Μπάσκετ

Κωνσταντινίδης για Φιτζπάτρικ: «Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Άρης – Καλύτερος από Γκάγκιτς»

Ο πρώην προπονητής του Ρεθύμνου, Τόνι Κωνσταντινίδης, μίλησε στο Yellow Radio 92.8 για τ Φιτζπάτρικ

Όλα όσα είπε στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» και στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πως πάει η ομάδα του:

Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά. Ξεκινήσαμε ιδανικά το πρωτάθλημα με 4 στα 4 παρόλο που είναι μια ομάδα με πολύ νεαρά παιδιά είτε είναι αμερικάνοι, είτε ντόπιοι και με πολύ χαμηλό μπατζετ. Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Την τελευταία αγωνιστική, την περασμένη Παρασκευή γνωρίσαμε την πρώτη μας ήττα από την ΑΕΚ δεν είμασταν υπό των περιστάσεων όσον αφορά την αγωνιστική μας παρουσία. Ήταν δεδομένο ότι θα ερχόταν η ήττα και μας κάνει καλύτερους, για να δούμε τις αδυναμίες μας και τι πρέπει να δουλέψουμε. Ο δρόμος πάντως είναι μακρύς. Είμαστε όμως απόλυτα ευχαριστημένοι.

Για την θητεία του στο Ρέθυμνο και την συμφωνία του Άρη με το Φιτζπάτρικ:

Η χρονιά που ήμουν εγώ προπονητής του Ρεθύμνου ήταν καλή για όλα τα παιδιά. Δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό ρόστερ με πλήρη ισοροπία σε όλες τις θέσεις που μπορούσαν να υποστηρίξουν και επιθετικά και αμυντικά αυτό που θέλαμε. Έτσι μέσα από την σκληρή δουλειά και τα δεδομένα που προανέφερα τα παιδιά βγάλανε 100% των δυνατοτήτων, της ποιότητας και των ικανοτήτων τους και ήταν δεδομένο ότι θα είχαν και καλά αποτελέσματα. Για να είμαι και ειλικρινής με ξάφνιασε λίγο η είδηση, δεν το γνώριζα. Γνώριζα ότι ο «Φίτζ» είναι στην Γαλλία στην Λε Πορτέλ .

Ποια είναι η θέση που αποδίδει καλύτερα ο Αμερικανός:

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο παιδί είναι καθαρό 4άρι με τίποτα δεν πάει στο «3» και υπό προϋποθέσεις πάει στο «5». Στο «5» τον χρησιμοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Νίκος Βετούλας στον Απόλλων Πατρών και όταν με αντικατέστησε στο Ρέθυμνο.

Είναι ένα καθαρό, μοντέρνο 4αρι που μπορεί να υποστηρίξει την συγκεκριμένη θέση 100% θετικά. Είναι ένα πολύ αθλητικό παιδί, το οποίο διαθέτει εξαιρετικό σουτ και από μακρινή και απο μέση απόσταση. Επίσης, μπορεί να ποστάρει αρκετά καλά θα έλεγα με μια συγκεκριμένη κίνηση που τον χαρακτηρίζει. Είναι παίκτης προπονητή, ακολουθάει κατά γράμμα τις οδηγίες. Δεν θα αφήσει ποτέ εκτεθειμένο ούτε τον εαυτό του ούτε την ομάδα μέσα από τις επιλογές του, γιατί οι επιλογές του είναι πολύ ποιοτικές και σεταρισμένες.

Όμως αυτό που μου άρεσε περισσότερο σε μένα είναι η δυνατότητα που σου δίνει στην άμυνα, μπορεί δηλαδή να μαρκάρει περιφερειακά, εύκολα μπορεί να αλλάξει το “pick and roll” να μείνει με τον γκαρντ αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σκληρός στην άμυνα του στο λόου ποστ. Είναι ένας από τους καλαθοσφαιριστές που έλειπαν από τον Άρη. Αν ο Άρης έψαχνε καθαρό 4αρι δεν μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή. Θα δώσει πράγματα που λείπουν από το παιχνίδι του Άρη, καμία σύγκριση με τον Γκάκιτς, οπωσδήποτε είναι καλύτερος δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Άρης από αυτήν την κίνηση.

Για την σύγκριση με το Γκάκιτς:

Ως καλαθοσφαιριστής είναι πιο αθλητικός, καλύτερος σουτέρ και στην άμυνα είναι εξαιρετικός. Ήταν ένα από τα καλύτερα 4αρια που μπορούσαν να υποστηρίξουν το τρόπο που αγωνίζομαι. Είναι ένα 4αρι που αν θες αμυντικά τουλάχιστον να είσαι πιο επιθετικός ο «Φίτζ» μπορεί να το κάνει.

Πως ήταν στα αποδυτήρια:

Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας πάντα στην προπόνηση και την πρωινή και την απογευματινή. Είμαι πολύ απαιτητικός προπονητής και δύσκολα «επιβιώνει» κάποιος μαζί μου αλλά ο «Φιτζ» ήταν εξαιρετικός, δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό ή κακό. Είναι άτομο που του αρέσει να προπονείται, αγαπά το μπάσκετ δεν είναι μόνο η δουλειά του.

Για την σύζυγο του που είναι Ελληνίδα:

Όταν ήμασταν στο Ρέθυμνο δεν γνώριζα κάτι. Είμαστε ένα χρόνο φίλοι στα social media και έτσι είδα πως έχει δεσμό με μια κοπέλα. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό καθώς δείχνει πως του αγαπάει την Ελλάδα αν και δύσκολα θα βρεις κάποιον να μην του αρέσει η Ελλάδα.

Για το γεγονός ότι ο Άρης είναι σε δύσκολη κατάσταση:

Δεν παρακολούθησα πολύ Α1 αυτό το Σαββατοκύριακο άκουσα, όμως. στην Λεμεσό στο ραδιόφωνο μια συζήτηση όσον αφορά την βαθμολογική κατάταξη κι αν δεν κάνω λάθος ο Άρης είναι τελευταίος. Είμαι ένας λάτρης της Α1, αγαπάω το μπάσκετ και όταν το άκουσα ένιωσα ένα κόμπο στο στομάχι μου γιατί κακά τα ψέματα όταν βλέπεις τον Άρη να είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι ότι καλύτερο. Από την άλλη οι άνθρωποι που διοικούν αυτό το τεράστιο σωματείο, γιατί ασχοληθήκαμε κι εμείς με το μπάσκετ λόγω Άρης, λόγω Γκάλη και Γιαννάκης, θα πρέπει να προβλημματιστούν 2 και 3 φορές γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο.

Η φετινή κατάσταση φαινόταν εδώ και χρόνια. Ο Άρης χαραμίζεται εδώ και χρόνια από αυτά τα προβλήματα. Θυμάμαι από τον καιρό που ήμουν στο Ρέθυμνο, που ήταν αυτή η πολύ καλή ομάδα που είχε στήσει ο κόουτς Πρίφτης, και θυμάμαι πόσα οικονόμικά προβλήματα υπήρχαν και τότε. Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός να βρουν τον τρόπο οι ανθρώποι που διοικούν να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.

Για τον Τάλτον:

Είναι ένας πολύ καλός πόιντ γκαρντ, ούτε κάτι το φανταστικό ούτε κακός παίκτης. Επιθετικά μπορεί να δώσει πάρα πολλά είτε στο σκοράρισμα είτε στην οργάνωση. Είναι ένας παίκτης που παίζει εξαιρετικά το “pick and roll” που είναι σημαντικό για το μοντέρνο μπάσκετ. Μπορεί να σκοράρει που είναι θετικό για έναν παίκτη. Όπως έχω την εντύπωση όμως ο σωματότυπος του είναι αυτός που του δημιουργεί τα προβλήματα και αμυντικά και επιθετικά. Για το συγκεκριμένο επίπεδο ο σωματότυπος του είναι πρόβλημα.

Μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο και ο Γκάρι είναι ένας καλός παίκτης αλλά έχει θέμα με την προσωπικότητα του. Δεν είναι τόσο δυνατή προσωπικότητα, ώστε να επιβληθεί μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ καλό παιδί αλλά ο άσσος σου θες να είναι μια τεράστια προσωπικότητα.

Για την εμπειρία του γεμάτου Παλέ:

Θυμάμαι το τελευταίο μου παιχνίδι με το Ρέθυμνο που κάναμε μια πολύ κακή ήττα. Αλλά το απολαμβάνεις άμα είσαι και λάτρης του αθλήματος. Και στους προπονητές και στους παίκτες μας αρέσει να αγωνιζόμαστε κάτω από αυτές τις συνθήκες, μας κάνει και εμάς τους ίδιους ως αντίπαλοι να έχουμε περισσότερη ενέργεια, να προσπαθούμε να μείνει συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Είναι εμπειρία ζωής ένα γεμάτο Παλέ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button