Ποδόσφαιρο

“Κόσμος από διάφορες χώρες ρωτούσε να μάθει για τον Άρη, για τον κόσμο της ομάδας και για το τι αντιπροσωπεύει”

Στο Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή “Box To Box” φιλοξενήθηκε ο φίλος της ομάδας από την Αυστραλία, Γιώργος ο οποίος είναι μέλος του Aris Melbourne Club το οποίο και πρωταγωνίστησε στο φεστιβάλ Antipodes που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Μελβούρνη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά, για το συγκεκριμένο φεστιβάλ:

Το φεστιβάλ Antipodes είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Αυστραλίας και προσελκύει περίπου στο εκατό χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον πλανήτη. Φέτος δεν είχαμε τόσο κόσμο γιατί λόγω covid δεν προλάβαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Με τα παιδιά από το σύνδεσμο κάναμε τεράστια προσπάθεια και είχαμε το δικό μας περίπτερο, ήρθανε μέχρι και Έλληνες υφυπουργοί. Έχουμε πλέον αναγνωριστεί ως το επίσημο fan club του Άρη στην Αυστραλία.

Για τα σχόλια που δέχτηκαν για το περίπτερο του Άρη:

Αυτή ήτανε και η μεγαλύτερη χαρά μας γιατί ερχότανε κόσμος ο οποίος δεν ήξερε καν τι είναι ο Άρης απλά βλέπανε όλα όσα είχαμε στήσει, ήτανε Κινέζοι, Ινδοί. Βλέπανε την οθόνη που είχαμε και δείχναμε στιγμές από αγώνες του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και όλοι ρωτούσανε τι είναι αυτό επειδή δεν έχουνε γνωρίσει το ελληνικό οπαδικό στοιχείο. Μάλιστα ήρθε κάποιος από την Αργεντινή και ρώτησε να μάθει αν αυτός είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος ρωτούσε συνεχώς για την ομάδα, για τον κόσμο της αλλά και για το τι αντιπροσωπεύει.

Για το αν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το τι είναι ο Άρης:

Δεν είναι οτι απλά περνούσαν, ρωτούσαν να μάθουν τι είναι αυτό που βλέπουνε. Εντυπωσιάστηκαν από την κερκίδα, το κλίμα του γηπέδου και με ρωτούσανε γιατί φωνάζανε, νιώθανε τον παλμό του γηπέδου μας που είναι κάτι ξένο γι αυτούς. Υπήρχανε και κάποιοι που γνωρίζανε τον Άρη και πως είναι ο Θεός του πολέμου. Έχουμε και μία ομάδα εδώ τον Άρη Σπρίνγκβεϊλ, που είναι ένα προάστιο στην Μελβούρνη το οποίο υιοθέτησε το όνομα του Άρη. Είχε έρθει και ο Ντίνος Κούης όταν έπαιζαν ένα φιλικό με μία αυστραλέζικη ομάδα, πρέπει να ήταν γύρω στο ’70 οπότε γνωρίζουνε και αυτόν. Όμως το μεγαλύτερο όνομα το οποίο γνωρίζουν και έχει περάσει από τον Άρη είναι ο Νίκος Γκάλης.

Για τον σύνδεσμο του Άρη στην Αυστραλία:

Ο σύνδεσμος μας δεν είναι απλά σύνδεσμος μίας ομάδας κάνουμε και κοινωνικό έργο, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη. Αυτή τη φορά πήραμε κάποια μπλουζάκια προκειμένου να προσφέρουμε την βοήθεια μας στην Κατερίνα που το είχε πρόβλημα και το χρειαζότανε.

Για το τι τους είπαν οι Έλληνες αλλά και οι πολιτικοί οι οποίοι πέρασαν από το περίπτερο:

Οι πολιτικοί ήρθαν απλά για να πούνε πως ήρθαν, οι Έλληνες μας έδιναν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάναμε και που διαφημίζουμε τον Άρη ακόμη και στην Αυστραλία. Είχε έρθει κάποιος που έχει μεγαλώσει στην Αυστραλία και είχε την Ελλάδα σαν ιδέα ,ξαφνικά βλέπει μπροστά του μία ομάδα που μου ανέφερε πως του την είχε πει ο παππούς του και πως ήτανε από την Θεσσαλονίκη. Δώσαμε τα μπλουζάκι με το λογότυπο μας σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο και από όλες τις εθνικότητες.

Για τον Άρη Σπρίνγκβαλ:

Είναι σημαντικό να παίζουνε παιδιά στην συγκεκριμένη ομάδα γιατί μετέπειτα θα θελήσουν να αναζητήσουν τις ρίζες του συλλόγου και θα ανακαλύψουν τον Άρη Θεσσαλονίκης οπότε ξαφνικά θα γίνει Αρειανό και εν θα το καταλάβει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button