε η ίδρυση της ερασιτεχνικής ομάδας Aris Santa Fé στην Βραζιλία;

Δεν το γνώριζα αυτό αλλά όπως είδα και στα social media, είναι μια ερασιτεχνική ομάδα που αγωνίζεται εδώ στην Βραζιλία, είναι όμως νομίζω πολύ όμορφο, δείχνει το “άνοιγμα” και την φήμη του Άρη που φτάνει μέχρι και στη χώρα μου, αυτό είναι κορυφαίο.

Με τι ασχολείσαι αυτή την στιγμή;

Έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και δύο χρόνια περίπου αλλά έχω ξεκινήσει ένα project που ονομάζεται “Marco Aurélio project” το οποίο έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση, την πρόληψη και την αποφυγή τραυματισμών και τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Επιπλέον προσπαθούμε μέσω αυτής της ενέργειας να βοηθήσουμε παιδιά της περιοχής μας που το έχουν ανάγκη προκειμένου να μπορέσουν και αυτά κάποια στιγμή να σταθούν τυχερά όπως εγώ και να αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον Άρη και τον κόσμο του;

Αυτό που θέλω να ευχηθώ για όλους τους παράγοντες του Άρη, από διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες είναι πραγματικά το 2021 να είναι μια εξαιρετική χρονιά για την ομάδα και μακάρι να κατακτήσουμε φέτος το πρωτάθλημα!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button