Γενικά

Λαοθάλασσα στο «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά» (video)

Η επέτειος των 100 χρόνων της Μεγάλης Πυρκαγιάς του 1917, που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης και οδήγησε στην αναγέννησή της, αποτέλεσε το αντικείμενο του πολυθεάματος «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά», το οποίο εξελίχθηκε στη όλη της Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στη πλατεία Αριστοτέλους αλλά και στο κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργανωτές η Parallaxi, ο Δήμος Θεσαλονίκης και η ΔΕΘ-Helexpo, 30 φορείς και ομάδες, 200 συμμετέχοντες καλλιτέχνες και 250 εθελοντές.

Η έναρξη έγινε στην Πλατεία Μουσχουντή, στην Άνω πόλη, εκεί όπου ξεκίνησε η φωτιά από ένα σπίτι η συνέχεια στην οδό Εδέσσης, που γλύτωσε από τη μήνη της πυρκαγιάς.

Η κορύφωση της ημέρας στην πεζοδρομημένη, λόγω της ημέρας, παραλιακή Λεωφόρο Νίκης. Μπροστά από το κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 63) στο σημείο που σταμάτησε η πυρκαγιά μετά από 32 ώρες που έκαψε την πόλη, ένα γιγάντιο video mapping και ηθοποιοί προσπάθησαν να δώσουν κάποια στοιχεία από το ιστορικό γεγονός ενώ ακούστηκε το όραμα του E. Εμπράρ.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους μια τεράστια μακέτα που αποτύπωνε την όψη της παραλίας τον καιρό της πυρκαγιάς, παίρνει φωτιά και ολοκληρώνει με συμβολικό τρόπο την μεγάλη αυτή διαδραστική γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη της πόλης.

Το πολυθέαμα “Έγινε η σπίθα πυρκαγιά” ενώ συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου άφησε ανάμικτα συναισθήματα στον κόσμο που την παρακολούθησε. Ίσως οι διοργανωτές δεν περίμεναν τόση μεγάλη προσέλευση κόσμου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button