Ερασιτέχνης

Μάρκου: “Με χαρά να προτείνω τις θέσεις του Άρη και να παλέψω γι’ αυτές”

Η Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής της ΝΔ, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και στην εκπομπή “αθλητικό x-press” με τον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο.

Για την εγγραφή της στον ερασιτέχνη Άρη

Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω γιατί νιώθοντας μέλος αυτής της ευρύτερης οικογένειας με ενδιαφέρει να ξέρω ότι έχω επαφή με αυτή την οικογένεια και θέλω να συμμετέχω. Δεν μπορώ να βρίσκομαι στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι δεν πηγαίνω στο γήπεδο και αυτός είναι ένας τρόπος για να συμμετέχει κανείς. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος που υποστηρίζει την πόλη του και την ομάδα της πόλης του. Εγώ δεν μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μένω στον Λαγκαδά αλλά υποστηρίζω την ομάδα της πόλης που μας έκανε υπερήφανους και μας κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Για το παιδί που εγχειρίστηκε με έξοδα των φιλάθλων της ΠΑΕ Άρης και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ναι γνωρίζω. Η οικογένεια παλεύει και με το παιδί να πάνε όλα καλά. Εγχειρίστηκε στο Λονδίνο, τα νέα είναι θετικά. Ελπίζω να ανακάμψει και να μην χρειαστεί να πάει ποτέ ξανά σε νοσοκομείο. Μιλάμε για την ζωή ενός παιδιού που είναι μακριά από φιλάθλους, ομάδες, πρωταθλήματα και αντιπαλότητες. Πρέπει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι ενωμένοι και φυσικά η αλληλεγγύη πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας.

Για την συμμετοχή στο αθλητισμό

Η συμμετοχή στον αθλητισμό για παράδειγμα είναι ανάγκη των ανθρώπων. Η ανάγκη να κοινωνικοποιούνται και να συνεργάζονται. Ουσιαστικά είναι το Α και το Ω της κοινωνίας μας. Ένα παιδί μαθαίνει να κοινωνικοποιείται πηγαίνοντας σε ομάδες είτε είναι μπάσκετ είτε είναι ποδοσφαίρου. Το άθλημα σε μια κοινωνία για να  καταφέρουμε το οτιδήποτε χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια. Τα παιδία το μαθαίνουν αυτό μέσω του αθλητισμού. Οι περισσότεροι γονείς προτρέπουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν να μαθαίνουν κάποιο άθλημα για να κοινωνικοποιούνται, είναι η ανάγκη που έχουμε ως άνθρωποι.

Ο αθλητισμό διαμορφώνει χαρακτήρα. Για παράδειγμα, πάνω απ’ όλα ο Γκάλης, ο Γιαννάκης εκτός από αθλητές ήταν και άνθρωποι και αυτό είναι ένα παράδειγμα για τα παιδιά. Είναι βέβαια, η κληρονομιά που έχει η ομάδα του Άρη. Δεν είναι όμως μόνο οι νίκες, είναι και τα παραδείγματα των ανθρώπων αυτών για τα παιδιά είναι πρότυπο.

Για την συμπάθεια και την αγάπη στην οικογένεια του Άρη

Είναι η αγάπη, είναι η συμπάθεια. Ο Άρης είναι η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, της πόλης μας, της Μακεδονίας μας. Έχω και το αδελφό μου που πηγαίνει στους αγώνες. Αφήνει τις λαϊκές και πάει στους αγώνες. Εγώ να πω την αλήθεια δεν παρακολουθώ αγώνες αλλά τα μαθαίνω από τον αδελφό μου.

Για την αναφορά στον Γκάλη και τον Γιαννάκη

Είχαμε και το All Star Game πριν λίγες μέρες. Εντάξει είναι η ιστορία μας, η κληρονομιά και νομίζω πως όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα αυτό θα είναι σημείο αναφοράς ο Γκάλης και ο Γιαννάκης.

Για το αν είναι σε θέση να διεκδικήσει πράγματα που δικαιούνται ο σύλλογος

Θα λειτουργήσω θεσμικά όπως πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους νόμους. Δεν το συζητώ, εννοείται αυτό. Έχω κάνει και παλιότερα αναφορές και έχω μιλήσει με τον κ. Ψηφίδη. Εγώ είμαι στην διάθεση του συλλόγου οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε κάλεσμα να είμαι εκεί και να συμμετέχω, να ακούσω προτάσεις και να προτείνω πράγματα. Και στη συζήτηση την κατ’ ιδίαν που θα έχουμε αλλά φυσικά αν το θέμα φτάσει και στην Βουλή, σαν βουλευτής με χαρά να προτείνω τις θέσεις του Άρη και να παλέψω γι’ αυτές.

Για τις βουλευτικές εκλογές

Όσον τον δυνατόν γίνουν γρηγορότερα οι εκλογές τόσο καλύτερο για την πατρίδα μας διότι μεγαλύτερη ήττα από αυτή που πάθαμε με το Σκοπιανό σε περίοδο ειρήνης δεν έχουμε πάθει ποτέ με καμία κυβέρνηση. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε για εμάς, την Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα και όσο το συντομότερο γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Τώρα αν προηγηθούν οι ευρωεκλογές, γιατί εγώ είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές, θα πάρουν καθαρά δημοψηφισματικό χαρακτήρα και ο όλος ο κόσμος θα πάει θυμωμένος και θα τους διώξει.

Οι ευχές της

Εύχομαι πάντα νίκες, να είμαστε πάντα ενωμένοι. Ευχή μου είναι το πρωτάθλημα να είναι καθαρό και να φτάσουμε πάντα να έχουμε ένα επίπεδο που είναι η Γερμανία, η Βρετανία. Να έχουμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα που ναι μεν υπάρχουν σκιές ομάδες, ναι μεν υπάρχουν επιχειρηματίες αλλά επιρροή των επιχειρηματιών είναι μόνο μέσα από τις ομάδες.

Εύχομαι επίσης, πολλές νίκες στο ερασιτέχνη Άρη και πολλές συμμετοχές στις ακαδημίες.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button