Ποδόσφαιρο

Λεάνης: “Δεν μπορεί να εξαγοράζονται όλα στον αθλητισμό”

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Λεάνης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αυτό είχε γραφτεί σε ένα σάιτ, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το θέμα ανεξάρτητα με οπαδικά δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ και με κανέναν σύλλογο, το θέμα είναι πολιτικό και δεν μπορούν να καταλάβουν τις κοινωνικές και αθλητικές προεκτάσεις του.

Από την στιγμή  που υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες στο ποδόσφαιρο και κατακλύζεται συγκεκριμένα από επιχειρηματίες γενικώς το Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτοί έχουν ως όχημα τους συλλόγους για να κατευθύνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες αυτό είναι ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα.

Εμείς ερχόμαστε από δίπλα, για να παρατηρήσουμε με ψυχραιμία το φαινόμενο αυτό. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι σαφέστατα και σε άλλες χώρες εμπλέκονται επιχειρηματίες αλλά να μην ξεχνάμε ότι τα μεγέθη των ομάδων στο εξωτερικό είναι πολύ διαφορετικά και απευθύνονται σε μια αγορά τεράστια, οι Ελληνικές ομάδες δεν έχουν την δυνατότητα αυτή, οπότε υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Να διευκρινίσω κάτι, δεν καταγγέλλω κάτι, απλά καταγράφω το ίδιο παράδειγμα το ζήσαμε και εμείς με την περίπτωση του Λάσκαρη κάτι ανάλογο, με την έννοια ότι ήταν ένα επιχειρηματίας που μπορεί να αγαπούσε τον Άρη και να τον ήθελε, αλλά πίσω από τον Άρη κρυβόταν επιχειρηματικές του δραστηριότητες για οτιδήποτε είχε δημιουργήσει ο ίδιος πέρα του νόμιμου και τον είχε σαν ασπίδα.

Αν κοιτάξουμε παλαιότερα θα δούμε ότι χαρακτηριστικό όλων των φιλάθλων με τις ιδιαιτερότητες του στη Θεσσαλονίκη πάντα τον επενδυτή τον αντιμετώπιζαν και ο φίλαθλος κόσμος και η κοινή γνώμη με μια επιφύλαξη και αυτό ήταν καλό, που υπήρχε ο καθένας έχοντας πολύ ψηλά την ομάδα του και στην διαδρομή αμβλύνθηκε ότι έχουμε μια αγάπη αλλά δεν θα μας αγοράσεις κιόλας. Έχουμε την αγάπη μας, την τρέλα μας και εσύ θα κάνεις την δουλειά σου αλλά θα σεβαστείς και εμάς, αυτό το πράγμα λόγω στέρησης τίτλων διακρίσεων, αυτό δημιούργησε απωθημένα στην Θεσσαλονίκη και φτάσαμε ότι οι ομάδες στην Θεσσαλονίκη πάντα εκπροσωπούσαν το αντίβαρο απέναντι στην μητρόπολη, αυτό έκρυβε μέσα του μια υγεία, είχε την ηθική υπόσταση του επαρχιώτη αλλά όχι με τον γεωγραφικό όρο αλλά με τον ηθικό.

Εγώ έχω κάποιες αρχές και αξίες που κουβαλάω και μένουν αδιαμφισβήτητες και έρχεται ο κάθε Ζουράρις να πει ακατανόητες μπούρδες και εγώ να πιστεύω σαν τον ιθαγενή επειδή του δείξανε τζαμάκια τα πήρε για διαμάντια, δεν μπορεί να απολογείται κανένας οπαδός του Άρη, για τον κάθε επιχειρηματία για τις ακρότητες του και για τις άσχημες ενέργειες του.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε συνολικά και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά, το ζήτημα είναι ότι πρέπει να τα κοιτάμε οπαδικά χωρίς την διάθεση να καταργήσεις τα αντανακλαστικά  φιλάθλου που ο καθένας έχει μέσα του αν το κάνεις αυτό ο οπαδισμός μετατρέπεται σε κάτι αρνητικό, σε μια στείρα έννοια που το μόνο που μπορεί να παρέχει είναι αρνητικότητα.

Τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει ο κύριος Σαββίδης, από το να εκθέσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μια προτίμηση οπαδική, αλλά μέχρι εκεί. Το πολιτικό είναι ότι εμείς πλέον έχουμε συνηθίσει να μας αγοράζουν να μην ξεπουλιόμαστε με το παραμικρό , ο καθένας έχει την τιμή που αγοράζεται και κάποιοι έχουν μια τιμή και δεν πουλιούνται.

Όλοι όσοι έχουμε παιδιά, τώρα βλέπουμε το πόσο προνομιούχοι ήμασταν το να μπορούμε να παίζουμε χωρίς να πληρώνουμε. Το παιδί πρέπει να μάθει ότι σε αυτό το σύστημα που ζει, όλα αγοράζονται, πάει για να παίξει και πρέπει σαν γονιός να πληρώσεις. Ο αθλητισμός δεν είναι κάτι που θα πρέπει να πληρώνεις αλλά να σε ψυχαγωγεί και να είναι ελεύθερο.

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι Άρης- ΠΑΟΚ:

Το σημερινό παιχνίδι εκτός από το αγωνιστικό του πλαίσιο έχει και το έξω αγωνιστικό του, οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν την βαρύτητα των ευθυνών τους σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και  δυστυχώς πέφτει σε αυτούς το βάρος, αλλά από την άλλη μεριά ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο Άρης είναι στο στόχαστρο και πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα χωρίς καμία υπερβολή. Υπάρχουν παγίδες που δεν θέλουν τον Άρη να πάρει αυτά 2 παιχνίδια, μπορεί σοβαρός να πάρει το παιχνίδι και στα ίσα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button