ΓενικάΠοδόσφαιρο

Λεουτσάκος: “Χαίρομαι για τον Άρη, σοβαρή δουλειά ο Καρυπίδης, Αναστασιάδης υπό κρίση”

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή ” αθλητικό X-Press” με τον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο. Μίλησε για τον Άρη, την ξένη διαιτησία, την Α’ και Β’ κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και για τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδος.

Για την εμφάνιση και πορεία του Άρη στη Super League

Δικαιώνομαι γιατί βάση αγωνιστικής παρουσίας, φιλάθλου, κόσμου και στατιστικής φαίνεται ότι ο Άρης είναι μεγάλο σωματείο και την πρώτη του χρονιά είναι τώρα 6ος. Θα πρέπει και οι μεγάλοι , που είναι από πάνω και βλέπουν τις ομάδες που έρχονται από κάτω ότι και αυτοί αξίζουν το κόπο που κάνουμε και έχουν μια προϊστορία.

Για το κυριακάτικο ντέρμπι

Ήμουν Θεσσαλονίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήμουν καλεσμένος του Θεόδωρου Καρυπίδη. Έχουμε καλές σχέσεις και γενικά έχω καλές σχέσεις με τον Άρη. Είσαστε σε καλό δρόμο με τον κ. Καρυπίδη.

Η ομάδα ήταν πολύ καλή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έγινε πάρα πολύ καλό παιχνίδι για τις ομάδες που υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα. Θεωρώ ότι έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά η ΠΑΕ στο θέμα της οργάνωσης και της ασφάλεια του παιχνιδιού. Εγώ έμεινα ενθουσιασμένος και με την όλη διαδικασία και έδωσα συγχαρητήρια και στον Καρυπίδη και στην ΠΑΕ και στους φιλάθλους.

Έγινε ένα παιχνίδι. Δεν έβαλε το γκολ, το πέναλτι ο Γιουνές. Εντάξει χάθηκε μια ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ είναι έμπειρη ομάδα και πήρε την νίκη.

Αλλά θεωρώ ότι έγινε μέσα σε πολύ αθλητικά πλαίσια που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια.

Αγωνιστικά ήταν φοβερή ατμόσφαιρα, ο κόσμος του Άρη βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του. Παρότι στο τέλος τέλειωσε το παιχνίδι και ήταν χαμένοι, την στηρίξαν την ομάδα και μέχρι το τέλος. Έγινε πολύ καλή δουλειά ξαναλέω η διοίκηση του Άρη.

Ευτυχώς ο κόσμος του Άρη ήταν εγκρατής και σε πολύ καλή κατάσταση, δεν έγινε το παραμικρό. Αυτό αξίζει συγχαρητήρια. Μακάρι και στο δεύτερο παιχνίδι να γίνει έτσι, στην Τούμπα

Για την έκπληξη που έκανε ο Άρης

Μια ομάδα που ήρθε από την Football League και ανέβηκε Super League και πρωταγωνιστεί με την πορεία που κάνει, όπως δείχνει. Έχει κάνει μια πολύ καλή ομάδα η διοίκηση και ο κ. Καρυπίδης και φαίνεται μέσα στο γήπεδο

«Off the record» συζήτηση με τον Θεόδωρο Καρυπίδη

Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε εκεί γιατί ήταν σκασμένος και απογοητευμένος. Εκείνη την στιγμή υπήρχε και ένταση. Το μόνο που έκανα ήταν να τον ευχαριστήσω και να φύγω. Τον πείραξε η ήττα.

Για την φετινή Super League και την ξένη διαιτησία

Δείχνει και βάση στατιστικής ότι έχει περισσότερα εισιτήρια, βοηθάει σε αυτό και η παρουσία του Άρη και του ΟΦΗ. Γίνεται ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Βλέπετε ότι και οι μικρές ομάδες χάνουνε και οι μεγάλες. Όλοι χάνουνε.

Είμαι αντίθετος και το είπα στο συμβούλιο της ΕΠΟ γιατί στο τέλος θα καταντήσουμε στα τοπικά να ζητάμε ξένους. Όπως πάει το πρωτάθλημα στο τέλος θα ζητάμε όλοι ξένους διαιτητές. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι αναγκαίο κακό , εγώ πιστεύω ότι τους Έλληνες διαιτητές μπορούμε να τους εμπιστευτούμε αρκεί να το θέλουμε. Υπάρχει μια παράμετρος όταν έρχεται ένα ξένος διαιτητής σε μια ξένη χώρα να παίξει και θα ξαναφύγει, θα αλλάξει κάτι;

Βλέπω και την αντιμετώπιση και των ποδοσφαιριστών, μόλις σφυρίξει δεν πλησιάζει κανένας. Μόλις όμως σφυρίξει ένας Έλληνας διαιτητής θα πάμε να τον «καταπιούμε». Θεωρώ πως υπάρχουν οι επιτροπές, υπάρχει και η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που πρέπει όλο αυτό να το προστατέψει.

Τότε γιατί έχουμε τις επιτροπές και τις πληρώνουμε για να προσέχουν τους διαιτητές και να τους αξιολογούνε; Ποια η διαφορά στο μεγάλο ντέρμπι να κάνει να παίξει ο ξένος και στο μικρό ο Έλληνας; Εκεί δεν φοβόμαστε αλλά φοβόμαστε στο μεγάλο;

Ή θα εμπιστευτούμε τους Έλληνες διαιτητές ή θα τους καταργήσουμε τελείως. Θα πρέπει να δώσουμε λίγη προσοχή γιατί στο τέλος θα ζητάμε και στα τοπικά πρωταθλήματα θα ξένους. Έχουμε τις επιτροπές επαγγελματικού ποδοσφαίρου που κάνουμε πριν τα συμβούλια να συζητήσουμε. Αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει αλλιώς να μην πληρώνουμε. Γιατί να χρεώνεται η ΕΠΟ και να πληρώνει επιτροπές;

Ποια η διαφορά ένας Έλληνας διαιτητής να παίζει σε ένα απλό παιχνίδι με έναν ξένο να παίζει σε ένα ντέρμπι; Δηλαδή άμα θέλει να κάνει κάτι δεν θα το κάνει στο απλό και θα το κάνει στο ντέρμπι; Ποιος μπορεί να τον κρίνει, ο ξένος θα φύγει δεν θα μείνει εδώ ενώ ο Έλληνας θα μείνει εδώ και θα κριθεί αλλά δεν σου κάνει. Να γίνει η διαιτησία αφού είναι επαγγελματική  και πληρώνεται, να βρεθεί και μια φόρμουλα.

Ευρώπη και τίτλος για Άρη

Μακάρι ότι διεκδικεί να το πάρει. Δείχνει ποδοσφαιρικά ότι έχει μια σοβαρή ομάδα και είναι σε καλό δρόμο. Η πορεία του δείχνει ότι μπορεί να χτυπήσει κάποια πράγματα. Μακάρι να τα πετύχει.

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη και την Εθνική Ελλάδος

Δεν θα κρίνω την πορεία του κ. Αναστασιάδη. Είναι πολλά χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περάσει από ομάδες. Σαφώς και επειδή είναι Έλληνας προπονητής θα πρέπει να τον στηρίξουμε.

Έπεσε το συγκεκριμένο όνομα, έφερε μια πρόταση ο κ. Γραμμένος και το Δ.Σ. Και εγώ σαν Football League και Β’ Εθνική επειδή θέλω να στηρίξω το Ελληνικό στοιχείο και τους Έλληνες παίκτες σαφώς και στηρίξαμε αυτή την επιλογή. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής χρόνια. Αυτό θα το δείξει. Θα πρέπει να τον στηρίξουμε και μακάρι να πετύχει ο άνθρωπος. Δεν μας αναφέρθηκαν άλλοι υποψήφιοι στο συμβούλιο.

Η Εθνική χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και αποφάσισαν. Ήρθε ένα όνομα το οποίο το είχε εξετάσει και ο κ. Γραμμένος και εμείς επειδή είναι και Έλληνας πρέπει να τον στηρίξουμε.

Έχει να δώσει δύο παιχνίδια η Εθνική τώρα και θέλουν να δούνε πως θα πάει στην διάρκεια. Γι’ αυτό μάλλον του κάναν συμβόλαιο ενός χρόνου. Τον πιστεύουνε αλλά επειδή η Εθνική Ελλάδος είναι συλλογική ομάδα και όχι σωματείο και σαφώς θα πρέπει να δούνε κάποια πράγματα. Πως θα γίνει η διαχείριση, πως θα προχωρήσει η ομάδα γι’ αυτό θεωρώ ότι έγινε για έναν χρόνο.

Για την κόντρα με τον κ.Μπαταγιάννη

Ο κ. Μπαταγιάννης έχει τον ίδιο χαρακτήρα με εμένα. Γνωριζόμαστε χρόνια. Εμείς συζητήσαμε ένα θέμα που έχουμε επειδή καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε ζητάμε 4-5 μέρες παράταση να ξεκινήσουν τα μπαράζ πιο μετά. Είχαμε πει όντως ότι όταν τελειώσει το πρωτάθλημα της Super League να τελειώσει και το δικό μας ταυτόχρονα αλλά καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε για τα δικά μας προβλήματα. Και συζητήσαμε αυτό, δεν έγινε κάτι. Πιστεύω στο επόμενο συμβούλιο θα βρούμε μια μέση λύση. Αλλά δεν προλαβαίνουν και στις ημερομηνίες γιατί πέφτει και ο τελικός του Κυπέλλου και πρέπει να έχει τελειώσει λίγο πιο μπροστά. Στο επόμενο συμβούλιο θα βρούμε μια χρυσή τομή. Θα παιχτεί μεταξύ μιας εβδομάδας διαφοράς η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και το πότε θα γίνουν τα μπαράζ, πιστεύω. Εμείς είμαστε οι πιο αδικημένοι και ριγμένοι σε όλα τα θέματα.

Η αγωγή τρέχει, θα το δούμε. Μακάρι να τα βρούμε. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση γιατί είναι πρώτη και δεύτερη τάξη επαγγελματική κατηγορία και δεν γίνεται. Εμείς θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί και να έχουμε και από τους ίδιους συνεργασία.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος

Ξεκινάμε και ευτυχώς πήραν όλοι άδεια από την επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν έχουμε θέματα. Περάσαν όλοι με επιτυχία και θεωρώ πως θα τελειώσουν και όλοι. Αυτή είναι και η ευχή μας, να ξεκινήσουν και να τελειώσουν όλοι, γιατί έχουν και ένα παραπάνω κίνητρο φέτος λόγο της αναδιάρθρωσης ότι του χρόνου κάποιες ομάδες θα είναι οικονομικά καλύτερες. Γι’ αυτό πιστεύω θα γίνει και ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Μακάρι οι ομάδες να βρούνε τον δρόμο τους και ας μην είμαι του χρόνου πουθενά. Η ευχή είναι αυτή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button