Ποδόσφαιρο

Λαμία-Άρης: Μικρή προϊστορία, όμως τα έχει όλα!

Μικρή προϊστορία ανάμεσα σε Άρη και Λαμία στην έδρα των Φθιωτών, ωστόσο τα έχει όλα!

Άρης και Λαμία συναντιούνται στην πόλη της Στερεάς Ελλάδας για πέμπτη φορά, στο πλαίσιο σήμερα της 14ης αγωνιστικής της Super League 1 ενώ η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση είχε διεξαχθεί πριν από περίπου 25 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, την σεζόν 1995-96 και για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετώπισαν εκτός έδρας την Λαμία ενώ μάλιστα έφυγαν νικητές πετυχαίνοντας το “διπλό” κερδίζοντας με 0-1.

Η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων ήρθε πολύ αργότερα, στις 05/02/2017, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη, με 1-0. Ήταν ένα ματς όπου ο διαιτητής Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, με τα πολλά λανθασμένα σφυρίγματά του, είχε εκνευρίσει τους παίκτες του Άρη. Παρ’ όλα αυτά, οι “κιτρινόμαυροι” θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει την ήττα, αλλά ο Καπνίδης αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα στις καθυστερήσεις, με το 1-0, να παραμένει μέχρι τέλους.

Την επόμενη χρονιά, όταν ο Άρης επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία, είχε την Λαμία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι “κιτρινόμαυροι” στις 27 Αυγούστου 2018 επικράτησαν με το εμφατικό 0-3 στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την… επιστροφή τους στη φυσική τους θέση!

Τελευταίος αγώνας του Άρη κόντρα στη Λαμία εκτός έδρας ήταν την περσινή χρονιά, στις 22 Φεβρουαρίου 2020 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, έκανε μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών το 2-2 με τα γκολ των Ιντέγε και Λάρσον, όμως δεν κατόρθωσε να κάνει την ολική ανατροπή και να φύγει νικητής.

Σήμερα, ο Άρης βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς εν αντιθέσει με την Λαμία που είναι στην τελευταία θέση με μόλις 2 βαθμούς. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πρέπει να… “καθαρίσουν” από νωρίς το παιχνίδι που φαινομενικά μοιάζει εύκολο αλλά μπορεί να κρύβει “παγίδες” και να συνεχίσουν την πορεία πρωταθλητισμού που κάνουν την φετινή σεζόν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button