Ποδόσφαιρο

Κωνσταντινίδης: «Να κερδίσουμε με ένα καθαρό σκορ – Παινχίδι υπομονής το σημερινό – Τώρα πρέπει να είμαστε πιο συσπειρωμένοι σαν Άρης από ποτέ»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Ο πρώην παίκτης των «κιτρινόμαυρων» που έπαιζε με την ψυχή του και τα έδινε όλα, ήταν κοντά στην ομάδα μέσα από πολλά πόστα, μίλησε για τον σημερινό αγώνα του Άρη κόντρα στον Ατρόμητο για το Κύπελλο ενώ φυσικά τόνισε το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου που πάντα «έβαζε πλάτη» στα δύσκολα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Θέλουμε την πρόβλεψη σου για το σημερινό παιχνίδι..

Εγώ θέλω να κερδίσουμε με ένα καθαρό σκορ με μηδέν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το Κύπελλο είναι διαφορετικό από τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, εδώ πρόκειται για δύο μόνο αγώνες. Αν και όταν είμαστε στριμωγμένοι στα δύσκολα δεν μας φοβάμαι να πω την αλήθεια, δεν φοβάμαι την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος, είμαστε καλά σαν ομάδα, σχεδόν όλοι οι παίκτες έχουν επιστρέψει. Το πιο σημαντικό είναι να μπούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, να έχουμε μηδέν παθητικό το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες αυτό. Πρέπει να μουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους αγώνες γιατί όπως είπαμε είναι και διαφορετικό παιχνίδι.

Συμφωνείς με την άποψη ότι δεν πρέπει αυτή η «δίψα» για την κατάκτηση να «πνίξει» τον Άρη;

Σήμερα το παιχνίδι θέλει υπομονή και όχι βιασύνη, να κερδίσουμε με ένα καθαρό σκορ, να έχουμε πρώτα απ’όλα εμείς την νίκη. Τα παιδιά γνωρίζουν, δεν θα είναι αγχωμένα, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είπαμε ότι είναι διαφορετικό από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος.

Δεν πρέπει να αγχωθεί η ομάδα αν δεν έρθει νωρίς το γκολ;

Όχι βέβαια, θα είναι παιχνίδι υπομονής. Έτσι και αλλιώς ο Άρης βάζει γκολ ειδικά όταν έχει το μηδέν εδώ μέσα. Είναι δύσκολο να μην βάλουμε γκολ μέσα στην έδρα μας. Η ομάδα θα πιέσει και όταν πιέζει ο Άρης είναι καλή, δεν αφήνει τον αντίπαλο να πάρει «ανάσα», εκεί λοιπόν χρειάζεται να είμαστε αποτελεσματικοί για να βάλουμε το γκολ.

Φέτος σε αντίθεση με πέρσι στα παιχνίδια με τους πιο «δύσκολους», τα πήρε σχεδόν άριστα..

Ναι ακριβώς. Φέτος χάσαμε πολύτιμους βαθμούς από ομάδες που χωρίς να θέλω να τις υποτιμήσω, ήταν κατώτερες από εμάς. Χάσαμε τους πόντους από την μέση και κάτω, όχι από την μέση και πάνω.

Η ομάδα έχει πλέον μια ταυτότητα, «έργο» που οφείλεται στον προπονητή. Συμφωνείς;

Μα φυσικά φαίνεται πως γίνεται κάτι διαφορετικό, πάμε πολύ καλά με αυτόν τον άνθρωπο στον πάγκο και φυσικά ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια, να μπει πλέον στο «πετσί» της ομάδας ο προπονητής αλλά και οι παίκτες. Εμείς φυσικά απ’έξω θα βοηθάμε όπως μπορούμε και όπως πάντα να γίνεται ένα ενιαίο πράγμα. Θέλει υπομονή και δουλειά αυτό, φαίνεται ότι συμβαίνει κάτι πολύ όμορφο, απλώς θέλει χρόνο.

Και ο χρόνος πιέζει με αλεπάληλα παιχνίδια..

Όταν έχεις στόχους και είσαι μεγάλη ομάδα, θα είσαι συνεχώς υπό πίεση. Όταν έρχονται παίκτες στον Άρη πρέπει γνωρίζουν ότι υπάρχει πίεση, όχι κερδίσαμε την μια Κυριακή και την άλλη χάνουμε και δεν πειράζει, δεν γίνεται έτσι.

Άρα παίζει ρόλο και η φανέλα;

Μα φυσικά και η φανέλα και ο κόσμος αυτής της ομάδας. Είναι ίδιο να παίζεις με 1000 άτομα στο πλευρό σου και ίδιο να παίζεις με 15000; Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Και η ομάδα έχει απαιτήσεις.

Σήμερα προβλέπεις γεμάτο γήπεδο;

Σήμερα το γήπεδο είναι απαραίτητο να είναι γεμάτο. Εγώ κάθε μέρα ακούω ραδιόφωνο και όλοι λένε πως θέλουν το Κύπελλο. Σήμερα δεν πρέπει να το λένε μόνο, αλλά πρέπει να έρθουν ασχέτως καιρού. Όλοι αυτό λένε, εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε το δικό μας κομμάτι, δηλαδή να γεμίσουμε το γήπεδο.

Αυτό ακριβώς λέει και ο Μίχαελ Ένινγκ..

Μα πρέπει να είμαστε στο γήπεδο, γιατί είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Άσχημη μέρα μεν αλλά οι περισσότεροι θεωρώ πως μπορούν να έρθουν. Αξίζει φυσικά, αυτή είναι η θυσία μας από πλευράς μας. Ο καθένας όσο μπορεί και με τον τρόπο του. Όταν βάζεις λίγο-λίγο σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Άρης, μετά γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί.

Τι έχεις να πεις γι’αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Αυτά εμάς σαν Άρης, μας συσπειρώνουν πιο πολύ. Εγώ το ακούω και από τον κόσμο αυτό. Εμείς πρέπει πρώτα να κοιτάμε να κάνουμε το δικό μας «κομμάτι» καλύτερο και δυνατότερο. Το «δυνατό» πηγαίνει και το αγωνιστικό αλλά και το εξωαγωνιστικό. Όσο δυναμώνουμε, ο σύλλογος που λέγεται Άρης θα γίνεται πιο δυνατός.

Είσαι και μέλος του Δ.Σ του Ερασιτέχνη..

Εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, είμαι και κοντά στον Ερασιτέχνη. Πάντα ο Ερασιτέχνης βοηθούσε τον σύλλογο, γιατί είναι η «μαμά» του συλλόγου, χάρισε χρήματα και στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ. Αυτά τώρα μας δυσκολέυουν, όπως και κάποιες ατασταλείες που έγιναν. Ο κόσμος βοηθούσε και βοηθά πάρα πολύ, όταν ο καθένας βάλει ένα μικρό κομματάκι με την συνδρομή του στον Ερασιτέχνη, βοηθάει. Γίνονται πράγματα, προσπάθειες. Το οικονομικό κομμάτι είναι δύσκολο. Η ετήσια συνδρομή είναι 20€, θεωρώ ότι μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει.

Να συσπειρωθεί η ομάδα και ο κόσμος για να γίνει δυνατότερη, αυτό είναι και το δικό σου μήνυμα.

Μα έτσι είμαστε τώρα, μπαίνουμε στα play off. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο συσπειρωμένοι από ποτέ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button