Ποδόσφαιρο

Κωνσταντινίδης: «Ο Άρης πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο τα λάθη του, τώρα πρέπει να δικαιωθεί – Όλα ξεκινούν από την ΕΠΟ»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφιαιρστής του Άρη αλλά και πρώην γενικός αρχηγός των ακαδημιών της ομάδας, μίλησε ως Πόντιος φυσικά για τα 101 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων Πόνοτυ ενώ αναφέρθηκε φυσικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι «κιτρινόμαυροι» προτείνοντας μια λύση στην οποία καίριο ρόλο θα παίξει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Ποιες είναι οι σκέψεις σου με αφορμή και την σημερινή μέρα;

Φυσικά σήμερα, είναι ημέρα μνήμης, βαθιά σημαδιακή. Έγινε μια μεγάλη Γενοκτονία και πρέπει επιτέλους και αυτή να αναγνωριστεί όπως και των Αρμενίων, διότι ξεκληρίστηκε πάρα πολύς κόσμος. Ήταν απίστευτο, βλέπουμε κάποιες εικόνες τώρα και μέσω διαδικτύου και αντιλαμβάνεσαι την σκληρότητα και την βαρβαρότητα που βίωσαν τότε.

Είχες ιστορίες από την οικογένεια σου εσύ;

Ο ένας από τους δύο παππούδες μου που δεν τον πρόλαβα, ήταν από την Τραπεζούντα. Έχουμε κάποιες ιστορίες και εμείς σαν οικογένεια.

Είχες συστρατευθεί και εσύ τότε με την εκκαθάριση της ΠΑΕ σωστά;

Μα ήμουν μέσα και εγώ μαζί με άλλα δύο άτομα, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο, τον Λάκη Κλεόπα. Τραβήξαμε τόσα, φτάσαμε σε σημείο να τα ανατρέψουμε όλα, να πέσει κατηγορίες η ομάδα, να τρέχουμε από εδώ και εκεί χωρίς να υποτιμούμε τις πόλεις και τα χωριά με τα οποία παίζαμε, αλλά όπως και να το κάνεις δεν αρμόζει αυτή η κατάσταση στον Άρη. Περάσαμε όλο αυτό, δημιουργήθηκε μια καινούργια ΠΑΕ και ξαφνικά έχουμε μπροστά μας αυτό, δεν γίνεται.

Ο Άρης τα λάθη του τα πλήρωσε…

Μόνο τα πλήρωσε; Ακόμη τα έχουμε και τα βιώνουμε στο «πετσί» μας. Το ζήσαμε πολύ έντονα και το θυμόμαστε και πολύ καλά μάλιστα, δεν μπορούμε να το ξεχνάμε και δεν πρέπει προκειμένου να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Δηλαδή περάσαμε όλα αυτά για το τίποτα; Για να επιστρέψουμε πάλι σε εκείνα που έγιναν πριν τέσσερα χρόνια;

Ήσουν στην τελευταία διοίκηση σωστά;

Ναι με τα δύο άτομα που ανέφερα πριν, τους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Λάκη Κλεόπα. Υπογράψαμε για όλα τα χρέη ώστε να πέσει η ομάδα και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μέσα σε 2-3 χρόνια, μια νέα «καθαρή» ΠΑΕ.

Αυτή την στιγμή έχετε ευθύνες;

Φυσικά, αφού συνέχεια γίνονται δικαστήρια. Ο Κλεόπας έχει συνεχώς δικαστήρια, κάθε μέρα ζητάνε, αφού δεν έκλεισε ακόμη το θέμα.

Είναι σε κίνδυνο τα περιουσιακά σας στοιχεία;

Αυτό το θέμα μέχρι στιγμής εμάς δεν μας πολύ «αγγίζει» αλλά είναι μπροστά ο Κλεόπας. Άνθρωποι έχουν θέματα με την δικαιοσύνη, έγινε ολόκληρο θέμα. Μπήκαν σε μια διαδικασία τόσα άτομα και ανέλαβαν κάποια πράγματα για να έχουμε μετά από 2-3 χρόνια μια καινούργια ΠΑΕ, όπως και ξεκίνησε με τον κύριο Καρυπίδη.

Με βάση τους νόμους του κράτους πάντα.

Εννοείται αυτό, τι να κάναμε; Μέχρι και τρίτη εθνική φτάσαμε, υπάρχει πιο σκληρό πράγμα από αυτό; Την μια χρονιά να παίζεις Ευρώπη και την άλη να είσαι γ’ εθνική. Και ακόμη δεν έκλεισε εκείνο το θέμα, δεν έχει τόση σημασία βέβαια αν και κάποια στιγμή θεωρώ πως θα πρέπει να το «τρέξει» λίγο ο πρόεδρος. Εκείνο το θέμα όμως, δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας τώρα. Από τον «παλιό» πρέπει να τα διεκδικήσουν. Οτιδήποτε παλιό έρχεται, πηγαίνει απευθείας εκεί για να μην έχει πρόβλημα η καινούργια ΠΑΕ.

Άρα και εσύ είσαι της άποψης ότι θα πρέπει να υπάρξει δικαίωση;

Η δική μου φωνή είναι και η πιο δυνατή! Εγώ ήμουν μέσα σε αυτό, το έχω ζήσει ασχέτως που δεν το λέμε. Ο Άρης πλήρωσε πολύ σκληρά τα λάθη του, όσο πιο ακριβά γίνεται ειδικά για μια ομάδα σαν αυτόν.

Καλείς λοιπόν τους κυβερνητικούς παράγοντες να αποδώσουν δικαιοσύνη;

Επιτέλους ναι, γιατί το πόβλημα από εκεί ξεκίνησε. Σαφώς είχαμε και εμείς περίδιο ευθύνης αλλά από εκεί ξεκίνησε, με τον ρόλο της ΕΠΟ κτλ. Δεν είναι τυχαίο που «έφαγε» η ΕΠΟ πρόστιμο και όχι εμείς, αφού από εκεί ξεκινάει. Εμείς με εκείνους τους κανόνες πηγαίνουμε, όχι με δικούς μας. Η κυβέρνηση πρέπει να μπει εγγυήτρια για τον Άρη, προκειμένου οτιδήποτε ποσό βγει από την δίκη και για να μην ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο, να δίνει κάποια χρήματα λίγο λίγο. Λέμε για παράδειγμα ότι μένουν 1.000.000 ευρώ, να μπει εγγυητής το κράτος, να εξοφλίσει και να ξεμπερδεύει με αυτό το θέμα. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, θέλουμε την βοήθεα του κράτους με ενεργό ρόλο.

Άυτό που λες δεν έχει ειπωθεί ξανά.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι καθαρά σκέψη δική μου απλώς το συζητούσα με έναν φίλο μου και τώρα που μού δίνεται η ευκαιρία το αναφέρω. Ναι, το χειρότερο σενάριο είναι ο Καρυπίδης να αναγκαστεί να πληρώσει τις παλιές «αμαρτίες». Εγώ προτείνω να μπει «μπροστά» το κράτος λέγοντας πως ο Άρης θα δίνει το τάδε ποσό κάθε χρόνο για να μην ζοριστεί και μέσα στην αγωνιστική χρονιά. Για να μην πληρώσει δύο φορές το ίδιο λάθος.

Πως θα βιώσουμε την επιστροφή στην πραγματικότητα με άδειες κερκίδες;

Αυτό είναι άσχημο. Η ομάδα αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα, θα είχε πέντε ντέρμπι στην έδρα της και ενδεχομένως έναν τελικό κυπέλλου. Φαντάσου τι θα κερδίζαμε και εμείς ως φίλαθλοι αλλά φυσικά και η ομάδα στο οικονομικό και… υπαρξιακό κομμάτι σχετικά με το όραμα που έχει η ομάδα, να ανεβαίνει «σκαλοπάτια» κάθε χρόνο. Θα ήταν η πιο ωραία ανταμοιβή για όλους και για τους παίκτες και για εμάς αυτά τα παιχνίδια. Και ξαφνικά γίνεται αυτό.

Ενώ το 2020 ξεκίνησε με πολύ καλές προϋποθέσεις.

Ναι γιατί πλέον έχουμε γίνει μια ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Θα δούμε όμως τώρα τι θα γίνει αν και έχουμε δείξει ότι και στα δύσκολα εμείς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, μακάρι να νιώθουν έτσι και οι παίκτες αν και είναι άσχημο να παίζεις σε άδειο γήπεδο, καλύτερα να παίζεις σε ένα «καμίνι» και ας σε βρίζουν. Πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε, όλτα τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα, δείχνουν ότι τους αρέσει που είναι εδώ, στην ομάδα μας και κάποιοι που είχαν σκέψεις για να φύγουν, πρέπει να το ξανασκεφτούν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button