Ποδόσφαιρο

Κύπρος: Έφτασε η ώρα τελικής απόφασης – Η ΚΟΠ αποφασίζει συνέχιση ή διακοπή

Η ώρα της τελικής απόφασης για το μέλλον της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου έχει φτάσει. Σήμερα το πρωί συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ για τη λήψη της οριστικής απόφασης κατά πόσον θα συνεχιστούν ή αν θα διακοπούν οριστικά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Η ομοσπονδία ετοίμασε το πρωτόκολλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην επιδημιολογική ομάδα στη συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασιάδη, αλλά προέκυψαν αρκετά ζητήματα ως προς τους όρους επανέναρξη της σεζόν. Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο βασικοί όροι από το πρωτόκολλο της ομοσπονδίας που «συγκρούονται» με το προεδρικό διάταγμα για τις φάσεις χαλάρωσης των μέτρων αλλά και των οδηγιών από την επιδημιολογική ομάδα.

Ο πρώτος όρος αφορά στη περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα σε ποδοσφαιρική ομάδα. Η ομοσπονδία συμπεριέλαβε στο πρωτόκολλο της πως θα μπαίνει σε καραντίνα μόνο το άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό για εφτά μέρες.  Ωστόσο, οι επιστήμονες διαφώνησαν έντονα, όπως επίσης και η κυβέρνηση, καθώς στο διάταγμα ορίστηκε όπως μπουν σε καραντίνα κι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το άτομο θετικό στον ιό (άρα όλη η ομάδα στην περίπτωση του ποδοσφαίρου), για 14 μέρες.

Ο δεύτερος όρος για τον οποίο διαφώνησαν οι δύο πλευρές, είναι στο αίτημα της ομοσπονδίας για μερική χρήση των αποδυτηρίων και γυμναστηρίων από τις 18 Μαΐου, όταν δηλαδή θα αρχίσουν και οι ομαδικές προπονήσεις. Ωστόσο, βάση διατάγματος, οι κλειστοί χώροι εκγύμνασης, δηλαδή τα γυμναστήρια και τα αποδυτήρια, να ανοίξουν στην τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, δηλαδή στις 9 Ιουνίου.

Τα πιο πάνω είναι τα κύρια σημεία στα οποία οι δύο πλευρές διαφωνούν και φαίνεται πως είναι αρκετά, ώστε να βάλουν τέλος σήμερα στο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα καθοριστούν βάσει βαθμολογικής κατάταξης μέχρι το σημείο της διακοπής. Δηλαδή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρεθεί η Ομόνοια (χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή) και σε αυτά του Γιουρόπα Λιγκ η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button