Μπάσκετ

Λάρισα – Άρης 92-78: Απογοητευτικός και κάκιστος αμυντικά

Μία απογοητευτική εμφάνιση του Άρη στη Λάρισα υποχρέωσε τους «κίτρινους» στη δεύτερή τους ήττα στο πρωτάθλημα από τη νεοφώτιστη Θεσσαλική ομάδα.

«ΠΛΗΓΗ» Η ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Με ένα μέτριο -σε απόδοση- ξεκίνημα, ο Άρης με σημαντικά τρίποντα Γκετσεβίτσιους και δύο συνεχόμενα goal-foul του Ντραγκίσεβιτς, είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου το προβάδισμα. Αμυντικά άφηνε πολλούς χώρους στον αντίπαλο και ιδίως αρκετά ελεύθερα σουτ, πράγμα που κράτησε τη διαφορά χαμηλά, για να λήξει η πρώτη περίοδος 21-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν άσχημα στο παιχνίδι καθώς παρά τη διαφορά έξι πόντων επέτρεψαν τους γηπεδούχους να προηγηθούν με τρεις (32-29), πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου συνέχισε να δέχεται εύκολα καλάθια εντός και εκτός περιφέρειας επιτρέποντας τη Λάρισα να έχει τα ηνία του σκορ. Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, ο Γκετσεβίτσιους έδωσε «ανάσα» στον Άρη μειώνοντας με τρίποντο (44-41) και στην επόμενη φάση πετυχαίνοντας 2/2 βολές για το 44-43.

ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΛΗΡΩΣΕ»

Με το χείριστο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους «κίτρινους». Τρεις συνεχόμενες επιθέσεις των φιλοξενούμενων, συνοδεύτηκαν με λάθη που κατέληξαν σε καλάθι για τον Ερμή Αγιάς, ο οποίος διεύρυνε τη διαφορά, με σερί 11-0 (57-50), έξι λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Μιλόσεβιτς, Ντραγκίτσεβιτς και Γκετσεβίτσιους έδινα «λύσεις» επιθετικά στα 26′, όμως η αμυντική λειτουργία του Άρη, με πολλά χαμένα ριμπάουντ δεν τον άφηνε να περάσει μπροστά στο σκορ.

Με ελεύθερα σουτ η Λάρισα «προστάτευε» τη διαφορά των οκτώ πόντων (85-77) τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και οι κακές επιθετικές επιλογές της ομάδας του Μαρκόπουλου δεν βοήθησαν στην ανατροπή του σκορ.

Ένα τρίποντο των γηπεδούχων στα 39′ επέκτεινε τη διαφορά στους 10 (88-78) και έβαλε τη Λάρισα ένα «βήμα» από την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button